Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Moni, wiem co przeżywasz, bo mam na swoim koncie podobne doświadczenia :( Nie ma w tej sytuacji właściwych słów pociechy, a może ja ich nie znam? Warto jednak przypomnieć sobie Ryśka Rydla i jego piosenkę "W życiu piękne są tylko chwile". Jest taka prawdziwa, bo wszak życie składa się z chwil - lepszych, gorszych, wspaniałych, okropnych, na zmianę... Dobrze, że masz swoja pasję, która daje Ci te ulotne chwile szczęścia na wyciągniecie ręki ;:333 Mało tego, daje Ci również poczucie własnej wartości, bo ogród z roku na rok pięknieje i jest to tylko Twoja zasługa ;:108 Pamiętam jeszcze Twój bodajże pierwszy wątek - jaki ten ogród był wówczas inny ;:oj Widać, że uczyłaś się na błędach i doszłaś do doskonałości ;:180 Wszystkie pochwały są jak najbardziej słuszne, a Twój przykład daje mi nadzieję i motywację, żeby się nie poddawać, tylko konsekwentnie realizować swoje marzenia.
Moniczko, jesteśmy z Tobą ;:196
Są wyłamane i nie wiem, czy czekać aż odbiją (pewnie to potrwa 2 lata zanim się w miarę odbuduje), czy kupić nowe w to miejsce
W którymś roku jedną kulę bukszpanową połamał mi śnieg zsuwający się z dachu... do tej pory ten bukszpan jest pokraczny, mimo moich zabiegów z korygującym cięciem :( Dwa lata mogą nie wystarczyć - zależy jak duże są uszkodzenia.
Fajnie mieć możliwość bliskiego kontaktu z "dziką przyrodą" - sarenki to takie "słodziaki", jak mawia mój syn.
A zdjęcie z bażantami na murku - majstersztyk ;:215
Edyta Maria
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 paź 2015, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne to wspomnienie lata :-)
Moniu, a pamiętasz może nazwy tych róż? Jeśli znasz, mogłabyś dopisać?
Przepraszam, ale jestem początkującą ogrodniczką :-)
Edyta
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

fiskomp pisze::wit
Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale jest zachwycajaco. Wczoraj przejrzałam poprzedni wątek, ale jeszcze cofnę się dalej. Masz takie dopracowane zestawienia na rabatach i w "moich" kolarach.
Ogród wyglada na duży. Brak ogrodzenia to chyba nie problem? Goście są mili może nie zjedzą wszystkiego. Pozdrawiam i idę czytać poprzenie sezony u Ciebie.
Witaj ;:4 :wit
Brak ogrodzenia nie był problemem do ubiegłego roku, kiedy to pojawiły się w okolicy dziki. Osobiście boję się i myślimy o ogrodzeniu chociażby zwykłą siatką, co i tak nie wyjdzie tanio biorąc pod uwagę ponad 300mb do otoczenia :roll:

-- N 24 sty 2016 17:19 --
Pashmina2006 pisze:;:oj Magicznie ;:130 . Wszystko do siebie idealnie pasuje. Nawet poidło mnie zachwyca. Bażanty na murku - moje marzenie. Poluję z aparatem na nie bo ciągle je słyszę. Ale przyjść do mnie nie chcą. Bardzo ładne ostróżki. Chciałam takie kupić ale oferta w sklepie się chyba wyczerpała... no i nie wiem gdzie po nie uderzyć :(.

Bardzo współczuję Ci sytuacji z Tatą ;:145 . To takie bolesne gdy ktoś tak bliski sercu, kto kiedyś się uśmiechał, normalnie rozmawiał dziś ledwo funkcjonuje. Boże, nie mogę nawet o tym pisać ;:145 .
Ostróżki mają niezwykły, lawendowy kolor - nie spotkałam takiego dotychczas u żadnego sprzedawcy, ale być może gdzieś Ci się trafią ;:173 Dopiero sezon się zacznie ;:333
Edyta Maria
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 paź 2015, o 21:31

Post »

Moniu, otrzymałam Twoją wiadomość na priv, ale niestety nie mogę odpowiedzieć, bo nie mam uprawnień.
Chciałabym zamówić co nieco i teraz nie wiem, jak to zrobić :-(
Jeśli miałabyś jakiś pomysł, to napisz proszę na priv.

Czy ktoś na forum może wie, po ilu wpisach otrzymuje się uprawnienia?
Edyta
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Moni krzyczę z zachwytu tak u Ciebie pięknie ;:303 Bez projektantów...Twoja koncepcja ;:170
Ostróżki zjawiskowe ;:167 Przywrotnik ostroklapowy dzielisz na więcej? Moje dwa się rozrosły,chyba je spróbuję podzielić ;:224
Jeżówki dostają nawóz? Moje w tym roku już takie dorodne nie były ;:222
Dzięki, Aniu ;:168
Dzielę przywrotniki, bo mi się mocno rozrosły ;:108 Jeżówki nie dostały nawozu - same dość dobrze rosną, o ile nie dostaną się do nich ślimaki ;:222
Może powinnaś swoje odmłodzić i podzielić :?:
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Letnie wspomnienia cudne, nacieszyłam oczy :-) Codziennie poproszę taką porcję :-)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze:Moni, wiem co przeżywasz, bo mam na swoim koncie podobne doświadczenia :( Nie ma w tej sytuacji właściwych słów pociechy, a może ja ich nie znam? Warto jednak przypomnieć sobie Ryśka Rydla i jego piosenkę "W życiu piękne są tylko chwile". Jest taka prawdziwa, bo wszak życie składa się z chwil - lepszych, gorszych, wspaniałych, okropnych, na zmianę... Dobrze, że masz swoja pasję, która daje Ci te ulotne chwile szczęścia na wyciągniecie ręki ;:333 Mało tego, daje Ci również poczucie własnej wartości, bo ogród z roku na rok pięknieje i jest to tylko Twoja zasługa ;:108 Pamiętam jeszcze Twój bodajże pierwszy wątek - jaki ten ogród był wówczas inny ;:oj Widać, że uczyłaś się na błędach i doszłaś do doskonałości ;:180 Wszystkie pochwały są jak najbardziej słuszne, a Twój przykład daje mi nadzieję i motywację, żeby się nie poddawać, tylko konsekwentnie realizować swoje marzenia.
Moniczko, jesteśmy z Tobą ;:196
Są wyłamane i nie wiem, czy czekać aż odbiją (pewnie to potrwa 2 lata zanim się w miarę odbuduje), czy kupić nowe w to miejsce
W którymś roku jedną kulę bukszpanową połamał mi śnieg zsuwający się z dachu... do tej pory ten bukszpan jest pokraczny, mimo moich zabiegów z korygującym cięciem :( Dwa lata mogą nie wystarczyć - zależy jak duże są uszkodzenia.
Fajnie mieć możliwość bliskiego kontaktu z "dziką przyrodą" - sarenki to takie "słodziaki", jak mawia mój syn.
A zdjęcie z bażantami na murku - majstersztyk ;:215
No tak, może się okazać, że 2 lata nie wystarczą - są zupełnie złamane u samego dołu ;:222 ;:145
Właśnie przed chwilą były w ogrodzie 4 sarenki jednocześnie ;:215

-- N 24 sty 2016 17:59 --
Edyta Maria pisze:Piękne to wspomnienie lata :-)
Moniu, a pamiętasz może nazwy tych róż? Jeśli znasz, mogłabyś dopisać?
Przepraszam, ale jestem początkującą ogrodniczką :-)
Edytko, podpisałam :wit ;:196

-- N 24 sty 2016 18:00 --
Edyta Maria pisze:Moniu, otrzymałam Twoją wiadomość na priv, ale niestety nie mogę odpowiedzieć, bo nie mam uprawnień.
Chciałabym zamówić co nieco i teraz nie wiem, jak to zrobić :-(
Jeśli miałabyś jakiś pomysł, to napisz proszę na priv.

Czy ktoś na forum może wie, po ilu wpisach otrzymuje się uprawnienia?
przeczytaj p.w. :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa7 pisze:Letnie wspomnienia cudne, nacieszyłam oczy :-) Codziennie poproszę taką porcję :-)
;:306 dobre ;:306
Ewuniu, lada chwila będziemy cieszyć oczy nowym sezonem - idzie odwilż ;:3 :tan
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Alania pisze:
Ewa7 pisze:Letnie wspomnienia cudne, nacieszyłam oczy :-) Codziennie poproszę taką porcję :-)
Zanim te góry śniegu u nas stopnieją to trochę potrwa , na pocieszenie kupiłam sobie hiacynty w doniczce, tylko nie wiem jaki kolorek .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni ach dziękuję! Tego mi trzeba było. Masz wiele zakitraszonych zdjęć, którymi się w sezonie nie pochwaliłaś. Wiele nowych zakamarków pokazanych... ach tylko się rozmarzyć. ... Miałam cytować co dla mnie najciekawsze ale odstąpiłam od tego zamiaru, bo musiałabym przekopiować praktycznie wszystko.
Monia ja nie słodzę ale naprawdę dech zapiera jak spaceruję po Twoim ogrodzie. ;:180 Dziękuję Ci za te chwile. Za inspirację i co najważniejsze za marzenia... bo marzę, by kiedyś stworzyć przydomowy ogród choć w jakiejś części podobny do Twojego. ;:168

Kochana życzę Ci wytrwałości w trwaniu w swej codzienności. Obyś nigdy się nie poddawała i nie traciła wiary i oby tacie się nie pogarszało. ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa7 pisze:
Alania pisze:
Zanim te góry śniegu u nas stopnieją to trochę potrwa , na pocieszenie kupiłam sobie hiacynty w doniczce, tylko nie wiem jaki kolorek .
Ja kupiłam kilka krokusów w doniczkach i hiacynta - niebieskiego jak zawsze :lol:
Od razu człowiekowi lepiej jak trochę wiosny wniesie do domu ;:333
Kupiłam tez w Lidlu takie mini szklane wazoniki z cebulkami krokusów - wlewa się wodę i mają się ukorzenić i zakwitnąć :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Moni ach dziękuję! Tego mi trzeba było. Masz wiele zakitraszonych zdjęć, którymi się w sezonie nie pochwaliłaś. Wiele nowych zakamarków pokazanych... ach tylko się rozmarzyć. ... Miałam cytować co dla mnie najciekawsze ale odstąpiłam od tego zamiaru, bo musiałabym przekopiować praktycznie wszystko.
Monia ja nie słodzę ale naprawdę dech zapiera jak spaceruję po Twoim ogrodzie. ;:180 Dziękuję Ci za te chwile. Za inspirację i co najważniejsze za marzenia... bo marzę, by kiedyś stworzyć przydomowy ogród choć w jakiejś części podobny do Twojego. ;:168

Kochana życzę Ci wytrwałości w trwaniu w swej codzienności. Obyś nigdy się nie poddawała i nie traciła wiary i oby tacie się nie pogarszało. ;:168
Dziękuję, Aniu, jesteś niezwykle miła ;:168 Jesteś młodziutka, wszystko przed Tobą, więc warto marzyć, a później dążyć do realizacji marzeń ;:215 ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, współczuję. Teraz moi rodzice opiekują się babcią w podobnym stanie. Najgorsze jest patrzeć na kochanego człowieka, który już nie jest sobą
Ogrod to faktycznie najlepsze dla Ciebie lekarstwo.
I jak pisze Elwi trzeba cieszyć się każdą chwilą.
A twój ogrod jest wyjątkowy. Po prostu daje takiego energetycznego kopa. Przynajmniej dla mnie
Nie czekan na odbudowę bukszpanów. Lepiej kupić nowe. Wszak to niewielki wydatek w porównaniu z innymi ;:306
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Czytałam o tacie :cry: szczerze współczuje, wiem jak wyczerpująca jest opieka nad schorowanym starszym człowiekiem, nie tyle może fizycznie męcząca co psychicznie. Moja prababcia jest po udarze ma 90 lat i w ogóle już nie jest samodzielna, mój wujek razem z ciocią się nią opiekują. Wiem jak jest im ciężko.
Uwielbiam zdjęcia wspominkowe jak masz jeszcze jakieś to wstawiaj ile możesz :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniczko powtórzę za innymi, zdjęcia przepiękne. ;:63 Cisy na tle muru z bażantami, mistrzowskie. ;:oj Fantastycznie podniosłaś nastrój widokami z ogrodu. ;:180 Aspirin na rondzie wyjątkowo elegancka, ma cudne bukiety, ale będzie widok latem. ;:oj Już nie możemy się doczekać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”