Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu jeszcze poczekamy ;:304 aż kupi ten kabelek ;:306
Jesień masz kolorową i widzę że ją przetwarzasz na ziemię liściową i piękne ozdoby ;:167
Pieseczka wygłaskaj i koteczki też ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja tam lubię taki mglisty krajobraz ;:108 Gorzej jak jadę rano autem do pracy - jakby mnie ktoś watą obłożył ;:oj
Robisz kompost z liści?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

I jest piątek, urlopu początek :D
Pogoda paskudna, czyli zaawansowana jesień. Mgła od rana do wieczora, ponuro...Słoneczka mi potrzeba.

Sylwia - Katalog już zamówiony, oj będzie mi ciężko ;:173 . A wianki uwielbiam robić, najchętniej z tego, co oferuje ogród lub najbliższa okolica. Taki mały bzik ;:224 Już rozmyślam nad zimową wersją wianka. Muszę na zakupy się wybrać do pobliskiego lasku buczynowego :wit

Marysiu - Koteczki wygłaskane, piesek a właściwie dwa moje pieski również. Codzienna porcja czułości wskazana. ;:333
I ja czekam aż Becia się otworzy ;:65 z niecierpliwością. Tak jak obiecała, bo inaczej poprosimy o karę :;230 :;230

Zuza - Liście to skarb. Część wkładam do worów, mocno podlewam i do ciemnego kąta na rok. Pozostałe do kompostownika, na rabaty. Nic nie może się zmarnować ;:333

Na dobranoc

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

O matulu! Takie "na dobranoc" to ja chcę oglądać codziennie! Na śniadanie, obiad, kolację i na dobranoc właśnie!!! ;:180
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu jesienny wianek piękny, uwielbiam takie naturalne. ;:138 Dobranocka bardzo mi się podoba. :) Ostatnia to Flamingo. :?: Ciepła i słońca na urlop. ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A napiszesz tytuły tych dobranocek?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jeszcze Ci takie cudne kwitną? wcale nie wyglądają na listopad! Wspaniałego wypoczywania!
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Też zamówiłam katalog Austina i już się doczekać nie mogę taka jestem ciekawa moich ulubionych angielek ;:65
Będzie co pooglądać przez zimę :D I coś mi się wydaje, że na wiosnę lista kolejnych różanych chciejstw się wydłuży... ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam kochani po ciężkim, ale jakże przyjemnie przepracowanym dniu. Oj tego mi było potrzeba, naprawdę. Zaraz po śniadanku ruszyłam do boju. Ostre cięcie zaliczyły jabłonie w ilości sztuk 5. Rosną w szpalerze wzdłuż rabaty, więc corocznie muszą być porządnie przycięte. Gałęzie pozbierane, ułożone na stosie. Liście wygrabione, pozbierane do worków, reszta liściowych kupek oczekuje na jutro. Metodą Ani Aneczki 1979 posadziłam ostatnie ileśdziesiąt cebul i przyznaję, że jest to super metoda. O wiele mniej pracy musiałam wykonać. Kupuję taki sposób sadzenia.
Warzywniak dostał kilka reklamówek Aramisowego złota. A ja je zakopałam :lol:
Pod obstrzał trafił również taras. Zniknęły donice, stojak, dynię przepchnęłam w krzaki. Małej przemianie uległy również donice na parapetach od wejścia, ale naprawdę lifting był niewielki, bo i czasu mało już miałam ( zaczęło zmierzchać ) i pomysłu. Usunęłam z nich pomarszczone owoce ognika, zmurszałe miechunki, a dyńkom ozdobnym i jabłuszkom darowałam jeszcze. W grudniu będzie nowa kolekcja :D

Aniu - Jak już wspomniałam, pożyczyłam sobie Twój sposób na sadzenie cebulowych. Jak przekwitną, wyjmę donice i pozabieram małe cebule przybyszowe, ususzę, poczekam i jesienią ponownie ryms do ogrodu.
A dobranocki takie to i ja lubię, oj bardzo bardzo. ;:196

Soniu - Ostatnia to Aspiryn Rose, bardzo lubię jej kwiaty. A urlop tym razem mam dla siebie w całości. Tylko ja, ogród, dobra książka, małe porządki w domu. Jednym słowem muszę wszystko porządnie ogarnąć, zanim zastanie mnie zima i niedokończone sprawy będą się ciągnęły i zalegały. Lubię taki czas dla siebie samej. ;:333

Zuziu - Pierwsza to Cinderella, potem Chantal Thomas, Aspiryn Rose. Na przyszłość się poprawię ;:196

Marysiu - Niestety, fotki róż pochodzą z lata. U mnie już żadna nie kwitnie, październikowe mrozy załatwiły je na cacy. ;:131

Dorotko - Wcale mnie nie zaskoczysz, jeśli wiosną zobaczę Twoją listę z zakupami różanymi. ;:224 Ja na razie wzdycham do Kordesa, ale Austinki są bliższe mojemu sercu :D

Becia - Jest 38 tydzień i wszystko może się zdarzyć. Różne terminy były podane. A co Ty z wątkiem wyczyniasz? Zaraz będę miała focha :lol:

Przygód kilka kota Smikusia, potocznie zwanym Malutkim, chociaż chłopak ma już ponad rok.

Tu widocznie go zaskoczyłam, mina wskazuje na mało zadowolonego z mojej obecności.

Obrazek

Już widzę jakie ma plany...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez zwierząt. Jak pracuję w ogrodzie, jak leniuchuję, spaceruję, zawsze mi towarzyszą, są stale obecni. Jak strażnicy. :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Becia, już znalazłam. Będę Cię nawiedzała, uważaj. :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Małgosiu!
Piękny ten Twój kot, uwielbiam czarne koty ;:167, a aktualnie takiego nie mam.
Twój jest taki puszysty, już pokryty zimowym futerkiem. I świetnie pasuje do tego lekko ponurego jesiennego pejzażu ;:333.
Bardzo podoba mi się ten zakątek ze stołem i kratkami.
Kratki to świetne miejsce na ekspozycję różnych dekoracji, np. wianków.
Ten wiszący tam domek to owadzia kwatera czy karmnik?
Urlop o tej porze jest bezcenny. Pozwoli i odpocząć, bo jakby nie ma już za czym gonić ;:218, i uporządkować różne sprawy, na które latem szkoda czasu.
Fajną stanowicie drużynę, skoro roboty ogrodowe ogarniacie niejako hurtem ;:oj.

Miłego i twórczego odpoczynku - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dużo pracy machnęłaś ;:180 A pomysły i miny kota - bezcenne!
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

O ja cie , to Ty się urlopujesz teraz - o jak ja zazdraszczam ;:145 , dla mnie to jeden z najbardziej pracowitych okresów , pierwszy w marcu , drugi w lipcu , a teraz to po prostu apogeum . Jesień cudna , kot - wielkości Chałaputka do zaakceptowania ;:306 wiankowa dziewczynko . Buziaki , słonko dziś cudne świeci - wypoczywaj , ładuj baterie ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wieje dzisiaj jak w jednym takim miejscu, nie będę pisała w jakim :D Drzewa w pół zginało, pranie schło w tempie rekordowym, po jedno prześcieradło osobiście poszłam do sąsiada :lol:

Jaguś - To ustrojstwo, o które pytasz, to domek dla owadów. Projekt mój, wykonanie mojego eMa. :D
Koty u mnie wszystkie czarne, ale to zbieg różnych okoliczności, bez żadnego planowania. I wszystkie zrobiły się nadmiernie puchate ;:173
Urlop mnie uratował przed porażką ogrodową, bo jakoś w tym roku mam straszne opóźnienie w pracach. Lubię porządek na zimę.

Jacku - A ile jeszcze przede mną pracy...nic to, dam radę. ;:333

Monia - Nareszcie zawitałaś w nasze szeregi. Urlop planowałam już w styczniu, i biorę co roku kilka dni na jesieni. W zeszłym roku miałam we wrześniu, październiku, teraz padło na listopad i chyba jednak wolę listopad. ;:136

Opowieści ogrodowe ciąg dalszy. Tym razem rolę pierwszoplanową dostała Pepsi. Próbowałam robić zdjęcia Mice, ale ona jest za szybka. Nie weszła w żaden kadr.

Pilnuję...a przynajmniej niech widzą

Obrazek

W sumie nudne to zajęcie

Obrazek

Muszę sobie coś innego wymyślić

Obrazek

I zostałam przyłapana na rabatkach ....a w sumie nawet nie wiem po co tu zajrzałam

Obrazek

I tak już to u mnie w ogrodzie jest o tej porze. Same kwiatki :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dobra, bo już nie kumam, kto jest w 38 tygodniu??? ;:oj ;:oj ;:oj
Zablokowany