Dzisiaj piątek, piąteczek, piątunio a ja niestety jutro nie pojadę na wiś. Czeka mnie weekend w 4 ścianach i boję się, że ulegnę chęci siania
Irenko Oby Twoje łowy na AWN były owocne
Widzę, że Pticze wpadło w oko nie jednej osobie, dobrze, że nie startuję w tej części akcji
Pomidory podobno nie lubią się z ogórkami ale jeszcze nie znalazłam wpisu, który by to potwierdził. Papryka i pomidory także nie powinny sąsiadować a jednak większość z nas sadzi je niemal razem. Myślę, ze Twoje warzywa będą miały się bardzo dobrze i plony dadzą wysokie.
Dla mnie giganty także nie są atrakcyjne ale jeśli ktoś ma takie hobby to czemu nie
Daria Sytuacja z paprykami bardzo przykra i Twój eM powinien to teraz ciężko odpracować. Dużo tego było?
Ja w ważnych kwestiach polegam tylko na sobie aby uniknąć takich historii. Gdyby to dotyczyło moich upraw to

wióry by leciały a eM wracałby na nogach do domu
Kasiu Rzecz z odzysku jak najbardziej. Może po palecie na nowy leżaczek?
Dobrze, że wróciłaś do kapelutka, bo ten jesienno- zimowy nie bardzo pasował mi do Ciebie
Trzymam kciuki za udane polowanie
Beatko 
Ty moje. Ja wiem, że u Ciebie odmian pomidorowych moc i na pewno są wśród nich jakieś nie odkryte rewelacje. Wiesz, że moja lista jest już zamknięta? Chcesz mnie narazić na stres związany z ponownym jej układaniem?

Jeśli tak, to dołóż jakiś "siuprajs"
Bogusia 
Witaj w naszych skromnych progach.
Ja mam pomidory tylko w gruncie i póki co, drugi sezon zaliczam do bardzo udanych. Jeśli masz problem co w foliaku posadzić, to my chętnie pomożemy zagospodarować to miejsce.
Na początek proponuję posadzić kilka melonów, arbuzów. Można także paprykę czy rodzynka brazylijskiego, bo ten nabiera słodyczy w cieple.
Myślę, że pomysły posypią się niebawem
Marysiu Nie przypuszczałam, że wystartujesz w tym roku wcześniej ode mnie z wysiewami a tu okazuje się, że ja mam spore zaległości
O jakichkolwiek siewach mogę myśleć dopiero po 2 lutego więc nawet begonii nie będzie
Mały słodziak na antybiotyku
Pogoda jest przedziwna w tym roku. Dziś w dzień przyzwoicie (jakieś -1) a w nocy ma być nawet -16*
Od jutra powoli nadchodzi odwilż.
Jak obserwuję ilość opadów to dochodzę do wniosku, że czeka nas susza
Arbuzom w foliaku na pewno brakło zapylaczy. Na pomidorki także chyba narzekałaś (tzn na wiązanie).
Trza z pędzelkiem ganiać
Dziewczyny Spotkanie z kamiennym kręgu musi być i nawet Beatka nie może się wykręcić. Co prawda jeszcze nie znalazłam w jakiej cenie są bilety ale na pewno samoloty będą latały
Musimy tylko pomyśleć o terminie i miejscu dogodnym dla wszystkich
Życzę wszystkim udanego weekendu
-- 22 sty 2016, o 22:07 --
mymysteryy pisze:Nasze polowanie myślę, że całkiem udane, bo zajęłyśmy z
Irenką pierwsze i drugie miejsce
Gratuluję dziewczyny

Spisałyście się na medal.
Zdradźcie proszę co było celem?