Ignis05 pisze:Witaj Maju
strasznie dawno nie zostawiałam śladu swoich u Ciebie odwiedzin.
Może uda się coś zmienić w nowym roku ?
Już chciałam napisać, że pięknie zakwitł Twój Eden a tu zaraz po nim widzę piękne fotki kolejnych wspaniale kwitnących róż.
Nie wiem , jak u Ciebie , ale u mnie najpiękniej róże kwitną pod koniec czerwca.
Później już nie jest tak pięknie, jak bym chciała.
Fakt, że w 2015 roku było wyjątkowo skwarnie i rośliny dostały niezłe baty.
Róże po pierwszym kwitnieniu ogłosiły strajk i poczekały na chłodniejsze dni wrześniowe.
Tylko nieliczne kwitły mi na pociechę, w tym moja kochana Polka.
Podziwiam Twój zapał i chęć poznawania coraz to nowych róż. Sama w jesiennym okresie nie zamawiałam już żadnej róży. Trochę rozczarowały mnie ostatnie zamówienia z poprzednich lat. Za często od niby renomowanych
dostawców otrzymywałam pomylone rośliny.
Może też nastał już czas na sadzenie roślin łatwiejszych w obsłudze.
Pozdrawiam Cię serdecznie w nowym roku i życzę wszelkiej pomyślności w realizacji kolejnych zmian w Twoim ogrodzie. 
Krysiu jak mi miło, że jesteś. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie.
Ja też nie zawsze zostawiam ślad, ale zawsze z przyjemnością do Ciebie zaglądam.
Pytasz jak mi kwitną róże? u mnie podobnie jak u Ciebie? pierwsze kwitnienie jest bardzo obwite, a z drugim jest różnie.
Poznawanie nowych róż daje mi możliwość wyboru takich odmian, które się sprawdzają w moim ogrodzie. Na to mam wpływ, na pogodę niestety nie. Ostatnie lato było do bani.
Poruszyłaś temat, który jest chyba głębszy niż tylko pomyłki?. mam na myśli rozczarowanie z zakupów. Najważniejsza jest jakość, a co za tym idzie szukanie gdzie kupić tą jakość.
DTJ_1 pisze:Dolce Vita , Lavender Ice, Minerva ,Olivia Rose ,Heathcliff ,
DicEvy.......... Ja nie mam tyle słońca na działce.
Ale piękności pokazujesz, musiałam je przeoczyć wcześniej, albo zapomniałam- ale jak mogłam
. 
Dorotka domyślam się, że inne sprawy miałaś na głowie?.
Znajdziesz miejsce na słoneczne rabatki?. zaglądałam do Ciebie i widziałam.
Ewa7 pisze:Hej Majeczko gdzie jesteś ?stesknilam sie i zapewne nie tylko ja za twoimi pieknotkami.wracaj proszę 
Ewa tym wpisem mnie zmobilizowałaś
Elwi pisze:Majuś, no gdzie się podziewasz? Knujesz podstępnie nowe, wiosenne zakupy? Pewnie wszystkie światowe szkółki różane prześwietlone
Za oknem śnieg z deszczem, szaro, buro i ponuro... na dodatek zimno
Przydałaby się porcja Twoich energetycznych fotek

Ewli a Ty dołożyłaś? i jestem?

Zakupy już wyknute? kilka zamówień kliknęłam?. reszta czeka na odpowiedzi na moje zapytania?. a, najważniejsze różyczki już zamówione?
Jeszcze trochę czasu minie a, zacznę pierwsze prace w ogrodzie?.

podobno wiosna będzie już w lutym ?
Zdjęcia ..........
ostatni dzień czerwca .......