Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Jadzieńko - chyba potraktuję ją podobnie ;:108 . Niech sobie rośnie jak chce - ważne , że żyje i przybiera na wysokości .
Jednak mogłaby obficiej kwitnąć , bo wygląda niepozornie ...a może by tak dać ją do donicy ?

Buziaki ;:196

Obrazek

Obrazek

Lideczko - a nie pomyślałaś , by ograniczyć to swoje pole manewrowania - jakim jest ogród ? Zapewne byłoby to dla Twego zdrowia lżej i ... portfela ;:108 . Z wiekiem - niestety - ale lat przybywa , rozumu i sił ubywa . A my - jak sroki - wszystko chciałybyśmy u siebie mieć . A tak się nie da , bo się zajedziemy , a przecież i u Ciebie , jak i u mnie nikt nie wyplewi , nie przesadzi , a tylko ciągłe gderania ...po co ci tyle kwiatków , po co ci tyle doniczek . Albo i lepiej - chcesz mieć ogród - to sobie rób sama :( ...no i robię . Ale nic więcej nie powiększam areału , bo ledwo to nadążam obrabiać .
Piwonie itoh już dawno mnie zachwyciły - tylko cena jest zaporą :wink: .

Proszę Cię - zwolnij tempo , bo się wykończysz - ja wiem , że cieszy widok roślin , ale nie kosztem zdrowia ;:196 .
Tak , nacieszyłam się Oliwką i przekazuję miłość do wszelkich roślin ... a co z tego wyjdzie - czas pokaże . Ja tez mam sentymentalne wspomnienia związane z Babcią i Mama - bo to one mnie uczulały na piękno otaczającej przyrody .
Serdeczności ;:167

Obrazek

Obrazek

Gosieńko ...tak , masz rację - jest trochę tego ganiania ...dokładnie mam 57 doniczek - ale będzie redukcja i to duża ... ;:oj
Tak - koniecznie dbaj o trawnik ;:196 - wszak to Twój punkt honoru i ...Twojego M - bo wszak on go broni rękami i ...nogami :;230 - tyle , że to Twoje dzieło .

Pozdrowionka serdeczne ;:168

Obrazek

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj JAGÓDKO,wieczorową porą :wit
Wyszukane masz te kwiaty ;:108
Datura taka inna niż widywane,cyklamen też ładny,a to,co nad nimi /różowe /,to nie wiem :(
Nocne pozdrówki,
Slawek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko widzę ,ze jesteś niecierpliwa :wink: .U mnie dopiero w tym sezonie wypuściła dłuższy pęd ,ale ma już czwarte miejsce :wink: . To jest róża parkowa z tendencją do okrywowej. Śliczna Acidanthera i oczywiście ta pełna datura
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko :wit
Ogród , piękny kolorowy , to nie podlega dyskusji ;:196 za to te 57 doniczek na bank wymagają ;:124 dobrze , że w planach masz zmniejszenie kolekcji , na razie w planach a to już coś :wink:
Miałam kilkanaście dużych , bokiem mi wychodziło ich wnoszenie i wynoszenie :roll: zostawiłam kilka . Miłość miłością , limit trzeba było wprowadzić ;:108
Różyczki ;:167 w tym roku i ja do ogrodu wprowadziłam 2 kolejne ;:65

Wreszcie popadało , tylko czemu od razu taki ziąb ? na upały nie narzekałam , za to teraz będę bo za oknem paskuuuuudnie :(

Kochana , mam nadzieję ,że zdrówko dopisuje ;:168

Gorące pozdrowienia z lodowatej Warmii ślę ;:cm
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trawnik po części zrobiłam przy pomocy m. i syna.
Fakt, że dopiero te druga część, ale jednak ;:173
I od kiedy go zrobiłam to trawnik polubiłam.
Daję sobie jakieś 2 lata ;:306
Awatar użytkownika
aniek
50p
50p
Od: 2 mar 2015, o 13:32

Post »

Witaj Masz przepiękny ogród. Moje klimaty... Rośliny cudne. ;:215 Taka różnorodność. Lantany przechowujesz czy co roku masz nowe roślinki?
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi Drodzy ...czas pędzi z prędkością światła ...a ja jeszcze nie ochłonęłam po tropikalnym lecie , znów jest + 30 C . Za to po krótkotrwałych deszczach pojawiły się podgrzybki złotawe - co mnie niezmiernie cieszy :-) .

Oliwka była ponad miesiąc , a ja zapomniałam pokazać fotki będąc w Energylandii . Teraz to naprawiam .

Jest tak duża , że mając 11 lat i 140 cm wzrostu na drugi rok już by nie miała zniżki za bilet . Cena do 140 cm jest 49 zł - a ponad 140 cm już trzeba zapłacić 99 zł . Ja , jako " kleine kinder " - mająca 147 cm - tyle zapłaciłam ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz - wspomniane grzybki :-) .

Obrazek

Obrazek

A teraz odpiszę ( wreszcie ) na wasze posty :-) .

Sławku - nie mam specjalnie wyszukanych roślin , a daturę białą , pełną mam od lat - pozostałe kolory są jakieś niemrawe . No , ale jak się ma tyle doniczek , to ciężko oblecieć wszystko z dokarmianiem / dogadzaniem każdej z osobna .
To co nad daturą i cyklamenem to oleander .
Pozdrowionka bardzo serdeczne :wit

Obrazek

Obrazek

Jadzieńko - jak na Jadwigę przystało powinna być słusznych rozmiarów/gabarytów - nic to , że ma małe kwiatki - u mnie też ma długie pędy - ale jakieś takie wiotkie .
Dziękuję za pochwałę roślin - ale o ile pamiętam , to Ty też masz mieczyk abisyński :wink:

Ściskam serdecznie ;:168

Obrazek

Obrazek

Elżuniu - jakże się cieszę , że pomimo nawału prac w domu i w ogrodzie ( o kosmetyczce nie wspomnę ) znalazłaś czas , by mnie odwiedzić - dziękuję ;:196 .
Zmniejszę ilość doniczek - to pewne , bo to za dużo do obskoczenia - a tego lata wyjątkowo trzeba było się wody nanosić , by nie zmarniały .
Zdrowie ... no , cóż - nie myślę o nim - - dopóty - dopóki mnie coś nie ' zakręci ' :( . Teraz pora robienia soków z malin , suszenia grzybów , smażenia jabłek na szarlotkę - to i czasu nie mam , by myśleć o sobie ;:108 .
Ale nie narzekam - lubię być w wirze wszelkich zajęć - to mnie nie tyle nakręca , co dodaje energii na zaś .

Buziole wielkie ... ;:cm ;:79 .

Obrazek

Obrazek

Gosiu - będzie Cię duma rozpierała ;:108 . Gdybym miała go mniej - może też bym się skusiła ...ale to za dużo - jak dla mnie :oops: ponad 200 m 2 wszystkiego .

Pozdrawiam serdecznie ;:196 - znów z temp. + 30 C .

Obrazek

Obrazek

Witaj Aniek / Aniu ?
Dziękuję - miło mi , że odnalazłaś w moim ogrodzie swoje klimaty - bardzo się cieszę ;:108 .
Lantany kupuję tylko raz - potem je przechowuję w nieogrzewanym pomieszczeniu - one są potem pozbawione liści - nie imają się ich żadne choroby , są bezproblemowe - a to dla mnie ważne , bo nie lubię chemii . Robię z nich sadzonki i ... lecą w świat :wink: .
Pozdrowionka serdeczne :wit
Lantana Profesor Raoux

Obrazek

Obrazek

Przez ten Fotosik można teraz dostać apopleksji ... aż mną trzęsie - tylko po jednym zdjęciu można wklejać :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do następnego .... :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,twoja Oliwka to już prawdziwa dama.Mam nadzieję,że doczekam się kiedys twojego przyjazdu do mnie po drodze do córci?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko przez ten rok Oliwcia wypiękniała to już prawdziwa mała dama ;:215 Powiedz czego się nie robi ,żeby wnusia była zadowolona .Powiedz mi proszę co to ma takie cudne kwiaty http://images69.fotosik.pl/1186/33a0e9e47cc5b056.jpg .Te niebieskie motylki również mi się podobają .Miłej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łącznie trawnika mam jakieś 400 m. Dlatego rozłożyłam prace na etapy. Nie żałuję. Już nie mogę doczekać się kolejnej części.
Tylko kasy brak.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Jagódko śliczną msz wnusię chyba trochę podobną do Ciebie.Kwitnień u Ciebie mnóstwo.Ja w tym roku kupiłam dwie sadzonki lantany ciekawe czy przeżyją zimę jedna może przeżyje druga jest w złej kondycji a u Ciebie są przepiękne :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem , żyję i ciągle myślę o Was - ale czas ucieka zbyt szybko i ciągle mi go brakuje :-) ...a wypada coś skrobnąć z odchodzącym rokiem - więc ;
Zdrowia - dla Was wszystkich - , miłości , nadziei , wiary i siły , która pokona wszystko <3

Szampańskiej zabawy !

https://youtu.be/fE2N3c8R_Mk

A to - moje ostatnie kwitnące ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to - moje filcowanie ...

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Jagódko :wit Życzę zdrówka ,szczęścia i spełnienia pragnień dla Ciebie i całej Twojej Rodziny w Nowym 2016 roku .
Obrazek
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Iguniu, witaj
życzenia odwzajemniam, u mnie też taki ciemiernik kwitnie, to jego pora, dlatego też nazywany jest potocznie "Gwiazdą Bożego Narodzenia" a inne gatunki maja paki ponad powierzchnią gruntu i pewnie teraz mróz je uszkodzi, bo u nas dzisiaj prawie - 10 st.
Życzę miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, jak zwykle szale są przecudowne
Pewnie dlatego zniknęłaś
Szczęśliwego Nowego Roku