Georginjo -
Pati -
Moniko -
Kasiulo17 -
Basiu -
Justynko-
Kasiu -
Dorotko -
Tereniu -
Anulko -
Olu
Georginjo -

Oby tylko hiacynty zakwitły.
Pati - No i bardzo dobrze zrobisz przeznaczając kielich na stroik świąteczny
Moniko -
Kasiulo17 - Mam nadzieję,że kielich kupiłaś i stroik już zrobiony?
Basiu - Cieszy mnie,że stroik Ci się podoba
Justynko - No to rzeczywiście szkoda,że cebulki poszły w ziemię zakładając,że moje zakwitną
Kasiu - No i wyobraź sobie,że moja kalla zakwitła po raz drugi

i to dużo szybciej aniżeli przewidywałem ale to chyba za Twoją przyczyną
Dorotko -

Sorki,że jeszcze nie odwiedziłem Twego wątku ale mam nadzieję,że zdążę to zrobić jeszcze przed świętami
Tereniu -

No pewnie,że wsadź kallę do doniczek chyba,że już to zrobiłaś.
Anulko - Miło mi,że dekoracje świąteczne w Twoim stylu

a co do koloru kalii o który pytałaś to odpowiedź moja byłaby prostsza gdybym się nie zagapił,bo żółta ma przecież całkiem inne liście
Olu - No rzeczywiście ten czas leci i jest nie ubłagany
Za wizytę w moim wątku Wszystkim Wam bardzo dziękuję zapraszając równocześnie do kolejnych odwiedzin
Pozdrawiam serdecznie Was,Forumowiczów i Gości
Moja Kalla a właściwie Cantedeskia-bo takiej nazwy powinniśmy używać,zrobiła mi dużą niespodziankę bo zakwitła dużo,dużo wcześniej

Spodziewałem się,że nastąpi to dopiero około lutego lub marca a zakwitła tuż przed samymi świętami.
Nie zauważyłem kwitnienia od razu bo wydawało mi się,że to rośnie kolejny liść

bo pęd kwiatu tak samo wybujały- jest wysokości 60cm a najwyższy liść ma 57cm.
U moich prymulek-roślinek
wiosennych,bez zmian bo kwitną na okrągło

jakby wcale nie miało się na zimę
Na nowych kwiatostanach zakwitły nowe kwiaty.
Szkoda by było nie zrobić zdjęć kwiatom lilji,które w przecenionym bukiecie wraz z różami zdobiły niedawno nasz pokój.
Róże zwiędły najszybciej bo po paru dniach a dwa kwiaty lilji będące jeszcze w pąkach zaczęły rozkwitać.I te już zwiędły ale ich piękno zdążyłem uwiecznić na zdjęciach.
Na koniec moja kolejna propozycja zrobienia stroika świątecznego równie prostym sposobem i z niewielkim nakładem.
Moja kwitnąca po raz wtóry wybujała Cantedeskia albo jak kto woli-kalla.
Kwitnące na okrągło Prymulki.
Kwiaty lilji z przecenionego bukietu.
Moja poprzednia propozycja zrobienia prostego stroika z dwóch elementów:1. "lampki" do wina o wys.50cm oraz mini Poinsecji.
Moja dzisiejsza propozycja to podobny stroik również składający się z dwóch elementów.
Liście Hippeastrum w drugiej zeszłorocznej "lampce" wina wychodzą już dużo ponad nią.W zeszłym roku miało dwa pędy po dwa kwiaty a czy w tym roku zakwitnie,no cóż dopiero się okaże.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze