Miejsce na ziemi - Ave/2008r. cz.1/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Brawo :)
Cieszy jak się coś samemu zrobi:) a jeszcze taki rarytasik..

a kwiatuszki Ewuś w pełni kwitnienia:)
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KOminek do pozazdroszczenia. Jak ciepło i romantycznie musi byc wieczorami:) :wink:
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Jak ciepło mi się na serduchu zrobiło, kiedy zobaczyłam tak miłych gości :) dziękuję Wam bardzo za tyle miłych słów :) - główny wykonawca, czyli Połówek uśmiechał się od ucha do ucha, jak mu czytałam co pisaliście :)

Krzysiu-Bishop -tak w środku jest takie specjalne ocieplenie z folią - widać to na zdjęciach 2-3 (folia dawała takie odbicie na zdjęciach :)

Kominek nie jest tak pięknie wykończony, jak widziałam u innych, ale on jest działkowy, a nie w domu całorocznym, stąd też wybraliśmy taki styl rustykalny, z kamieniami :)
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Widzisz Ewuś jak dobrze ukradkiem podczytywać różne wątki, zawsze można się czegoś mądrego dowiedzieć. Też mamy dużo popiołu z kominka i nie byłam pewna czy dobrze robimy wrzucając go do kompostownika:-). Kominek super, gratuluję zdolności i pomysłowości. No i te kwiaty, które ciągle walczą w ostatnich promykach jesiennego słońca.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koci-Ewulku :) ja też czasami podczytuję wątki "incognito", ale faktem jest, że Dzięki temu forum moja wiedza praktyczna rośnie niepomiernie :)
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, kominek rewelacyjny :D to moje niespełnione marzenie, ale może kiedyś ... ;) No i jakie gustowne nowe pokrowce na mebelki :)
Masz rację, że styl rustykalny, doskonale pasuje do przytulnego domku w ogrodzie. Kwitnące kwiatki zwiastują lekką i krótką zimę - mam nadzieję :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Kominek istne cudo aż chciałoby się posiedzieć przy nim w długie listopadowe wieczory. A Twoje kwiatki ....czyżby wiedziały coś czego my nie wiemy?! Np. że nie będzie zimy...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynamonowy Ewulku i Izuniu - ja równiez mam nadzieję, że "kwiatki wiedzą lepiej" :) i zima jeszcze poczeka, ale mam też nadzieję, że na święta przyjdzie, bo Święta Bożegonarodzenia najlepiej wyglądają w bieli :) a i nieproszonym gościom ogrodowym (szkodnikom) przymrożenie d...ek się należy :)
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Witaj Ewuś :D
Kominek świetny ,masz zdolnego M i do tego jeszcze przystojniak taki (mam nadzieje ,że on tego nie czyta bo by w samozachwyt popadł :wink: )
Następnym razem jak będę w Łodzi to jadę do Was na działkę -muszę to zobaczyć na własne oczy :shock: Bożenkę ( gucię )z M też wyciągnę do Was :lol:
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Ewuniu, przecież u Ciebie tylko kominek wskazuje na to, że nadciąga zima, bo kwiatki szaleją jak w lecie - przepięknie!
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Ewo, a czemu na tej rurze kominowej jest taki jakby syfon? Żeby popiół tam opadał z komina? Jeśli tak, to którędy go potem wyciągnąć?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu - ten syfon , hihihi, to faktycznie ma coś wspólnego z wodą - to skraplacz, jakby się rura "pociła" , w środku jest rurka, z wyjściem na zewnątrz kominka (ale sprytnie zamaskowana i mało ją widać) do odprowadzenia nadmiaru tej wody, ale to raczej się nie zdarzy, bo sam pojemnik, ten na samym dole ma sporą pojemność, a pod wpływem temperatury, ta woda (jeśli by była) odparowuje. No chyba, żeby ktoś wlazł na dach i lał mi wodę wiadrami prost do komina, hahahahaa.
Niektórzy skraplacza w ogóle nie montują, ale ja się bałam, że z powodu dość niskiego komina, może takie cos zachodzić, i cieszę się, że się pomyliłam :)
Do zbierania zanieczyszczeń z czyszczenia komina mamy specjalny wylot, ale od strony korytarza :) Zrobiliśmy tam (od strony korytarza, widac na fotkach wewnatrz kominka) jeszcze jedną kratkę, żeby ciepłe powietrze szybciej wydobywało się z komory i ogrzewało domek. Na razie sprawdza się wyśmienicie. w ogóle uważam, że im więcej otworów uwalniających ciepło, tym lepiej. :)

Monisiu, masz rację :) Dziękuję za odwiedzinki :)

Bożenko - już się nie mogę doczekać i będę trzymała za słowo, że nas odwiedzicie z Gucią i ze swoimi wspaniałymi M. ;:1
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Pewnie że Was odwiedzimy :D po Nowym Roku się wybieramy do Łodzi ,bo obiecałam to Bożence ,że przyjadę :roll: mamy zamiar jechać do Częstochowy bo to już blisko ,tylko nie wiem czy mój M urlop dostanie :roll: mam nadzieję ,że wykombinuje chociaż ze dwa dni :? :wink:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To może po drodze, do nas na kawkę :D Zapraszamy!
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenki - zrobimy Cynamonowej Ewci nalot , żeby poogladać Jej galerię :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”