Tereniu dziękuję, że mnie zmobilizowałaś, bo to ostatnie zdjęcia jednorocznych. Dalie czarne i inne też wiszą zmarznięte po dzisiejszej nocy

Jeszcze tylko chryzantemy i astry trzymają się dzielnie, ale dokąd? nie wiem

Nie wiem czy zdążyłaś ściąć kwiatostan Ipomopsis?
Pysznogłówka cytrynowa jest jednoroczna, chociaż są różne zdania
Miłego wieczoru
Julciu i u mnie dywan z liści leży w ogrodzie, muszę go zagrabić na grządki niech ociepla roślinki

Tej nocy listopad dał znać o sobie. Nie pamiętam którą pysznogłówkę masz ode mnie, ale ja żadnej nie okrywam. Niestety dwie już straciłam tyle, że nie wiem czy dlatego czy były jak to się określa krótkowieczne

. Miło mi że zdjęcia Ci się podobają
Danusiu tak szparagi kiełkują długo i jak Ci wykiełkowały to wstaw do szklarni, na wiosnę będą gotowe sadzonki

Z tego co zaobserwowałam to szparagi się wysiewają, pojedyncze ale znajdowałam siewki.
Lucynko u mnie już też listopadowo i oprócz chryzantem i resztek astrów ogród zapada w sen
Z robala wylazł katar więc łazi po mnie coś czym mnie chyba zaraził M ale w lżejszej i utajonej formie
Herbatka z imbirem i malinami oraz dawka uderzeniowa rutinoscorbinu załatwią draba
Byliśmy dzisiaj na przedweekendowych zakupach i w Casto natknęłam się na przecenę roślin. Parę przyjechało ze mną do domu. Drzewka owocowe były przecenione na 5 zł (wcześniej koło 30 zł). Kupiłam Malinówkę Oberlandzką i Czereśnię Rivan. Różne byliny i krzaczki były po 2 zł , ale wzięłam tylko Trzmielinę Harlequin
Miłego wieczoru!