Witam miłych gości,mróz może w tę noc troszkę odpuści,tak zapowiadaja ,chociaż u mnie dalej -10.
Maryniu,ja nigdy nie okrywam klona Shirasawy,jakoś się trzyma ,może coś Twojego podgryzło,mam świadomość,że trudniej dbać o kwiatuszki jak działka odległa,myślę ,że rośliny jakoś dadzą radę ,chociaż to będziemy mogli ocenić na wiosnę ,powodzenia w Nowym Roku i buziaczki
Pashmina witaj w moim ogrodzie,miło,że ogród sie podoba ,teraz są wspomnienia to zapraszam znowu ,poznasz go lepiej,pozdrawiam
Gosiu,ten klonik jest mały i powoli rośnie to będzie się nadawał do Twojego ogrodu,czasem tak się można na tym forum zgubić ,ale ważne ,że jesteś
Milenko,dziękuję i tobie też życzę dużo zdrowia ,spełnienia marzeń tych sercowych i tych ogrodowych,pozdrawiam
Kasiu,dziękuję buziak był słodki,a mrozy mają zelżyć to i nam i roślinom będzie lepiej,może coś na zostanie do wiosny

pozdrawiam i buziaczki
Bogusiu,dziękuję ,ja też w Waszych ogrodach ciągle coś znajduję ciekawego,rabata kaskadowa mam nadzieję ,że jakoś wyjdzie ,ja też muszę sobie kupić jabłoń rajską z większymi czerwonymi jabłuszkami,bo te co ja mam obydwie mają ciemno bordowe ,nasion obieli mogę podesłać i patyczków tej kaliny ,piękna taka rozłożysta jak pagodowa,pozdrawiam gorąco
Aguś,moja obiela może mieć około4- 5 lat,rośnie powoli ,jest zupełnie bezproblemowy,jakby jej nie było,wszystkie zimy i te surowe też wytrzymuje bez żadnych okryć ,a jak zakwitnie to jest to cudo,mogę wysłać Ci jej nasionka ,pozdrawiam
Sabinko,dostałam te paprocie parę lat temu od sąsiada,powiedział,że to Narecznica Samcza ,ona tworzy takie leje jak Narecznica,pozdrawiam
Jacku,moja Obiela też ma sporo nasion,ale nigdy pod nią nie ma siewek ,wiec w poprzednim roku bardzo wczesna wiosną zebrałam te nasionka i wysiałam do doniczek ,pięknie wzeszła,przez lato mało urosła,ale ja też może nie dopilnowywałam solidnie podlewania w to suche lato ,w jesieni te doniczki z siewkami wkopałam do ziemi zobaczymy jak siewka przeżyje te mrozy,jest na polu i przechodzi test mrozowy

pozdrawiam
Iwonko,witaj po przerwie ,jak miło,że jesteś już z nami,wiec razem czekamy wiosny,pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku