Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu dziwnie się patrzy na ogród w taki ciepły grudniowy dzień. :shock: Dereń nie ma białego tła dla pokazania czerwieni. ;:174 Nasiona już ci wzeszły. :D Karmniki powieszone razem, wyjątkowo piękne, prawdziwa biżuteria ogrodowa. ;:180 Pepsi zapatrzona na panią. ;:167
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Spoglądam z zazdrością na Twój kolorowy ogród, nasz H11 jest jakiś biedniutki i szary. Murem się nie zamartwiaj, tak pięknego ogrodu nic nie zeszpeci :) Dzwoneczki na choince są Twoim dziełem?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, gailardia z kiełkującymi nasionami niecodzienna! ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie w piękny i słoneczny dzień. Zrobiłam już obchód ogrodu w świątecznej pidżamce :wink: z kubkiem kawki ....cudne chwile. Wiosna jak złoto ;:3 Nie wiem co będzie, jak przyjdą mrozy....bo różnie gadają. Nie, żeby mnie cieszyła taka pogoda o tej porze roku, ale cóż, pożyjemy....zobaczymy. Póki co, róże mają zielone liście, nowo posadzone wypuszczają świeże kiełki. Inne krzaczki też się zastanawiają co mają robić....bo do spania i odpoczynku nie ma warunków.
A w ogrodzie, jak tylko zdrowy rozsądek ( no bo nie pogoda ....a jakiś wyznacznik trzeba przyjąć) pozwoli, mam kilka małych rewolucji do przeprowadzenia. Na pewno nowa budowla, czyli płot jest przyczyną przemeblowań które mnie czekają, ale myślę o nich z sympatią, bo ....ja lubię prace w ogrodzie i zmiany :lol:

Madzia - Na bieżąco będę Cię informowała o siewkach gailardii. Nawet przeszło mi przez myśl, żeby jeden kwiatostan z siewkami wsadzić do doniczki i zobaczę co się będzie działo.

Becia - Muszę pogadać o bluszczu z sąsiadami, bo jak urośnie, to przejdzie do nich. Bardzo mi się podoba trójklapowy, muszę poszukać w necie, bo w mojej okolicy nie widziałam żadnego matecznego ;:224
Hortensji nie miałam jeszcze okrytej i nie zamierzam na razie tego robić. Jakby co, to wołaj ;:196

Aneczko - Relacja będzie na bieżąco ;:333

Tulapku - Płot na razie stoi, ja się oswajam, a czy będziemy malować,,,,,jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła.

Soniu - Po powieszeniu przeze mnie karmików dostałam marą burę od majstra :wink: , bo podobno jeden wisi źle. Otóż daszek ma nie w tą stronę co pozostałe :;230 A mój nadworny majster dba o szczegóły.

Asiu- O tej burej porze roku wszystkie ogrody wyglądają podobnie, u mnie jedyne kolorowe akcenty to owoce ognika i czerwony mur :D . Dzwoneczki dostałam od koleżanki, ona robi piękne prace na warsztatach terapii zajęciowej. W środku jest serce z małej perełki.

Jacku - Będę na bieżąco podawała wieści o kiełkującej gailardii ;:333

Kochani, życzę Wam wszystkiego dobrego na Święta. Samych dobrych chwil ;:196

;:79
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu świetny pomysł na tryptyk słoninkowy ;:215
Płot w sumie nie jest aż tak zły, bo ja mam za płotem zaprzyjaźnionego sąsiada po drugiej stronie też nie żyjemy źle ale po obu stronach jest siatka (zastana). Po obu stronach są ozdoby, których wolałabym nie widzieć i żeby nie wiem jak jest poukładali to nie zdobią i wychodzą na zdjęciach. Płot betonowy można zasłonić panelami drewnianymi, można obsadzić zielonym, a przede wszystkim maskuje co jest za nim ;:215
Pepsi jak zwykle urodziwa ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witam cię Małgosiu świątecznie... :wit
Z racji tego że mamy święta i na forum za bardzo nic się nie dzieje , postanowiłam poszukać sobie wątku , którego jeszcze nie odwiedzałam. I tak oto trafiłam do ciebie kochana...
I na początek gratulacje z okazji zostania babcią... Maluszek przesłodki, aby zdrowo rósł i przysparzał wam wiele szczęścia i radości. ;:167
Wątek przeleciałam na razie od tyłu kilka stron , zapisuję sobie i pędzę do lektury od początku. Już kiedyś go podczytywałam ale nie wpisywałam się.
Masz piękną Pepsi - cudny pies.
Płot na pewno teraz zimą wygląda szaro , zresztą jak cały nasz ogród o tej porze. Zobaczysz na wiosnę , jak wszystko będzie się zielenić i go zastawiać... nie będzie tak widoczny.
A chociaż nie widać przez niego dziadostwa jak np. u moich sąsiadów... Co bym dała za to , żeby u mnie ktoś taki postawił z tyłu... ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu - No ja wiem, że może za bardzo marudzę z tym płotem, ale uwierz mi, czasu mi potrzeba. Ja mieszkałam do tej pory prawie w głuchej dziczy :lol:

Olka - I fajnie, że wpadłaś. Cieszę się ogromnie, zapraszam a ja zaraz wpadnę do Ciebie :uszy

W moim zimowym ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pokażę Wam, dlaczego tak marudziłam i jojczałam o betonowym płocie.

Najpierw wyjdźmy przed posesję

Obrazek

Spójrzmy w prawo. Ta droga prowadzi do sąsiadów, i dalej już nie, bo za nimi jest podmokła łąka.

Obrazek

Przed siebie

Obrazek

na lewo

Obrazek

i co? Pasuje do tej scenerii beton? :roll: I tym kończę moje marudzenie o płocie.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie cudne wierzby tam na miedzy rosną ;:oj
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No dobra, nie pasuje.
Ale jak czymś porośnie to raczej spasuje,mchem porośnie. ..
Zobacz jak u Mai robili z wikliny żywe, od swojej strony byś go mogła tak zakryć ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Widzę, że krety u Ciebie aktywne :roll: Ja - nie chcę zapeszać, ale chyba wygoniłam swoje szalone krety ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale masz ciszę i spokój wokoło... Cudne miejsce.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOSIU aktywność kretów u Ciebie pełna, niby to na wiosnę ale zapowiadają zimę.
Apłot obsadż winobluszczem pięcioklapowym, on tak pięknie czepia się ścian, ladnie się przebarwia jesienią a zimą tworzy siatkę niczym układ krążenia, bardzo ladnie to wygląda, szybko rośnie.

Pozdrawiam poświątecznie przed nadejściem mrozów :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu jedna z koleżanek na FO podała przynajmniej mnie nie znany sposób na krety, może spróbujesz? Świeżo zmieloną gorczycę sypiemy do otworka kopca i zalewamy najlepiej gorącą wodą i zakrywamy ziemią.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

A jeszcze jakie wianki można z niego pleść ;:215 Gosiu wiesz że o bluszczu mowa :tan
Wszystkiego naj , naj , naj na Nowy Roczek ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgosia, piękne widoki masz tam u Siebie ;:108
A na betonowy płot żuć białą płachtę i letnimi wieczorami filmiki przez rzutnik na łonie natury na leżaczku z kieliszkiem winka będziesz sobie oglądać ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”