Świerk rośnie... a masz wiedzę jak wysoko

Co, to jest te kilka metrów... nic. Sama średnica drzewa będzie większa o te 2, 3 metry...
Zmień plany ?

Majeczko ,majka411 pisze:Yollanda pisze:Witaj Majko,
Nie będzie to nic odkrywczego, że powiem iż masz cudny ogród, pełen przepięknych róż. Oglądam go od dawna, ale nie śmiałam zawracać Ci głowy.
Podziwiam Twoje sukcesy i uważam, że masz dużą różaną wiedzę, dlatego proszę Cię o informację jak ciąć wiosną 'Crocos Rose'. Urosła mi dość wysoka i szeroka. To samo dotyczy Ascot i Eden Rose, mają pędy wysokie na 2 metry. Co z nimi zrobić? Czytałam, że swoje róże tniesz nisko, bo często przemarzają aż do kopczyków.
Powiedz mi też, jak przyciąć różę, która ma jeden gruby pęd, rozkrzewiony na wysokości 60 cm, i dwie inne cienkie gałązki u dołu. Wygląda jak na pniu hodowana. Jeżeli zetnę ten gruby pęd, nic z niej nie zostanie. Nie bać się i uciąć?
Jala
Na temat cięcia róż poprosiłam o odpowiedź i pomoc naszą koleżankę Alexię.
... ona ma dobre podejście w tym temacie i bardzo dużą wiedzę.... sama z niej korzystamNa pewno tu zajrzy i napisze
Podpinam się do pytania Ewy...od kiedy będzie sprzedaż biletów na oglądanie Twoich cudeniek ?
Georginia pisze:Iwonka nie miej wyrzutów,ja czasem swoich na zdjęciach nie rozpoznaję.A podpisy zawsze się przydają bo w innym ogrodzie ta sama róża ,może inaczej wyglądać.