Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Hey :wit
Dorotka jestem tak zakrecona, że zamiast do Ciebie zadzwoniłam do Dorotki350 ;:306
a, ona zdziwiona..... o czym ja gadam :;230 :;230 :;230
No dobra.... jak znajdziesz chwilę na gadanie... puść mi sygnał.... to Was nie pomylę ;:162
Trzymaj się ;:333
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wysprzątany ogród czeka na wiosenkę, choć jesień w nim równie piękna. :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkim odwiedzającym Zdrowych, Spokojnych Świąt, Szczęśliwego Nowego Roku.
Do popisania pewnie już w 2016r. ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dorotko, wszelkiej pomyślności i szczęścia w Nowym Roku, oby był to rok sukcesów ;:215 na każdym polu, a szczególnie w bocianim :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie
Bardzo podoba mi się jego klimat
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorotko jak tam? Nie zamarzłaś? A skrobnij co u Ciebie.
Wszystkiego Dobrego w nowym roku. Buziaczki.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Pomyślności w Nowym Roku!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak mówiłam tak jestem. Witam wszystkich w Nowym Roku, dziękuję za Życzenia, mam nadzieję, że będzie lepszy , a szczególnie ogrodniczo dla mnie łaskawszy i ciekawszy niż poprzedni. Nadrabiam zaległości u siebie a potem lecę do Was.
cyma2704 pisze:Dorotko zaglądamy, :) ale też nie zawsze piszemy. Plany wiosenne coraz bardziej zaawansowane.Szlachetnego kamienia zazdroszczę, tworzy piękny klimat w ogrodzie. .Moje plany od jesieni do wiosny, zmieniają się często radykalnie. ;:306
Soniu wiem, wiem też tak robię. Tu polecę, tam zerknę a na zostawienie śladu, jakiegoś sensownego słowa już braknie czasu.
Tamaryszek pisze:Witaj! Warto wykorzystać bloki kamienne, skoro już je masz. Jednak taki materiał jest dość drogi, a trzeba tego sporo. Tylko patrząc na kształt widzę, że trzeba dobrze się zastanowić, jak je ułożyć... Może nie wszystkie "na styk" - zostawić zagłębienia na rośliny?
Myślę, że albo zrobić idealnie równo - jak w stylu formalnym, albo lekko nieregularnie, trochę nierównolegle. Będziesz miała o czym myśleć zimą.
Izo , widziałam kolejny wpis, dziękuję za życzenia. A co do kamieni przystopowałam, miały już nie być nad wodą bo za mało, to wymyśliłam schody prowadzące z pod Leosia do lasu, ale jak rzuciłam nowy pomysł na ich wykorzystanie to eM stwierdził, że jednak nad wodę się przydadzą :twisted: . Już mi ręce opadają. A zachęcona Twoimi cytatami, stałam się szczęśliwą posiadaczką "Roku Ogrodnika", przysłali na święta, miałam poczytać w wolnej chwili ale oczywiście brak wolnej... Wyrywkami przeleciałam super książka, szkoda że taka krótka.
any57 pisze:
DTJ_1 pisze: Już myślałam, że z bocianami goście odeszli
Na takie słowa ... musowo zaznaczyć swą obecność :wink:
Bywam - zaglądam i czytam, choć nie zawsze zaznaczam obecność, ale ... sprawdzam postęp prac :;230
Pozdrawiam :wit
Andrzeju cieszę się, że jesteś i nadzorujesz postęp prac, niestety masz mało roboty w związku z tym nadzorowaniem, bo nic a nic się nie posuwa do przodu ;:306 ale mam nadzieję to zmienić.

koziorozec pisze:Witaj Dorotko,ogród wysprzątany,czeka na wiosenkę ,tyle prac zaczętych ,to będzie się działo,a teraz pewnie święta na działeczce,pamiętam cudownie przystrojone wnętrza i kominek w tamtym roku i pieczone pierniczki ,taka sielska atmosfera w gronie rodziny z dziewczynkami w roli głównej,pozdrawiam :wit
Martuś dziękuję, tak posprzątane to może nie do końca, rośliny nie są solidnie zabezpieczone , mało czasu miałam. Ale jakoś to wygląda.
Pewnie święta na działce, śnieg nie dopisał w tym roku ale za to mróz.. Pierniczenie było, kominek i te sprawy. Nie będę wstawiać dekoracji i wypieków bo mnie znowu pogonią do innego działu. Ale coś tam może się przemyci.
majka411 pisze:Hey :wit
Dorotka jestem tak zakrecona, że zamiast do Ciebie zadzwoniłam do Dorotki350 ;:306
a, ona zdziwiona..... o czym ja gadam :;230 :;230 :;230
No dobra.... jak znajdziesz chwilę na gadanie... puść mi sygnał.... to Was nie pomylę ;:162
Trzymaj się ;:333
Majeczko nie udało się, szkoda, będzie jeszcze jedna próba, zobaczymy.
Ewa_tuli pisze:Wysprzątany ogród czeka na wiosenkę, choć jesień w nim równie piękna. :)
Ewuś dziękuję, ja trochę odpuściłam w tym roku, ale u Ciebie byłam podglądałam dekoracje cudowne . Cały czas powtarzam, że masz zdolne ręce i podziwiam. Choć też z ukrycia :oops: .
Elwi pisze:Dorotko, wszelkiej pomyślności i szczęścia w Nowym Roku, oby był to rok sukcesów ;:215 na każdym polu, a szczególnie w bocianim :wink:
Elwi dziękuję i wzajemnie Pomyślności, radości z ogrodu, sukcesów i oby różne nieszczęścia, zawirowania przyrody obok przechodziły w przyszłym roku, czego Tobie i sobie życzę, oj i wszystkim ogrodnikom
Margo2 pisze:Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie
Bardzo podoba mi się jego klimat
. Gosiu dziękuję i zapraszam zawszę kiedy masz ochotę.

PEPSI pisze:Dorotko jak tam? Nie zamarzłaś? A skrobnij co u Ciebie.
Wszystkiego Dobrego w nowym roku. Buziaczki.
Gosiu Pomyślności, ;:196 nie zamarzłam kominek ogrzewał.

Muszę kończyć.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem , trochę fotek.
Świąteczny kominek świetnie sprawdził się w tak mroźne święta i ten klimacik :wink: .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na zewnątrz, cóż obyły ostatnie zbiory i pycha zupa. Trochę miniaturkowa ta brukselka , ale pyszna, nie wiem czemu czasami jak się kupuje w sklepie jest gorzka, ta była słodziutka.
Obrazek

Na dworze trochę świąt :wink:
Obrazek Obrazek

Między przygotowaniami świątecznymi i Noworocznymi , spacery.
Teraz dopiero zobaczyłam jak strasznie wygląda moja posiadłość z daleka, te powyginane we wszystkie strony, nie wykarczowane , łyse drzewa nie prezentują się fajnie. Koniecznie wiosną, trzeba zrobić z tym porządek i nowe nasadzenia w lesie też konieczne.

Obrazek

I z daleka
Obrazek.

Jeszcze jedna nie dobra wiadomość bobry są coraz bliżej działki. Zobaczcie, co zrobiły z tą olchą.
Obrazek

Obserwacja ptaków z aparatem w rękach w taki mróz , to nie dla mnie , ale coś tam uchwyciłam. :;230
Obrazek Obrazek Obrazek

Mój staw.... ? Cóż, gdyby były w nim rybki musiałyby przebyć hibernację, staw całkowicie zamarznięty.
Obrazek

Dzieci za to miały dużo frajdy.
Obrazek Obrazek Obrazek

Jak się zmobilizowałam do wpisu, to jeszcze kilka fotek , nieśmiało oprószonych śniegiem ;:138 . Zapraszam.
Obrazek [URL=http://images72.fotosik.pl/162/78cdd87e71ad47ac.jpg]Obrazek[/URL] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Dorotko piękne zdjęcia. Zimowe widoki też. Przebija na nich spokój. Jakby nawet nostalgia. Taka chwila oddechu przed nowym sezonem, eksplozją kształtów i kolorów.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Dorotka.... nic tam, uda się w nowym roku ;:333 ;:196
Już po zimie.... od jutra na plusie... możesz zacząć działać ogrodowo :;230
Cieplutki klimacik przy kominku ;:168
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A może zamiast wycinać wygięte drzewa...wygiąć więcej? :D
A ty też masz rów,i ile przestrzeni ;:oj
Lodowisko ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No nareszcie Pani się ukazała ;:79 Ogród zimowy, staw jako lodowisko....super. Coś więcej dziewczynek na fotkach ;:202
A kominek....normalnie się zakochałam. Nic, tylko grzaniec w łapkę :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko jak na otwarty kominek masz wyjątkowo czystą ścianę, pewnie była malowana :;230 ale nastrój jest niepowtarzalny ;:215 Może bobry chcą się dostać do Twojego oczka, zwęszyły wodę? Siedlisko wygląda naturalnie, bo drzewa już tak mają :D Brukselka sprzedawana jest tuż po zerwaniu jesienią, a ta Twoja jest przemrożona i taką powinno się zbierać i jeść, wtedy traci goryczkę. Dobrego roku Dorotko ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tu.ja pisze:Dorotko piękne zdjęcia. Zimowe widoki też. Przebija na nich spokój. Jakby nawet nostalgia. Taka chwila oddechu przed nowym sezonem, eksplozją kształtów i kolorów.
Izo kochana dziękuję, koisz moje serce swoimi słowami. Takie ostatnio załamania i zwątpienia miałam przez mój pożal się "ogród", ale takie pochwały, nawet "łysej' zimy dodają skrzydeł. Na wiosnę ruszę, mam nadzieję z weną i siłami. Już po gorączce świątecznej i innych zajęciach trochę łapię oddechu w klatę i zaczynam nawet myśleć o przeglądach szkółek. ;:306
majka411 pisze::wit .... nic tam, uda się w nowym roku ;:333 ;:196
Już po zimie.... od jutra na plusie... możesz zacząć działać ogrodowo :;230
Cieplutki klimacik przy kominku ;:168
Oj tam , oj tam nie zdam trudno, ale swoje lęki przełamałam, pokonałam i to najważniejsze. ;:215 Musisz mi powiedzieć skąd masz swoją plecioną pergolę, bo tak mi chodzi po głowie....
Tulap pisze:A może zamiast wycinać wygięte drzewa...wygiąć więcej? :D
A ty też masz rów,i ile przestrzeni ;:oj
Lodowisko ;:215
Mati jaki rów? znowu coś mieszasz, jak z tymi domami :;230 . Jaki rów, to na środku to staw z doprowadzeniem z wodospadu wąskim strumieniem. Niestety musisz to sobie wyobrazić tak jak ja:;230 . A za działką to mam pełno rowów, musza być bo tereny uprawne, wysokie wody gruntowe. Na lodowisko w stawie tylko w butach mogliśmy , bo eM się o folię bał, że mu łyżwami potniemy ;:224 .
PEPSI pisze:No nareszcie Pani się ukazała.Ogród zimowy, staw jako lodowisko....super. Coś więcej dziewczynek na fotkach ;:202
A kominek....normalnie się zakochałam. Nic, tylko grzaniec w łapkę :wit
Gosia, aż musiałam zerknąć jeszcze raz gdzie się dziewczynki jeszcze jednej więcej doliczyłaś :;230 , to chłopczyk i siostry ;:306 .
Fajna sprawa z kominkiem, ale jak dobrze pamiętam to Wy też macie?.
Maska pisze:Dorotko jak na otwarty kominek masz wyjątkowo czystą ścianę, pewnie była malowana :;230 ale nastrój jest niepowtarzalny.Może bobry chcą się dostać do Twojego oczka, zwęszyły wodę? Siedlisko wygląda naturalnie, bo drzewa już tak mają Brukselka sprzedawana jest tuż po zerwaniu jesienią, a ta Twoja jest przemrożona i taką powinno się zbierać i jeść, wtedy traci goryczkę. Dobrego roku Dorotko ;:196
Marysiu ;:196 Wzajemnie Dobrego Roku, Sezonu i końskiego Zdrówka by mieć siły na nowy sezon. E tam nie kurzy się tak i nie dymi, a ściany rzeczywiście tapeta przed świętami położona , ale na kominku nie. :wink: Z bobrami też tak pomyślałam, wodę zwęszą i przyjdą , muszę uszczelnić dziury pod płotem . W sumie jakby zajęły się tymi co trzeba, to fajnie by było, darmowa siła robocza :;230.
A widzisz w tym tkwi sekret gorzkiej brukselki, zbiory przed przymrozkami. A wiesz może co zrobić żeby były większe ?.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”