Elżuniu- miło,że się do mnie pofatygowałaś tak daleko-aż na drugi koniec Polski.
Agnieszko- to nie Drawsko ani Kamień. Trzeba jechać niżej, jeszcze niżej niż Stargard nawet. To tylko i aż Choszczno. Mam nadzieję,że mimo wszystko nie miałaś problemów z zaśnięciem ( szczególnie jeśli popracowałaś na działeczce).
Aga, Asiu i Aniu- miło mi,że podoba Wam się moje miasto i jego urokliwe zakątki, których jest znacznie więcej.
Wiecie jaka refleksja mi się nasunęła jadąc przez Polskę (wszerz) tam i z powrotem, gdy oglądałam przez szybę samochodu ( na szczęście nie jestem kierowcą) skwery, ogrody i ogródki...? Że rośliną numer 1 w naszym kraju jest tuja. Występuje wszędzie - od maleńkich ogródków po skwery miejskie i parki. To chyba nie dziwi - jest tyle różnych odmian, o różnych kształtach i kolorach. Wszystko wskazuje na to,że w moim ogrodzie też znajdzie swoje miejsce. Chcę z niej zrobić żywopłot od strony parku. Dziś nawet M zabiera mnie na mały rekonesans do szkółki drzew iglastych.
A teraz jeszcze kilka fotek z parkingu Canpol. Iglaste również- z naciskiem na te dla amatorów rzeźbienia i modelowania.