No dobra - Nowy Rok Anno domini 2016 nastał i nic - ani ja ładniejsza , ani szczuplejsza ani nawet bogatsza nie jestem ino ......... kolejny krzyżyk na karku przybył

, ale co tam ważne byśmy kochali tak samo mocno jak w zeszłym roku i równie mocno byli kochani

, ważne byśmy dawali z siebie tak dużo jak to możliwe i tyleż samo dostawali w zamian i ważne byśmy byli dobrymi ludźmi i tacyż sami ludzie by nas otaczali , ale ładnie mi to wyszło
Dorotko - dziękuję bardzo , Tobie również najlepsze życzenia , wiem że teraz wypoczywasz więc baw się cudnie i ładuj baterie
Adasiu - mnie pod pasem do pończoch skóra swędzi , samonośne cisną w uda , wniosek sama też powinnam schudnąć - znasz jakiś przepis na dietę cud ?

, oczywiście poprawię się na przyszłość

dziewczyny i ......... chłopaki
Anetko - dziękuję za życzenie a i Tobie tego samego , w moje strony się nie wybierasz ? Jak Wiedeń ? pewnie cudny - zazdraszczam i buziakuję
Beatrix - Twoje czary pomogły - a kysz podziałało ale chyba troszku osłabło w czasie drogi do mnie bom jeszcze siorbata i kasłata

dawaj jeszcze raz
Arku - dziękuję
Zuzia - żyję - choć z nosa dalej kapie bo zamiast wygrzewać stare kości w łóżeczku to latałam kopczykować róże , najbardziej to bałam się że przygotowany do tego kompost zamarznie na kość i go ni jak nie ruszę , a tak wszystko po okrywane ..... a ja dalej smarkata
Beatusiu - Aniu - dziękuję dziewczynki i wzajemnie , wzajemnie
Karolinko - u mnie to tak zwana rozdzielnia wiatrów , przede mną szczere pole , w dodatku z górki więc ma się gdzie rozpędzać i wysusza wszystko , więc muszę okrywać

, może kiedyś jak już drzewa porosną będzie inaczej , na razie nie ma co chronić przed wiatrem i mrozem
Wiolu dalie jak wszystko w zeszłym roku cierpiały z powodu suszy , kwiatów było mało w dodatku były bardzo nie trwałe , trzeba było lać im dużo wody
Elwirko bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś , witaj

, z okrągłej rabaty tulipanowej powstało oczko wodne , tulipany się przeprowadziły w inne miejsca , mam nadzieję ze będą kwitły równie ładnie . Tak miejszcze jeszcze jest

Misio już całkiem wyłysiał jak usłyszał że wiosną likwidujemy kolejną część trawnika

I znowu mnie łapki zaswędziały ,
Zuzia to wszystko przez Ciebie
pierwsza partia zamówienia w wiadomym Ci miejscu ;
bertman marokański
delospema Fire Spinner i nubilijska Yellow Ice Plant
dzierżan Siesta
firletka chalcedońska
goździk Coconut Sundae , Coral Reef , Suggar Plum
nachyłek Ruby Frost
płomyk szydlasty Candy Stripe , Emerala Blue
żagwin Campbelli
złocień Citrus , Falbacher Wien