Chałaputkowo-dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Chałaputkowo-dwa

Post »

Moiniczko zostawiłam życzenia, ale znikły. Kochana ja w panice dziś okrywałam i teraz coś czuje, że mnie coś bierze. Na dodatek coś jakieś dziwne wieści krążą po świecie i stolicach europejskich. A my w czwartek do Wiednia ;:223 Moja babcia już taką sieje panikę jakbym miała nie wrócić :twisted: Mam nadzieje, że w święta odpoczęłaś, nacieszyłaś rodzinką ;:167 Dużo dużo zdrówka życzę, kuruj się kochana i dobrze że Misio skaczę ;:196

Pozdrawiam ciepło i grudniowo ;:196
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Moniko :wit
Róże ogrodowe masz tak piękne,że napatrzeć się na nie nie mogę-a do tego fantastycznie usytuowana pergola ;:215
Pozdrówka.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś, jak zdrówko? Moje różyczki też jeszcze czekają na kopce, ale pocieszam się tym, że ponoć kopczykuje się jak mróz utrzyma się kilka dni poniżej zera stopni. Teoretycznie więc mamy jeszcze czas ;:198
Kuruj się kochana, żebyś zdrowa w nowy rok weszła ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Moniczko dużo dużo zdrówka ,spełnienia marzeń oraz udanego sezonu w ogrodzie.Życzę ci samych pięknych chwil w codziennym życiu oraz urodzaju w ogrodzie.Oby ten rok należał do udanych :)Wszystkiego co najlepsze w 2016 ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni i ja jakąś chrupkę mam,zaczyna się wkoło wszyscy kaszlą ;:224
Zdrówka życzę kochana :wit Wszystkiego Naj w 2016:)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ojej Monika współczuję . TO jak pójdziesz na Sylwestra :lol: Żart, wracaj do zdrowia i nie martw się krzewami, mrozy są małe i nie zaszkodzą. Ja nic nie przykrywałam i nie zamierzam :)
Zyczę w Nowym roku ZDROWIA , ZDROWIA I ZDROWIA a resztę sobie kupisz :lol: ;:196
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Moniczko ja o 4 wstaje i wybywam na Wiedeń ale chciałam Ci zostawić życzenia noworoczne, dużo zdrówka dla Was i Chałaputka, całej masy nowych roślinek i zadowolenia z posiadanych ;:167 ;:196

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Z noska jeszcze kapie , pokasłuje sobie ale Waszystkiego Na Naj Naj miłości , szczęścia , zdrowia , ogrodów z gumy , wymarzonych roślin, cudnych kwitnień i niech to bedzie wspaniały 2016 rok ;:196 dziękuję Wam za już i prosze o jeszcze ;:196 ;:196 ;:196 i bawmy sie do rana ;:114
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Moniczko ;:168 Dawno mnie tu nie było, bo praca pochłaniał mnie całkowicie :evil: Dziękuję za otrzymane w poprzednim sezonie mieczyki i bulwy dalii. Słabo mi kwitły, bo i cały ogródek marnie się prezentował. Zastanawiam się, ile w tym mojej winy... Wkrótce zamieszczę zdjęcia kwitnących od Ciebie roślinek w moim wątku :) Teraz obejrzę Twoje cudeńka na fotografiach ;:138
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko :wit
Już od jakiegoś czasu wybierałam się do Ciebie w odwiedziny, bo wpadły mi w oko niektóre Twoje posty, pod którymi mogłabym się spokojnie podpisać :;230 Jakoś wiecznie czasu brakowało, ale jak to mówią: "z Nowym Rokiem, nowym krokiem" więc i ja zrobiłam ten nowy krok do Twojego wątku :D Zaraz na wstępie trafiłam na celny opis:
dostała szału , hopla , amoku na punkcie zielska

Właśnie - mam to samo ;:306
Z ciekawością obejrzałam Twój ogród i roślinki, które szczególnie kocham, z tulipanami i różami na czele. Masz wiele miejsca do wykorzystania i tego to Ci zazdroszczę ;:108 Podziwiam Twoją okrągłą rabatę ;:215 Widziałam tam tulipany, a ciekawa jestem co na niej rośnie później? Jakoś nie trafiłam na zdjęcia tej rabaty z lata czy jesieni... Pewnie dlatego, że zniknęłaś z forum ;:224
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

No dobra - Nowy Rok Anno domini 2016 nastał i nic - ani ja ładniejsza , ani szczuplejsza ani nawet bogatsza nie jestem ino ......... kolejny krzyżyk na karku przybył ;:145 , ale co tam ważne byśmy kochali tak samo mocno jak w zeszłym roku i równie mocno byli kochani ;:167 , ważne byśmy dawali z siebie tak dużo jak to możliwe i tyleż samo dostawali w zamian i ważne byśmy byli dobrymi ludźmi i tacyż sami ludzie by nas otaczali , ale ładnie mi to wyszło :heja

Obrazek
Dorotko - dziękuję bardzo , Tobie również najlepsze życzenia , wiem że teraz wypoczywasz więc baw się cudnie i ładuj baterie ;:196

Obrazek
Adasiu - mnie pod pasem do pończoch skóra swędzi , samonośne cisną w uda , wniosek sama też powinnam schudnąć - znasz jakiś przepis na dietę cud ? ;:183 , oczywiście poprawię się na przyszłość ;:204 dziewczyny i ......... chłopaki ;:196

Obrazek
Anetko - dziękuję za życzenie a i Tobie tego samego , w moje strony się nie wybierasz ? Jak Wiedeń ? pewnie cudny - zazdraszczam i buziakuję ;:196

Obrazek
Beatrix - Twoje czary pomogły - a kysz podziałało ale chyba troszku osłabło w czasie drogi do mnie bom jeszcze siorbata i kasłata ;:196 dawaj jeszcze raz

Obrazek
Arku - dziękuję

Obrazek
Zuzia - żyję - choć z nosa dalej kapie bo zamiast wygrzewać stare kości w łóżeczku to latałam kopczykować róże , najbardziej to bałam się że przygotowany do tego kompost zamarznie na kość i go ni jak nie ruszę , a tak wszystko po okrywane ..... a ja dalej smarkata ;:306

Obrazek
Beatusiu - Aniu - dziękuję dziewczynki i wzajemnie , wzajemnie ;:196

Obrazek
Karolinko - u mnie to tak zwana rozdzielnia wiatrów , przede mną szczere pole , w dodatku z górki więc ma się gdzie rozpędzać i wysusza wszystko , więc muszę okrywać ;:224 , może kiedyś jak już drzewa porosną będzie inaczej , na razie nie ma co chronić przed wiatrem i mrozem

Obrazek
Wiolu dalie jak wszystko w zeszłym roku cierpiały z powodu suszy , kwiatów było mało w dodatku były bardzo nie trwałe , trzeba było lać im dużo wody

Obrazek
Elwirko bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś , witaj ;:196 , z okrągłej rabaty tulipanowej powstało oczko wodne , tulipany się przeprowadziły w inne miejsca , mam nadzieję ze będą kwitły równie ładnie . Tak miejszcze jeszcze jest ;:108 Misio już całkiem wyłysiał jak usłyszał że wiosną likwidujemy kolejną część trawnika ;:306

Obrazek
I znowu mnie łapki zaswędziały , Zuzia to wszystko przez Ciebie
pierwsza partia zamówienia w wiadomym Ci miejscu ;
bertman marokański
delospema Fire Spinner i nubilijska Yellow Ice Plant
dzierżan Siesta
firletka chalcedońska
goździk Coconut Sundae , Coral Reef , Suggar Plum
nachyłek Ruby Frost
płomyk szydlasty Candy Stripe , Emerala Blue
żagwin Campbelli
złocień Citrus , Falbacher Wien
świerzbica pluskwics Cerise Quen
płomyk Laura

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ściskam Was wszystkich i pozdrawiam gorąco w ten mroźny dzionek ;:196
Chałaputkowo to i owo
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Jak ja tęsknię do takich widoków... ;:3
goździczki mnie powaliły ;:oj kupowałaś sadzonki czy siałaś? kiedyś kupiłam kilka sadzonek w Obi, ale były jednoroczne :roll: a myślałam, że to wieloletnie... uwielbiam ich zapach...
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Szamanka - Ewuniu - kupiłam jako jednoroczne , na razie dwie zimy przetrwały ot taki mały ewenement ;:131 i dziękuję Ci bardzo ;:196
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Moniko Piękne wspomnienia - cudowne goździki ;:138 ;:138 ;:138
Czytam żeś smarkata więc dużo zdrówka życzę ;:196 Piszesz że okrywałaś róże na taki mróz ;:oj ja pojechałam na chwilę na działkę ale nie dałam rady nic zrobić , ręce mi zgrabiały i musiałam wracać szybciutko , niech sobie radzą same - trudno :(
Ale Ty zakupów robisz kobieto - wcale się nie dziwię że trawniczek musi znikać :D
Pozdrawiam i jeszcze raz dużo zdrówka życzę bo to najważniejsze ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No i tu się lista miła pojawiła - cięzko będzie się doczekać na te roślinki :;230
Krokosmia w zeszłym roku, jak Moniczko zauważyłas - szybko mi zaczęła się rwać do wzrostu. Ale wczoraj miałam już ją 5 centymetrową - aż sama byłam zaskoczona, że tak szybko się ukazała.
Goździki są prześliczne!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”