Sadzonki żywotnika i ich zimowanie
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A może lepiej teraz, póki siewki są malutkie, wsadzić je do doniczek i zadołować na zimę w ogrodzie, żeby korzenie im rosły w sposób nieco uporządkowany, później łatwiej będzie je przesadzać z doniczek, niż z gruntu.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawa propozycja :o Mam trochę malutkich doniczek.Wszystkich na pewno nie uda mi sie przesadzić,jednak z częścią na pewno spróbuję :P
Dziękuję za pomysł
Dziękuję za pomysł

Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- Pawel91
- 200p
- Od: 4 sty 2008, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tuje, a zima ...
Na wiosnę posadziłem 1 roczne Tuje ... na szczęście wszystkie się przyjęły
Teraz mają wysokość około 30-40 cm.
Czy trzeba je jakoś zabezpieczać na zimę

Teraz mają wysokość około 30-40 cm.
Czy trzeba je jakoś zabezpieczać na zimę

- Maxymilian
- 100p
- Od: 24 cze 2008, o 15:55
Jak zimować sadzonki żywotnika 'Smargd'

-w połowie września tego roku zasadziłem ok 200 szt. tuj szmaragd i troche innych. przez odrywanie wszczepów wkładanie do ukorzeniacz i w palety do rozsad. Dokładnie tak jak wyczytałem na forum. Sadzonki przechowywuje w pustej szklarni a idą mrozy. Czy mogę je zostawić na zimę w nie ogrzewanej szklarni, czy też przenieść je do pomieszczenia.
Z góry dziękuje!
MAFIK6
Proszę pisać poprawnie po polsku. Proszę nie pisać tytułu wątku wielkimi literami !!!!
- lukas93cs
- 200p
- Od: 29 maja 2009, o 10:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam podłączam się pod temat. Jak mogę przezimować wrzosy, cyprysy, jałowce, tuja wszystko w tym roku rozmnażane z sadzonek? Odpada wkopywanie w ziemie bo jest tego dość dużo. Mam miejsce w pomieszczeniu nieogrzewanym z dużym oknem(stodoła mała murowana) i w domu piętrowym niezamieszkany 1 piętro nieogrzewane, ale tam temperatura na pewno nie będzie poniżej 0 lub zrobić bardzo niski tunel foliowy. Co doradzicie?