Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu - życzę Ci z całego ;:167 by spełniła się Twoja nadzieja ;:196 i w skrytości będę Ci zazdraszczać , mnie się nie udało , ale co tam są i dobre strony , a przynajmniej staram się je znaleźć . Buziaki i pozdrowionka słoneczne dla Ciebie z pochmurnego Zachodniopomorskiego ;:cm
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Małgosiu, wieje ? U mnie porywy natury i nastroju, w związku z czym poszłam wczoraj do kina na Bonda. Właściwie na Bellucci, która w reklamie Cisowianki zachwyca. Zachwyca i u boku Bonda. Nie zasnęłam na filmie, choć była to godzina bolesna. :wit Czy już działasz świątecznie?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Ależ pogoda dzisiaj. Wieje okropnie, drzewa w pół zgina. Coś idzie...
Jakiś marazm mnie dopadł na chwilkę, ale już ok. Przyczyna to oczywiście brak słońca, ale lekarstwo stało sobie samotnie na jednej z półek sklepowych. Nowe kfiotki. I do tego kwitnące :tan

Soniu- Nie wiem czy bym chciała mieć hektarową działkę. Jak sobie pomyślę ile z tym co mam roboty. Moja ma 2000 m2 i w zupełności mi wystarczy. ;:108
Mam jeszcze inne trzmieliny, one fajnie się płożą po ziemi, potrafią ( i to robią) wejść na sąsiadkę albo sąsiada. Ale można również uformować z nich jakąś formę. Moje mają wolność i chodzą sobie gdzie chcą. :D

Aśka - Przeprowadzka w pole to był nasz najlepszy pomysł na szczęśliwe życie. I chociaż jest ciężko czasami, bo droga błotnista, bo ciemno , bo daleko do ludzi....nie narzekamy.To jest moje miejsce na ziemi.
Na Bonda nie poszłam, bo mnie nikt nie zaprosił :lol: A na serio, to nie nasza bajka. Jakoś nigdy mnie Bond nie kręcił. I na szczęście mojego eMa. Ale gratuluję wytrwałości.
Dylematy z huśtawką nastroju mam i ja. Słoneczka brakuje, organizm wyczerpany jakiś taki. Czasami pomaga kocyk, dobra lektura ( obecnie mam na tapecie Dziwactwa i sekrety władców polskich ).
Zdradzę Ci, że do zdobienia na święta nie mogę się doczekać. Uwielbiam ten czas. W tym roku stawiam na naturę ;:333 Zdobienie choinki zostawiłam Zuzi. Może być arcyciekawie :;230

Zuzka- Może być ciekawie ;:173 I wesoło :;230 A by mi do głowy nie wpadł taki pomysł, ciekawe ciekawe :wink: ;:183

Beti - No ja takiego szczęścia nie miałam jak Ty i żaden obszarnik nie zainteresował się mną. Dlatego mam co mam i muszę mieć płot i będzie git ;:215

Monia - Ależ u Was wiało. Mam nadzieję, że wszystko ok ;:303
W każdej nowej sytuacji trzeba się umieć odnaleźć. Damy radę ;:333 ;:196

W ogrodzie jeszcze coś można znaleźć do pozowania

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Odpukać w nie malowane wiatr szkód nie narobił , przynajmniej nie w mojej okolicy . Witaj Małgosiu ;:196
właśnie żółtego ognika wciąż mi brakuje Twoj pięknie obsypany owocami , uwielbiam oglądać uwijające sie szczygły na ogniku , mają ptaszeta wyżerke :twisted:
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia no to się cieszę, że wszystko jest ok. U mnie dalej wieje, chociaż ze znacznie mniejszym wyciem. Choinki już mi się tak nisko nie kłaniają.
Ognik jest super krzakiem. Ja jeszcze muszę koniecznie zdobyć ten z czerwonymi koralikami. Ale to już wiosną, bo wiosną muszę jedną taką rabatę rewitalizować :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu koraliki bardzo piękne, bo zostały ostatnimi kolorami w ogrodzie. Ptasie łapki :?: zdrowiutka, świeża, mojej brązowieją już końcówki. Ja bym jednak chciała hektar. :) Posadziłabym z czterech stron drzewa, z jednej dużo, żeby mieć własny las. Wtedy zostałoby wokół domu parę rabatek i trochę trawnika. Coraz mniej tolerancyjna się robię, ;:131 drażnią mnie ludzie, którzy poza końcem własnego nosa, nic nie widzą. ;:134 Nie musiałabym takich osobników oglądać za często.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak widzę takie zbiorowisko owoców krzewów, to od razu widzę pełzające do tego kosy ;:306
Miejsce Twoje jest cudowne! Takie właśnie Twoje! Miło się ogląda Twoje miejsce o róznych porach roku. Sąsiedztwo pól i łąk daje wrażenie przestrzeni i tego, ze cały świat jest Twój! ;:333
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, czytałem w którymś miejscu o tych nieszczęsnych kurach :(
Świetne zdjęcie kici ;:333
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu przykro, że niektórzy ludzie nie potrafią docenić piękna natury i próbują "upiększać" krajobraz po swojemu :evil: Nie dziwię się, że stawiasz płot żeby nie patrzeć na ten beton. Czasami trudno zrozumieć co kieruje ludźmi...Z jednej strony wyprowadzają się z daleka od cywilizacji, a z drugiej odgradzają od takich sielskich widoków ;:218
Ja też jak Sonia najlepiej czułabym się na dużej przestrzeni oddzielona zielną ścianą od sąsiadów. I pomyśleć, że jeszcze 10 lat temu martwiło mnie, że wokół głównie lasy i pola. Ile dałabym teraz żeby ten stan trwał dalej. Niestety wokół nas mocno się zagęściło, a Nadleśnictwo poszło dalej i sprzedało część lasu ;:222 , w którym już pobudowali się ludzie. Nic dziwnego, że biedne dziki wychodzą na ulicę skoro nie ma dla nich miejsca w ich naturalnym środowisku.
Ech..., nie narzekam już więcej, bo spać nie będę mogła, a świata i tak nie naprawię :roll:
PS. Zdjęcie "kulturystki" można obejrzeć w pełnej krasie :wink:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu u mnie to samo ...wieje i wieje ,ja się boję bardzo tych wiatrów .. boję się kabli energetycznych ;:202
Czekam tak jak Ty na przygotowania i zdobienia świąteczne ;:167 uwielbiam grudzień .. jest Mikołaj .. potem urodziny mojej córki i święta Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Małgosiu ja właśnie mam czerwony i pomarańczowy, , czerwony jest suuuuuper ale pod względem liczby owoców pomarańczowy wygrywa ;:134
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zauważalna zmiana pogody ze zgniłej na przyjemne, rześkie powietrze. Podobno ma nawet i śnieg popadać :heja Jak zima to zima. Ja lubię zimę, jak jest biała, ciut mroźna ( do - 5 max :lol: ) i słoneczna. Idealnie by było, prawda? I można by ją jakoś dzielnie spędzić. A bura, szara, wilgotna...nie, już nie, dziękuję.
A z najważniejszych wydarzeń dzisiejszego dnia to fakt, że zostałam babcią Kubusia ;:167

Soniu - No nie da się bez ludzi, ale hektara życzę Ci, żebyś sobie miała. Ja niekoniecznie, jak już wiesz ;:173

Miłeczko - I tak właśnie jest...jest to moje miejsce. Ptaszki coraz częściej szturmują, dzisiaj widziałam kosy, sikorki, sroki, i jeszcze jakieś ( całe żółte, nie wiem jak się nazywają). Powoli znikają jabłuszka z drzew, kuleczki z krzaczków też. Jeszcze czekam na podanie rarytasów do karmika, ale chyba zacznę, bo mroźniej się zaczyna robić. ;:333

Jacku - Kicia to Lulcia. A kury nieszczęścia wielkiego nie miały, bo opuściły padół ziemski w całości. Pepsi je po bliższym zapoznaniu. kulturalnie złożyła do gruntu. Mnie bolało bardziej,,,,pięć stówek pękło jak nic. ;:224

Dorotko - U mnie kulturystki nie widzę, nie wiem co się dzieje ;:131
Ludzie coraz częściej opuszczają miasta, więc w sumie nie ma co się dziwić, że tereny dziewicze zaludniają się w tempie ekspresowym. Jeszcze żeby tylko tak potrafili się dopasować do otaczającego krajobrazu. Ech...szkoda słów. U mnie już klamka zapadła, powstanie wysoki, drewniany wiejski płot,żeby zasłonił tą bezlitosną cywilizację za oknem.

Violka - I ja nie mogę się doczekać tego przedświątecznego okresu i samych świąt rzecz jasna jeszcze bardziej. A w tym roku będą szczególne, bo spędzimy je już z Kubusiem. ;:215

Monia - A czerwony ma, jak dla mnie ładniejszy pokrój. :uszy

Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu dzięki, ;:196 ale już ten hektar nierealny. :) Gratuluję, ;:168 niech mama i Kubuś zdrowo się trzymają. ;:167
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu jeszcze raz gratulacje dla rodziców i dziadków . Kubuś śliczny i zdrowy chłopak . ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu gratuluję Kubusia!
Wiem, że sielski płnot w Twoim wydaniu będzie świetny!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”