Kwiatomaniaczko, powodzenia! Wpisz w google phalaenopsis uprawa, to wyskoczy Ci sporo linkow z podstawowymi wiadomościami na ten temat.
Asiu nie otwieraj okna tylko rozszczelnij . Jak będzie zimno na dworze wtedy zmrozi liście i Ci zbrązowieją , raz tak miałam u swoich , mnie się zdawało , że jest nawet ciepło a listki niestety ucierpiały . Ja u siebie mam zakręcony grzejnik. Ja przy takiej temperaturze nie mogłabym spac , ale jak jesteś zmarźlakiem to rozszczelnij okno i zasłoń zasłony to wtedy chłód tak się nie przedostanie do wnętrza pokoju .kwiato_maniaczka pisze:Bogumiło dziękuje bardzo:) aktualnie mam 25 stopni w mieszkaniu, na noc podkręce grzejnik nad którym stoją storczyki i otworze okno, Czy to dobry pomysł? Zaraz zajrze do Twojego wątku i poczytam o tych drożdzach:)
Agitko przyznam się szczerze , że ja tylko zalewam gotującą się wodą i gdy napęcznieją i przestygną wtedy przesadzam . Jak na razie wszystko ze storczykami jest w porządku .Agita pisze:Ale chipsy kokosowe trzeba najpierw dobrze wymoczyc i kilkakrotnie przeplukac, bo są zasolone, prawda? Trzeba o tym uprzedzać p.Bogumiło, bo jeszcze dzieczyna włoży bez przygotowania i zmarnuje storczyki....
Kwiatomaniaczko, powodzenia! Wpisz w google phalaenopsis uprawa, to wyskoczy Ci sporo linkow z podstawowymi wiadomościami na ten temat.