Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłego popołudnia Obrazek

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Muszę się przyznać :oops: Bardzo zazdraszczam tak pięknych, bujnych kwiatów

Co takiego robisz, że są tak okazałe, bujne??

Coś pięknego :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Priam pisze: Mnie najbardziej podobała się dopóki była niska i gęsto rozkrzewiona, później zaczynała przypominać już zwykła roślinkę.
...łoboda bardzo korzystnie wygląda w zestawieniu z roślinami o intensywnej zielonej barwie. Ja również zastanawiałem się nad tym czy ta roślina nie jest inwazyjna, tak wiec w przyszłym roku będę na nią uważam- w końcu jej wyjściowym pradziadkiem jest łoboda ogrodowa :)
A ja jeszcze dodam, że podobno, ale tylko podobno, ma odstraszać gryzonie.
A rzeczywiście w "zestawie" wygląda ciekawie.
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Witaj Przemku, na razie zdążyłam odwiedzić tylko 'pół' Twojego wątku, ale niedługo nadrobię zaległości.
Prawdziwy wiejski ogród! Mam nadzieję, że w drugiej nie obejrzanej jeszcze przeze mnie części pojawią się pod płotkiem malwy i kosmosy :lol:
Podziwiam Twój zapał jeżdżenia na taką odległość, aby móc cieszyć się roślinami.
elka1606
100p
100p
Od: 22 paź 2008, o 11:28

Post »

Przemku dzięki za wyczerpujące informacje o łobodzie :D będę jej szukać poza ogrodem ,bo tego koloru mi brakuj
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę :D :D :D
Pozdrawiam -Ela
Mój ogród
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Priam pisze:Witajcie :!:
Zdjęcia pozostałych ostróżek wklejałem wcześniej, więc teraz pokazuję tą która najdłużej kwitła bo prawie do konca sierpnia
Obrazek
Wygląda jak czarnuszka damasceńska :)
witaj Priamie, kochasz kwiaty i studiujesz ogrodnictwo?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Witajcie!

tiju - miło cię znowu gościć :D

rivendel- witaj Agnieszko. z moimi roślinami nie robię nic szczególnego. Po prostu wkąłdam serce w ogród i dla każdej rośliny staram się poświęcić trochę czasu. Jeśli podaję im nawozy to są to nawozy specjalne np. dla róż czy dla rododendrona :) Plewię wokół nich i w miarę potrzeb podlewam.

Gabi - muszę przyznać, ze w tamtym kąciku gdzie rosła łoboda nie było gryzonie więc nie wiem czy to za jej sprawą czy od tak po prostu.

Aniu- cieszę się, że zwiedziłaś chociaż połowę mojego ogrodu, ale nie ukrywam że dobrze trafiłaś z tym kosmosem. Malw nie mam, ale kto wie może w przyszłości się pojawią :)

Elu- cieszę się, że informacje ode mnie się przydały. Dzięki temu wiem, że warto to robić (podawać informacje o roślinie).

MarioTereso- dziękuję za dociekliwość, w końcu wiele roślin kupujemy pod inną nazwą (jak nasze lilie) a później okazują się czymś innym. Kocham ogrodnictwo, ale go nie studiuję. Miałem zamiar zacząć ten kierunek w tym roku, ale jakoś nie wyszło. Na razie skupiam się nad Ochroną Środowiska.

ps. Wszystkim, którzy oddali na mnie dotychczasowe głosy na AF- bardzo dziękuję. Jest to bardzo przyjemne, że ktoś mnie docenia.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Dobranoc Przemku Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja również życzę kolorowych snów ;:41
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

pewnie że docenia ja nie raz tu zagladam chociaz sladu nie zostawię, podziwiam co wazniejsze zapisuję Pozdrawiam cieplutko :D :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku wpadłam tylko na chwilę przywitać się z Tobą i zapytać czy już wszystko na Twojej działce zrobione , zabezpieczone przed zimą

Genia
Awatar użytkownika
Emalia
200p
200p
Od: 5 lis 2008, o 12:49

Post »

Spędziłam w Twoim ogrodzie popołudnie. Bardzo miłe popołudnie :D Podzielam Twoje zamiłowanie do roślin cebulowych, ale ja jestem dopiero na poczatku drogi. Tym chętniej czytałam o Twoich doświadczeniach.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzień dobry ;:1

Isiu - wpadaj ja tyko znajdziesz czas i korzystaj z tego wątku do woli :)

e-geniu - niestety jeszcze nie wszystko zrobione. Żałuję tylko, ze nie mogę pojechać na wieś szybciej niż pod koniec listopada, bo trochę niepokoją mnie zbliżające się przymrozki.

Emaliu - cieszy mnie fakt, że już na początku swojej drogi na forum do mnie dotarłaś. Rośliny cebulowe mają swój niezwykły urok który mnie urzekł - chyba to dzięki nim zająłem się ogrodem. Jeśli będziesz miała pytania dotyczące tej formy roślinnej (kryptofity a dokładniej geofity) to pytaj bez oporów :D

Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Priamie, zwiedzam Twój ogród z wielką przyjemnością, oglądam i podziwiam różnorodność i urodę roślin :)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cynamonku - staram się, aby ogród miał jak najbardziej różnorodne oblicza, jeszcze dużo pracy mi zostało, ale powoli może dam radę :)

Zestawienie łobody ozdobnej z palczychą, pelargonią, begonią, miętą i melisą oraz z paprocią
Obrazek Obrazek

A czy to jest Zatrawian Suwarowa (Limonium suworowii) czy Szarłat wiechowaty niski (Amaranthus paniculatus) ??
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”