Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Witaj Martusiu w Nowym Roku ;:196 , mrozi wszędzie jak widzę, na szczęście już niebawem ma się ocieplić, no bo na co nam mróz bez śniegu ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam miłych gości,mróz może w tę noc troszkę odpuści,tak zapowiadaja ,chociaż u mnie dalej -10.

Maryniu,ja nigdy nie okrywam klona Shirasawy,jakoś się trzyma ,może coś Twojego podgryzło,mam świadomość,że trudniej dbać o kwiatuszki jak działka odległa,myślę ,że rośliny jakoś dadzą radę ,chociaż to będziemy mogli ocenić na wiosnę ,powodzenia w Nowym Roku i buziaczki ;:196

Pashmina witaj w moim ogrodzie,miło,że ogród sie podoba ,teraz są wspomnienia to zapraszam znowu ,poznasz go lepiej,pozdrawiam ;:196

Gosiu,ten klonik jest mały i powoli rośnie to będzie się nadawał do Twojego ogrodu,czasem tak się można na tym forum zgubić ,ale ważne ,że jesteś :wit

Milenko,dziękuję i tobie też życzę dużo zdrowia ,spełnienia marzeń tych sercowych i tych ogrodowych,pozdrawiam ;:196

Kasiu,dziękuję buziak był słodki,a mrozy mają zelżyć to i nam i roślinom będzie lepiej,może coś na zostanie do wiosny :uszy pozdrawiam i buziaczki ;:196

Bogusiu,dziękuję ,ja też w Waszych ogrodach ciągle coś znajduję ciekawego,rabata kaskadowa mam nadzieję ,że jakoś wyjdzie ,ja też muszę sobie kupić jabłoń rajską z większymi czerwonymi jabłuszkami,bo te co ja mam obydwie mają ciemno bordowe ,nasion obieli mogę podesłać i patyczków tej kaliny ,piękna taka rozłożysta jak pagodowa,pozdrawiam gorąco ;:196

Aguś,moja obiela może mieć około4- 5 lat,rośnie powoli ,jest zupełnie bezproblemowy,jakby jej nie było,wszystkie zimy i te surowe też wytrzymuje bez żadnych okryć ,a jak zakwitnie to jest to cudo,mogę wysłać Ci jej nasionka ,pozdrawiam :wit

Sabinko,dostałam te paprocie parę lat temu od sąsiada,powiedział,że to Narecznica Samcza ,ona tworzy takie leje jak Narecznica,pozdrawiam :wit

Jacku,moja Obiela też ma sporo nasion,ale nigdy pod nią nie ma siewek ,wiec w poprzednim roku bardzo wczesna wiosną zebrałam te nasionka i wysiałam do doniczek ,pięknie wzeszła,przez lato mało urosła,ale ja też może nie dopilnowywałam solidnie podlewania w to suche lato ,w jesieni te doniczki z siewkami wkopałam do ziemi zobaczymy jak siewka przeżyje te mrozy,jest na polu i przechodzi test mrozowy :uszy pozdrawiam :wit

Iwonko,witaj po przerwie ,jak miło,że jesteś już z nami,wiec razem czekamy wiosny,pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosny ciąg dalszy ,zapraszam.

kolory młodych liści
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na drugim planie po prawej klon Shirasawy ,a po lewej Grójecznik jaopński ,forma płacząca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czerwona serduszka
Obrazek

zakwitła już pierwsza piwonia Fan Tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczynają kwitnienie azalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

głóg dwuszyjkowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

dopiero była pustka na rabatach
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu śliczne liście ma ten rabarbar dłoniasty ;:333 ;:333 Zdjęcia przepiękne ;:138 ;:138
Nasionka Obieli mi dorzucisz ??? plis ;:180
Pozdrawiam ;:196
Ale cudnie ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:180 ;:180 dzięki jeszcze raz ;:196
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martuś, tak właśnie czytałam o Obieli, a Ty wszystkie te informacje potwierdzasz!
Wspaniale ;:138 piękna roślina w dodatku bezobsługowa terminatorka!
To poproszę ze 3 nasionka ;)
A ten klon na 5 zdjęciu, jak się nazywa? Świetny kolor. Choć co do klonów to jestem
trochę sceptycznie nastawiona, bo chrabąszcze majowe je wprost uwielbiają.. a wiadomo
co później nastąpi... z pędrakami nie ma żartów.
I tak z jednej strony bym chciała kilka posadzić a z drugiej...
Ech.. ale może jakiś taki malutki zbyt dużo ich nie przyciągnie ;:224
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne żarnowce. ;:215
Ktoś coś kiedyś mówił, ze ma nadmiar nasion żarnowca i mu się mocno sieją - kojarzycie moze coś?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Martusiu jakie kwitnienia piękne, no i mój ukochany Głóg, cudeńko ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu zapowietrzyłam się oglądając te cuda! żeby móc posadzić wszystko co mi się podoba musiałabym zaorać po horyzont i jeszcze to obrobić. Na taki plan mogłabym przystać idąc 10 lat temu na emeryturę, a nie 10 lat temu wynosząc się na wieś. Dlatego oglądanie niewiele kosztuje pracy to będę podziwiać nieustająco Twój cudowny ogród ;:168 Pogoda się sp... ale za to śnieg przykryje rośliny i niech śpią do końca lutego ;:333 Buziaczki zostawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,nasionka do Ciebie pojechały,Obiela też,rabarbar też ma nasionka ,ale wszystkie już dawno mi spadły ,nie dopilnowałam ,pozdrawiam ;:196

Aguś,ja teraz zostawiłam zeszłoroczne siewki Obieli na polu w doniczkach ,przeszły chrzest bojowy z mrozami ,jak przetrwają te malizny to będzie cud,klonów mam dużo i przeróżne odmiany i nic ich nie je,chyba nie jest tak źle z tymi chrabąszczami majowymi ,w naturze zawsze jest równowaga i może ktoś je zjada,nigdy się nad tym nie zastanawiam,bo by człowiek nic nie posadził,rośliny też muszą sobie jakoś radzić ,a jak sobie nie radzą to ich po prostu nie ma ,ale jak widać wszystko jest w równowadze,nie wiem jaki to klon ,może jest jakaś ulotka na nim ,albo się zawieruszyła,ten klon na wiosnę jest troszkę różowy,nasionka do Ciebie pojechały,więc powodzenia w sianiu,nie mam ich dużo bo ja bardzo mało sieję ,a nasiona zaczęłam zbierać tu na forum ,jak komuś potrzebne,pozdrawiam ;:168

Kasiu,pewnie ja to mówiłam ,ale nie przypomniałaś sie w odpowiednim czasie i żarnowce wszystkie nasiona wysypały,pewnie będą jakieś małe siewki,ale muszą być malutkie .bo żarnowce większe nie chcą się przyjmować,jak będziesz sie przypominać ,to nie będzie problemu,pozdrawiam :wit

Iwonko,jak miło ,że wpadasz ,głóg i ja bardzo lubię ;:108

Marysiu,sadząc w odpowiednich odległościach nie ma wiele pracy ,najwięcej jest jak są wolne przestrzenie między roślinami,śnieg i u mnie sypnął,ale tyle co kot napłakał ,może dosypie ,a może nie ,za to spadła temperatura i to jest ważne,cieszę się ,że sie podobają moje roślinki,pozdrawiam ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ba - dopiero jak te zdjęcia zobaczyłam to sobie przypomniałam o żarnowcach... Ale postaram się pamiętać w tym sezonie i będę się przypominać. :)
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martuś, dziękuję za wysłanie ;:196 Oczywiście dam znać kiedy je otrzymam.
Ja do Ciebie wyślę nasionka w czwartek :)
Nad klonami myślę bardzo intensywnie, bo są piękne od wiosny do jesieni i w każdej porze innością cieszą oko.
Moim marzeniem jest palmowy, ale to dopiero jak kiedyś tam zamieszkamy.
To taki pieszczoszek ogrodowy bardzo wrażliwy, a u mnie od łąk zimniej.. więc muszę mieć go stale pod obserwacją, a nie z doskoków weekendowych.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wspomnień ciąg dalszy ,żeby nam się nie nudziło ,za kwiatuszkami i słoneczkiem ,kto ma ochotę pospacerować to zapraszam.

Wilczomlecz Griffitha
Obrazek

Dużo Wilczomleczów,Griffitha,ma piękny pomarańczowy kolor ,który tak trudno uchwycić aparatem
Obrazek

Bożykwiat
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ścieżek spacerowych już nie widać ,tutaj rozchodzą się w prawo i lewo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

po lewej dalej kwitnie krzew Obieli
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitnący rabarbar dłoniasty
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu dziękuję bardzo ;:196
Pospacerowałam twoimi ścieżkami ;:65 cudowne masz te zakątki i każdy kwiatek , każdy krzew , każde drzewko przepiękne ;:215 ;:215
Wilczomlecz Griffitha ;:333 ;:333 piszę się na takiego :D
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Cóż to za cudny krzew na przedostatnim zdjęciu- żółty kwiat z dodatkiem czerwieni? ;:oj Nigdy jeszcze takiego nie widziałam. Bożykwiat - poezja ;) Twój ogród jest wspaniały i tyle w nim okazów. ;:196
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Marto.. :wit odbyłam wspaniały spacer w Twoim zaczarowanym ogrodzie.. ;:138 masz tak pięknie ze na każdym kroku można się zachwycać..oglądałam już różne ogrody..gdzie ludzie płacą ogromne pieniądze aby je obejrzeć..lecz Twój bije je na głowę. ;:333 dziękuję za tyle dobrej energii było mi bardzo miło ;:196 mogłam nacieszyć oczyska.. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”