Moje Arboretum cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.4

Post »

Tak Justynko każdy robi to co lubi :) Stasiu jak procował to nie lubił ogrodu, a teraz z nudów polubił ;:306 i z przyjemnością robi , graskuje , sadzi, przycina drzewa ...ogród to jego zajęcie. Kiedyś mieliśmy dużo królików to było dla kogo kosić trawę latem , teraz i tego nie ma , no to zostaje ogród :) A dla mnie kwiatowy :)stał się pasją ;:108

-- 19 sty 2016, o 11:49 --

Beti a zebyś wiedziała, kózki to dobry pomysł. Kiedyś jak byłam mała to mieliśmy kozy :) czemu nie teraz :?: :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

karolacha pisze: Obrazek
Nietoperz :;230 i do tego ekshibicjonista ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko piękny i jaki już duży Bąbel ;:333 Ogród - przepiękny ;:180 ;:180
Podrzuć mi swój adres na Pw - bo nie mam ;:185
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza muszę temu netoperkowi wytłumaczyć ,że to nie uchodzi ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jemu wszystko wolno wiec niech sobie tak leży ja do mojej mówię połż się i też tak leży i wołam że Dora zrobiła Andzię. ;:306
Pięknie wyrósł, ślicznotka ;:167
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Słodki Bąbel , to masz małe dziecko :;230 ,Stasiowi pogratuluj pięknego warzywniaka , dzisiaj specjalnie czytałam mojemu małżowi Twoją odpowiedź , bo jak mu pokazywałam zdjęcia , to powiedział że to na pewno taki warzywniak parę osób obrabia :;230 , szczęka mu opadła jak mu przeczytałam że to sam Stasiu .I teraz nie ma wyjścia, pogonie chłopa do roboty :heja , tym bardziej ze mój warzywnik sporo mniejszy.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Karolino ten Twój warzywnik jest powalający. Ja mam malutki jak widziałaś i stale zachwaszczony, bo rabatki ważniejsze. :oops: W tym sezonie też się zastanawiam nad cyniami. Długo utrzymują się w wazonie.
Bąbel to już kawaler.Kup mu wędzone świńskie ucho. Zajmie się nim trochę, a przy okazji i podłogę wypastuje. ;:224 :;230 Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolka Bąbelek jest przecudny, no takiemu to i ja bym na wszystko pozwoliła, ale ja i tak na wszystko swoim pupilom pozwalam i pozwalałam zawsze ;:306 nawet koza Magda do domu wchodziła jak do siebie ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia no to mój Stasiu źle się przysłużył Twojemu M . ;:306 Ale prawda jest taka ,że to on tak dba o warzywnik. Wystarczy środki graską ( tak to urządzenie się u nas nazywa, takie noże na kółkach )
i jest b. czysto :) a jak się tak kilka lat przypilnuje , to już chwasty się nie sieją z nasion i samo jest coraz czystsze. U nas też było tak ,ze jesienią trzeba było wpierw ziemniaki skosić z chwastów potem kopać. A teraz czyściutkie jak plaża :) , tak samo warzywa, kiedyś jesienią cebule trzeba było szukać w chwastach ;:306 teraz czyściutko :) Ale mówię, my mamy na to czas. a jak Wy pracujecie to nie takie łatwe :wink:

-- 20 sty 2016, o 12:31 --

Iwonko no tą swobodną kozą to mnie dobiłaś :;230 B. mi się to podoba , prowadzisz dom otwarty :;230 super ;:63 ;:306 No to tym bardziej mój Bąbel ma prawo do swobody ;:306 Jest słodziak , wycałowany przeze mnie , wypieszczony a ,ze ja podrapana to sama sobie jestem winna :wink: Cały dzień kręcie się teraz wokół Bąbla, naprawdę jakby dziecko nam przybyło ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu jest takie coś jak wędzone świńskie ucho :?: czy jaja sobie robisz :?: :;230 i gdzie się to kupuje :?:
Może i Twój mini warzywnik ma chwasty ale za to z lupą szukać chwaścika na rabatach kwiatowych. U mnie odwrotnie ;:306 Ewuniu uważam ,że Cynie sa najfajniejszymi kwiatami jednorocznymi. Kwitną do mrozów, długo stoją w wazonie i są tak bajecznie kolorowe ,ze innych takich nie ma :)

-- 20 sty 2016, o 12:40 --

Kasiu Bąbel rośnie , ale nie slicznotka tylko ślicznotek ;:306 już mógłby nie rosnąć, ale tego nie zahamuję :;230 a niech rośnie , byleby zdrowy był i taki radosny . Ale gieroj to on jest z nami , lecz gdy ktoś obcy przyjdzie to szczeka i ze strachu sika , taki bohater, naprawdę pies zaczepno obronny ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbieram się kupić taki aerator gwiazdkowy, bo o nim pewnie mówisz , a gracka to u nas taka motyka jest . Tyle że u mnie ciężka ziemia , chociaż zdecydowanie lepsza niż na początku ,bo co roku ją "doprawiamy ". No mając pieska będziecie musieli co nieco zabezpieczyć , cholerki podnoszą nogę i od razu wszystko w "zasięgu " popalone . Ja mam już starszego piesunia , ale nastepnym na pewno będzie suka :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no właśnie Reniu u Was gracka to motyka a u nas GRASKA to nie aerator, tylko dwa ostrza jak w gracy idą po ziemi a pcha się to rękoma i na kółku. po prostu jak motyką poziomo tnie wszystkie chwasty . I Stasiu sobie tak pcha pomału i wszystkie międzyrzędzia sa czyste. A ustawić można na taka szerokość jakie są miedzyrzędzia. Czekaj zrobię zdjęcia to zobaczysz :) to jest super sprawa :)
A jak przed Bąblem zabezpieczyć ? to jest 27 arów ? :;230 Zresztą i teraz obce psy biegają dowolnie i brudzą jak sobie chcą. Tył ogrodu jest nie ogrodzony :?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daj Karolinko zdjęcia , bo czegoś takiego to ja chyba nie widziałam , a gdzie to kupiliscie ?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu no to masz, byłam w szopie i zrobiłam zdjęcie :wink:

Obrazek

Tak wygląda od góry. Za rączki się pcha i na kółku jedzie , oczywiście wbijasz na ok 1 cm w ziemie i tam haraczesz chwasty

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądają ostrza od spodu, one idą płytko w ziemie, poziomo i wycinają chwasty , to łatwe :)
A kupiliśmy w sklepie na wsi w GS-ie :) na pewno sa w sklepach rolniczych , gdzie motyki, kosy...a może w ogrodniczych . Ale nazwa GRASKA to taka chyba regionalna, gdzie indziej pewnie inaczej . A może już ich nie ma ? :wink: My kupiliśmy daaaawno :wink: Takim ustrojstwem Stasiu w mig wszystko wycina z chwastów. I co jakiś czas sobie powtarza i chwastów nie ma :heja
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O dzięki , takie to ja chcę , tylko u mnie w rolniczym tego nigdy nie widziałam , muszę poszukać .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”