Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Lucynko a co za szybkie tempo dla Ciebie> wiem bo Ty przemęczona jesteś sprzątaniem, ale jak wysprzątasz na błysk to popędzisz z nami ;:4 O kurcze! znowu piszę koło północy i niedługo zmienisz mi imię :;230 No to zmykam do spania! Spokojnej i ciepłej nocy ;:19

Dorotko wykorzystuj czas jak panie wychodzą z sali to wtedy szybko przewietrz :;230

Reniu zawsze koło świąt pojawiają się rożne przepisy na wyspie. Jak rzucę hasło to dziewczyny piszą co się u nich przyrządza na święta i dają przepisy. O tak bodziszki to są szczególnie płodne, a ile ja ich rozdałam. Nie wiem który Ty masz bo ja mam już dwa jeden z zielonymi liśćmi a drugi z rysunkiem na liściach.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Witaj Marysiu :wit
Chciałam tylko powiedzieć, że wpadam do Ciebie regularnie,
ale nieregularnie piszę, bo ja naprawdę za Tobą już nie 'nadanżam' :;230
U Ciebie w watku dużo się dzieje i szybko się dzieje,
to może tą zimę z Twoimi pięknymi fotkami też jakoś przelecimy expressowo :lol:
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Witaj, Marysiu w ten słoneczny zimowy dzień. :wit

Z ciekawością poczytałam sobie o Waszych podróżach. Jak odwiedzę Cię wiosną to bardzo proszę o dalsze relacje z podróży. Ja to podróżowałam po Europie (no i do dwóch stanów w USA), ale moja mama miała okazję być również w Azji. Ja czytałam o Waszej podróży autobusem w górach, to zaraz przypomniał mi się filmik o najbardziej niebezpiecznych drogach na świecie - pokazana tam była m.in. taka górska droga z pogranicza Indii. Na sam widok człowiek zaczyna się stresować. ;:202

Potwierdzam to, co pisałaś o glinie, że jak się dodaje różnych rzeczy (piasek, żwirek, kompost, ziemia z worka) to jednak po jakimś czasie ta ziemia robi się lepsza dla roślin. Oczywiście glina ma taką, a nie inną strukturę i to powoduje ten efekt, o którym ludzie mówią, że "glina zawsze na wierzch wyłazi", albo "glina wszystko wciąga", ale jednak efekt jest: warzywnik parę sezonów przekopywany z obornikiem kopie się łatwiej gruzełki łatwiej się tworzą. Także na pewno jest sens w ulepszani gliny różnymi dodatkami.

Mam prośbę: podeślesz mi na e-mail ofertę lilypolu? Szkoda, że sklep przestał działać. Nie miałam okazji jeszcze nic od nich zamówić. A słyszałam wiele pozytywnych opinii. Ale tak czy siak chciałbym się z nimi skontaktować, mimo że już za późno tym roku na cebule.

Twoje kurki mają bardzo fajny wybieg właśnie z tymi drzewkami i krzewami: w lecie mają pewnie trochę ochłody w ich cieniu, no i dodatkowo ochronna przed ptakami drapieżnymi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Małopolanki ;:4

Ewciu ja w Twoim wieku też nie 'nadanżałam' w tych sprawach za to w innych nie powiem ;:306
Jesteś :?: a wydawało mi się że mało Cię na FO. Przelecimy zimę na pewno szybko, bo na FO tyle ciekawych rzeczy teraz propozycje świąteczne, a po świętach zaczniemy zastanawiać się co i kiedy siać ;:306 Ściskam Cię serdecznie ! ;:4

Dario dzień bardzo ładny w mieście nawet mrozu nie było tylko +5 st. na wsi oczywiście mroźnie ale słońce grzało mocno ;:3 W ogrodzie jeszcze leży trochę mrożonego śniegu, ale mróz chwyta powierzchnię ziemi.
Oczywiście, że uprawa poprawia strukturę gleby i tak jak piszesz ale jej całkowicie nie zmienia. U mnie ta glina jest w różnych miejscach głębiej lub płycej, najgorzej jak się coś kopie to długo potem ruda maź dominuje. Dlatego chcę kanalizacji i się jej boję, bo widziałam konsekwencję w najbliższej wsi.
Bardzo proszę zapraszam na ogrodowe opowieści o zwiedzaniu świata, a może przyjedziesz do mnie ze swoją mamą i zrobimy sobie spotkanie przy grillu czy kociołku ;:162
Kurkom na wiosnę zamierzam założyć prawdziwą siatkę bo te terminatorki pokonują każdą dziurę czy niedoskonałość ogrodzenia ;:306 Drzewka są niskie półkarłowe i chętnie siadają na gałęziach...kury to lubią.
A teraz wysyłam Ci namiary z ofertą może coś im jeszcze zostało :D :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj szkoda mi Dorotki, biedna w dusznym szpitalu :? a my mamy śnieg, powietrze a nawet słoneczko u mnie dzisiaj było ;:3
Powiem Ci Marysiu ,ze moje ciemierniki tez zaczęły się siać po kilku, albo i wielu latkach :) Coś w tym jest :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Karolinko ja to nazywam osiągnięcie dojrzałości u roślin. To samo miałam z orlikami, ale jak już zaczną to opanować nie można :;230
Dorotko chyba wyszła, bo dzisiaj nie pisze czyli się nie nudzi :;230
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Maryś nie nudzi, bo ją lekarze dręczą. Ale jest szansa, że jutro ..... ale cicho sza, żeby nie zapeszyć.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu w B. nadal piuęknie, drogę do kurnika pamiętam ;:138 kurki piękne jak zawsze ;:333
Zazdroszczę Ci tylko tego widoku nieba ;:oj
Ciepełka życzę ;:168
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, zaciekawiła mnie informacja o tym, że na 'Wyspie' dzielicie się m.in. przepisami świątecznymi.
Wobec tego tak troszeczkę nieśmiało zapytam: czy ja mogę na tę 'Wyspę' zajrzeć?
Buziole dla Ciebie ;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś zapomniałam napisać że kureczki były skopiowane i pokazane. :)
a o Twoich wojażach też czytałam. Czytam nocą gorzej z pisaniem.
A zdjęcie pola z przyprószonym śniegiem , cudne. ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, w najbliższe wakacje moja mama może przyleci razem z dwójką dzieciaczków mojej siostry, Hanią i Jasiem, bo one bardzo chcą mnie odwiedzić, jeszcze nie były w Polsce, mają teraz 6 i 5 lat. (Jestem chrzestną Hani.) Chętnie Cię odwiedzimy całą paczką, jeśli zaryzykujesz i się zgodzisz. :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko ciii! to czekam do jutra daj znać ;:168

Marysiu trafiło się i ogromnie mnie to cieszy! dzięki temu szerokiemu widokowi nie przeszkadza mi wąskość ogrodu i tak mam gdzie złapać oddech ;:306 I ja Ci życzę najlepszego ;:168

Lucynko oczywiście ten wątek tworzą wyspiarze ja tylko otwieram kolejne części, a tu jest kolejna 53 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p5390288 tylko uprzedzam jest 53 części i nie czytaj wszystkich, bo to więcej niż kwartał czytania ;:306
Buziole jak mi ostatnio posyła pewien miły Twiciarz :;230 i Lucynka też Obrazek

Misiu a wiesz, że jak robiłam zdjęcie to tak sobie pomyślałam o Tobie i Dominiku :D i ściągnęłam Cię tymi myślami ;:168 O wojażach to i na wyspie kiedyś pisałam nawet zdjęcia kopiowałam ze slajdów.

Dario Droga na dzieci ja jestem otwarta, wiele maluchów odwiedzało wiejski ogród. Bardzo miło to wspominam więc przybywajcie ;:180 Hania i Jasiu śliczne imiona ;:167
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Ja dostałam od Ciebie dwa, ale najbardziej płodny jest ten z rysunkiem. Pięknie mi w cieniu kwitną. ;:333 ;:196
Wyspę odwiedzę, ale jeszcze nie daję rady, a tam tempo ;:oj . :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu przesyłka już do mnie jedzie. Dzisiaj zamówiłam dla Janki, dostała SMSa już do niej wysłana przesyłka. Dziękuje za dobrą informacje,będzie co robić ;:167 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu gdzieś zgubiałam drogę do Twojego wiejskiego,ale jestem.
O różowym przetaczniku dla Ciebie pamiętam,ale nasionka coś kiepsko wyglądają,poczekajmy do wiosny to wyślę je z kawałeczkiem,mam nadzieję,że przetrwa zimę-nie wiem,czy przetaczniki wymarzają :?:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”