Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

:wit Ania chyba obecny grudzień jest cieplejszy... ;:204 U mnie nocami występują małe mrozy.
Tak sobie myślę, że teraz dodatnia temperatura jeszcze nie jest aż tak groźna dla róż, jak
ciepło i ostre słońce pod koniec lutego i w marcu.... :wink:
Dobrze, że róż nie okrywałaś. Zdrowia Ci życzę.... ;:168 czego szukałaś w kwiaciarniach :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu tulipanów sto, drobnicy nie liczyłam. :;230 Niech nornice mają co jeść. Może wszystkim nie dadzą rady. ;:218
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj, Aniu :wit
Ależ cudne zdjęcie Artemis pokazałaś ;:215 ;:215 ;:215
Czy to jeden krzew?
Zachwyciłam się również czarnuszką. To śliczna, subtelna roślinka :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jak po świętach? Podobno idzie ochłodzenie, roślinki zabezpieczone? Wczoraj na szybko kopczykowałam róże i budleje, hortensje i rodusie okryłam 8-) Dziś czuje się nie wyraźnie :lol:

Pozdrawiam ciepło i ;:3 (żeby tą szarą szmatę przegoniło)

EDIT życzenia znikły które zostawiłam u Ciebie w Wigilie :oops:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, nadrobiłam zaległości u Ciebie i nacieszyłam oczy zdjęciami :)
Winter Lodge ma w sobie to "coś", szkoda, że nigdzie jej nie można zdobyć, bo pewnie bym się na nią skusiła. Jest śliczna ;:167
Zrobiłaś już kopce różom? U nas od jutra znaczne ochłodzenie. Ja działałam wczoraj, a dzisiaj ledwo się ruszam ;:192 Trochę za dużo na raz chciałam zrobić i teraz czuję każdą kosteczkę i każdy mięsień. Jednak ból szybko minie, a róże dostały kopczyki i będzie im ciepło.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam moi kochani po świątecznym czasie...teraz już z górki jeszcze tylko Sylwester i planowanie wiosennych zakupów ;:108
Prognozy mówią,że ma przyjść lekki mrozik....no ok,ale róże kopców nie mają....telefon do mamci i szybka decyzja,jedziemy na działkę niektóre te wrażliwsze pookrywać...Kawa w termos i jazda tam gdzie o zegarku nie myślę ani o upływającym czasie.
Ziemia kompostowa dobra rzecz,we dwie raz dwa uporałyśmy się z kopcami :heja
Nareszcie po trzydniowym obżarstwie trochę kalorii zniknęło mam nadzieję ;:224
Hot Chocolate niespodziankę nam zrobiła,w pąku dumnie stała i jeszcze jedna różyca Aachener Dom z listkami i pąkiem,więc dalej chwyciłam sekator i ciach do wazonu będzie ;:215
Dwie róże donicowe zakopane i powojnik,co go przywiozłam z mojego balkonu również dostał swoją miejscówkę.
Przez ostatnie ciepłe dni moje powojniki balkonowe dostały świra,zaczęły wypuszczać zielone przyrosty ;:303

Iwonko uwielbiam czarnuszkę w ogrodzie i jak widać jest bardzo fotogeniczna ;:333

Olu spróbuj,ja corocznie ją dosiewam ;:108

Anetko thuje z trawami dobry pomysł...jakie trawy chciałabyś pomiędzy nimi posadzić? Miskanty zapewne?

Blue Anna oj tak corocznie wysiewam roślinki,by róże miały towarzystwo,czarnuszka i szałwia trójbarwna to jest to ;:215
Baniek nie znam...muszę poczytać ;:170

Majeczko ze zdrówkiem już lepiej,wyleczyłam się naturalnymi metodami...miód,imbir,cytryna i pomarańcze ;:108
Grudzień zaliczam do jednym z cieplejszych miesiąców,dodatnie temperatury spotęgowały nosy wystające z pędów róż...
Dziś je dopiero okryłam.
W kwiaciarni szukałam sztucznego mchu chrobotka,nie potrzebuję dużo,a wysyłkowo drogo liczą sobie za przesyłkę...więc dalej szukam...

Soniu wspaniale będzie u Ciebie wiosną,ja też posadziłam,ale dużo mniej...

Moni Artemis to jeden krzew,sama się dziwię,że on taki duży,rozchodzi się na boki i wygląda jak kilkanaście bukietów ;:108
Czarnuszkę podpatrzyłam u ewci majowej kilka lat temu i teraz co roku się nią cieszę,bo się ładnie sama wysiewa jak już raz ją posiejemy ;:333

Anetko dziś pojechałam okopcować panny,teraz mogę spać spokojnie ;:108
Sporo roślin okryłaś,ja rh nie zabezpieczam,bo już mają po kilka lat,a Twoje pewnie młodziutkie?
Koniecznie pij herbatkę z imbirem,miodem,cytryna i ja jeszcze wkrajam gruby plaster pomarańczy.Na chleb czosnek i tak ze 3 dni ....
U mnie dziś piękne słońce świeciło,powoli pracowałyśmy,a Ty pracusiu pewnie za szybko i się spociłaś?
Ja nie składałam życzeń,bo wiem,że na forum nie można w wątkach ;:224 dziękuję za pamięć ;:196

Dorotko jak tylko potnę Winter na wiosnę to odłożę patyczki dla Ciebie:) Jeśli któraś z Was ukorzeni tę mocarną różę to będę szczęśliwa ;:167
Moje róże okryte w końcu,bo już się martwiłam,że będą łyse jak mróz przyjdzie,a wtedy chyba spać bym nie mogła ;:oj
Jutro pewnie odczuję tak jak Ty w kościach pracę dzisiejszą,ale co się nie robi dla naszych podopiecznych prawda?

Hot Chocolate mnie dziś rozbawiła,końcówka grudnia a ona się ustroiła w czerwień...

Obrazek

Grace przygotowana do wkopania...

Obrazek

Kurfurstin Sophia też zakopana mimo,że wystawiła czerwone nosy...

Obrazek

Ciemiernik ma pąka no nieźle...

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich czytaczy i moich gości i życzę Wszystkiego Naj w Nowym roku 2016,zdrówka,szczęścia o tak pokrótce ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie też ciemierniki w pąkach, ale do kwitnienia im trzeba ciepełka. Z kolei zadziwiają mnie w niektórych ogrodach w pełni kwitnące ciemierniki :roll:
Aniu, masz prześliczne orliki ;:303
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Aniu, kiedy wysiewasz szałwię trójbarwną i jak? Bo mam nasiona i zastanawiam się, że może wprost do gruntu..
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ja jutro muszę nabyć korę i dokopcować róże przed mrozem. Na razie miały małe kopczyki z ziemi, ale muszę ochronić i gałązki. Moje ciemierniki też w pąkach ;:108 Ale róże z wiosennego sadzenia też ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, zazdroszczę wyczynów działkowych :wink: Ja niestety "wyczyny" mogłam robić tylko w pracy ;:145
Moje róże nie mają kopczyków już drugi rok z rzędu. Stwierdziłam, że przy takich temperaturach, szkoda zachodu. Czy słusznie? Na razie tak. Jakby miało nagle przyjść duże ochłodzenie (poniżej -10), to zawsze mogę te kopczyki usypać...
przemaluję mój wstrętny regał w kolorze buku na biało i w stylu decupage z motywami lawendy.
Wiem, że zaczęłaś z malowaniem regału, ciekawa jestem efektów. Liczę, że pokażesz Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Aniu, bardzo dobrze zrobiłaś, że poczekałaś z kopczykami, po co się spieszyć? Rośliny muszą się same przygotować do snu zimowego, a ciepło im w tym przeszkadza. Ja też czekałam na większe ochłodzenie. Tylko, że my dojeżdżamy trochę dalej do naszej działki i musimy się jakoś teraz wybrać i zrobić kopczyki bądź gałązkami iglastych okryć niektóre wrażliwsze.

BlueAnna, czy Ty naprawdę sama sobie stawiasz te bańki? Na plecach? Te na gorąco? Podejrzewam, że wyleczenie w ten sposób przeziębienia przebiega błyskawicznie? Ja miałam przy zapaleniu płuc stawiane.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu właśnie się kuruje takimi herbatkami calutki czas i odpukać lepiej. Wstaję o 4 i ruszamy na Wiedeń :heja Szczęśliwego, spokojnego i bogatego w nowe roślinki Roku 2016 ;:196

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, moje różyczki tez póki co mają malutkie kopczyki z ziemi
Bardzo sie o nie boję bo mają paczki, młode listki itp a tu taki mróz nadają.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No właśnie z tymi różami teraz to kłopot
Jeszcze niedawno zapowiadali niewielkie przymrozki, a teraz czytam, że ma być nawet -17
Róże też bez kopców
No, ale to chyba ma być krótkotrwały mróz, więc chyba powinny dać radę
Szczęśliwego Nowego Roku
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ja przykrywam swoje różyczki. \szkoda by mi ich było gdyby przemarzły.. skoro zadałam sobie trud i je kupiłam, posadziłam.. a później straciłabym bo nie miały kopczyków to trochę bez sensu cała filozofia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”