Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Ja juz się podałam i nie sieję, bo marne mam tego efekty.
Próbowałam juz w doniczkach, w krążkach i w rozsadnikach, ale wiele z wysiewów pada. Nie ma to sensu w moim przypadku. Kupuję za to w miarę tanie sadzonki wiosną na giełdzie kwiatowej.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W Twoim ogrodzie to już chyba wiosna? W każdym razie zdjęcia na to wskazują ;:202
Zazdroszczę Wam przydomowych ogrodów. W wolnej chwili zawsze możecie coś porobić, wykorzystać ciepłe późnojesienne dni. Ja swój ogródek zamykam w październiku i pojawiam się w nim dopiero w kwietniu :( Oczywiście zimą kilka razy przyjeżdżamy, ale to tylko dla kontroli, zobaczyć czy wszystko w porządku. Cała robota czeka na dłuższe i cieplejsze dni. A zostaje jej każdego roku dużo. Nigdy jesienią nie zdążę posprzątać, za to na wiosnę na pewno się nie nudzę-nie mam na to czasu ;:306
Kolorowe wspominki może pomogą nam rozpędzić chmury nad głowami? Więcej ;:3 poproszę :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Rozchodniki oszalały .... zamiast spać w ciepłej norce , wyłazić im się zachciewa.... ;:65
U mnie róże te młode zaczynają szaleć a bez jakie pączki już ma!
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Moje rozchodniki wyglądają tak samo poczuły wiosnę
miałaś pracowity weekend ja na razie z domu nie wychodzę hehe
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Soniu :wit ..wiosna szaleje ...ale ponoć już idą minusy ..mam nadzieję że nasze roślnki dadzą radę do wiosny .. ;:108 Bo widzę że u Ciebie tez wszystko ruszyło...dużo pracy wykonałaś.. ;:138 pozdrawiam..
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko niby przyroda zawsze sobie radzi, ale kolejny tydzień z temperaturą około 10 stopni w grudniu, chyba niekoniecznie dobrze się może skończyć. ;:202 Kokardki satynowe na trawach zawiąże w tygodniu przedświątecznym, bo wiatr je zrywa, jak trawy mocno się ruszają. Na śnieg raczej widoków nie ma.

Dario teraz tak mało się dzieje w ogrodach, że tylko wspominki zostały. Jak doczekasz się sprzętu, będziesz się udzielać. :D Trawy potrafią nieźle naśmiecić. U ciebie wywieje źdźbła na okoliczne pola. ;:215 Nawet powiązane śmiecą, bo silny wiatr poszarpie trawy i odrywa od kępy. Dzięki ;:196 za podzielenie się wiedzą na temat tulipanów. Ja pierwszy raz sadziłam w osłonkach, będę wiedzieć, jak się nimi zająć. Z wysiewami to zawsze ten sam problem, za wcześnie chcemy witać wiosnę. W domach ciepło, mało światła, dużo wilgoci, więc rośliny giną, pewnie najczęściej od chorób grzybowych. Najprościej poczekać na dłuższe dni w połowie marca, ale to takie trudne. ;:306

Paulinko rozchodniki, to terminatory, na pewno sobie poradzą. Czosnki główkowate i jadalne rwą się do życia. W ubiegłym roku było tak samo. Niestety mrozy zniszczyły końcówki liści, ale rosły i kwitły chyba normalnie. Takie wysokie temperatury w grudniu, mogą niestety naszym ogrodom zaszkodzić. ;:218

Moniczko ja bym też mogła kupić, bo mam giełdę hurtową 5 km od domu, ale jaka to frajda zacząć interesować się roślinami dwa miesiące wcześniej. ;:14 Nawet nie próbuję z tej przyjemności rezygnować.

Iwonko miło, że zajrzałaś. ;:196 Może nie wiosna, ale rośliny zdezorientowane, bo wyjątkowo ciepło. Na pewno ogród przy domu, stwarza komfort pracy, bo można wybiec na godzinę i popracować. Jednak zakręcone ogrodniczki, jak my, zawsze sobie poradzą, bo lubią swoje rabatki. ;:108 Nawet jak trzeba pojechać sto kilometrów. :)

Olu moje niektóre róże posadzone jesienią też mają małe pąki. Najgorzej, że zrobiłam kopczyki. ;:202

Anitko w tak ciepłe, słoneczne dni, traktuję pracę w ogrodzie jak spacer. Świeże powietrze konieczne do życia. ;:131

Reniu miło, że masz trochę czasu na forum. ;:196 Ty też się napracowałaś przy tarasie. ;:180 Moja praca to był raczej relaks na słońcu. :)

Dziś się pobawiłam w zrobienie kilku portretów kwiatom.

Przetworzone, kwietniowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tylko oprawione, majowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Cudowną kolekcję zrobiłaś.. ;:138 piekne mają portreciki:)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu dziękuję. ;:196 Na razie mam czas, to się bawię zdjęciami. W lutym to się zmieni i jak ty będę bardziej zajęta. ;:167 :tan
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Soniu, wcale Ci się nie dziwię! Gdyby moje wysiewy były udane, to też bym wolała swoje sadzonki ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko u mnie też niektóre siewki padają lub marnie rosną. To mnie jednak nie zniechęca, na pewno białe cynie, kleome i szałwię omączoną wysieję. :) Co więcej, to się okaże. ;:14
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, fajne kombinacje ze zdjęciami ;:108 ale mimo wszystko te zdjęcia naturalne do mnie bardziej przemawiają. Rośliny i kwiaty są tak piękne same w sobie, że niczego więcej im nie trzeba ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ja na pewno będę samodzielnie siać roślinki....lubię to bardzo. ;:333
Część pójdzie do donic w domu, część prosto do gruntu a potem będę patrzeć jak ślimory wszystko wpieprzają.... ;:306
Ja też zrobiłam kopczyki różom.... no trudno nie będę przecież ich odkrywać. Już jakieś zimniejsze dni pomału zapowiadają....Boję się tylko jakie będzie to lato ,jak tak wszystko się miesza tej Matce Naturze...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Trawki ładne, chryzantema śliczna, nie tylko ładna :)
A i wspomnienia kwietniowe bardzo ładniuchne, kolorowe. ;:333 Jeszcze trochę...aby zimę przejść
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja co roku obiecuję sobie, że już nic nie będę siała i co roku łamię się
Nie mam gdzie trzymać pojemników. W dodatku nie umiem dbać o siewki
Albo zasuszam, albo przelewam
Ale zawsze coś się uchowa :D
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Soniu, piękna wiosna na Twoich fotkach.. te zawilce takie świeżutkie. Pewnie wyczekujesz końca lutego... kiedy wreszcie będziesz miała mniej tego czasu!:) To najsłodsze zajęcia, które przed Tobą. .. co tam cebulki, czy fotki :)
Z siewkami to i ja mam na bakier, tzn, chęci mam zawsze, nawet posieję coś... ale nigdy mi się nie udało dotrzymać do wysadzenia. A to uschło, a to wybuiło... i ogólnie to nie lubię tego bałaganu na parapetach. Bardzo nieestetycznie to wygląda.
W tym roku moje chęci sięgają do begonii stale kwitnącej. . Zobaczymy czy dam radę. ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”