Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Mała dżokejka ,świetnie wygląda, ;:215
koty z tymi zielonymi oczami są niesamowite,szczególnie w nocy :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ta mała Dżokejka to widzę jak w oczach rośnie! ;:oj Jaka już Pannica! ;:oj
Zwierzaki urocze. I duży jak i małe. ;:215 Zdecydowanie mogłabym mieć własną farmę. ;:215
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Jesienne koty .. jakie leniwe Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Koty na kanapie z kocykiem to zdecydowanie jesienny widok ;:108
Mój instynktownie tuli się teraz do ciepłych i puchatych rzeczy, przy kaloryferku też lubi sobie poleniuchować :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu cudnie się prezentuje twoja dżokejka, jak postawa. ;:oj Ogród nie może zdominować życia, konieczne są inne aktywności. ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,leniwy czas nadchodzi ,bo tak szybko ciemno,widać po kotach jak sie w ciepłych kocykach wylegują ,ale my i tak wymyślimy jakieś inne dodatkowe prace i nie wylegujemy się ,a szkoda ,ja nieraz obiecuję sobie ,że poleżę cały dzień ,ale za chwilę już wyrywam,córeczka na koniu świetnie wygląda,ona i koń to dwie połówki,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Wszystkie róże już dotarły do Ciebie? Ja jeszcze czekam na kilka sztuk i zaczynam się trochę niecierpliwić... ;:65 Wszak listopad za pasem i należy się spodziewać coraz gorszej pogody.
Ciekawa jestem jakie hortensje zamówiłaś? 12 sztuk ;:224 Czyżby jakaś nowa hortensjowa rabata się szykowała? :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Czy ta fantazyjna fryzurka z końskiej grzywy to element praktyczny czy estetyczny? :shock:
Tak, też kopię rów po wybraniu dalii, by zakopać choć część liści i różnych badyli ;:136
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja też napiszę,  że Amazonka rośnie, no ale ciocia musi być duża! Jakoś tak fiolety zdominowały kolorystykę :D
Nie wiedziałam, że koty też zapadają w sen zimowy ;:306
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Niczego mi nie podsyłaj! Zostaw sobie na zaś! Ja zamówiłam nowego Austina przez Sylwię ;:223 Mówiła, że za darmo przesyłają więc napisałam. Róże zaprzątają mi umysł przed daliami i po daliach. Umiem się nimi opiekować tak średnio, ale niektóre ładne są. U mnie zestawienia są zaskakujące, bo od dłuższego czasu muszę upychać rośliny. Żaden Kordes mi nie pomoże ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit

Grażynko - Dżokejka dziękuje ;:196

Aniu - A ja dużych zwierzaków się boję ;:131 Mogłabym mieć farmę, ale ja bym tylko w warzywniczku chętnie rządziła. ;:108

Violka - A masz kotka? Nie ma nic lepszego na zimowe wieczorki ;:333

Zuza - Koty pchają się do domku, na kanapy, do łóżek... Mam okropnie rozpuszczone kociska. Ale co ja poradzę, że je uwielbiam. To niesamowicie mądre zwierzęta.

Soniu - No rację masz kochana, ale nie ogarniam, no po prostu nie daję rady. Jeszcze troszkę i zakończę wszystko co konieczne, mam urlop w przyszłym tygodniu. Dam radę ;:333

Martuś - Mi nawet przez myśl nie przemknie, żeby przeleżeć cały dzień, bo się nie da. A jakbym nie wstała rano i zrobiła strajk, to wezwaliby pogotowie. A ja po prostu nie umiem leżeć...no chyba, że mnie choroba kładzie. ;:136

Dorotko - Wszystkie róże już mam na swoich miejscach. I na ten sezon kończę zakupy i sadzenie. Hortensje to anabellki. Posadzone zostały w rzędzie wzdłuż kopca ( mojego wrzodu ogrodowego). Kopiec będzie posiany trawką, a wzdłuż będą sobie rosły anabelki. Mam nadzieję, że nareszcie ta koncepcja zagospodarowania tego miejsca w ogrodzie jest ostatnia. ;:224

Jacku - Fryzurki konia to domena koleżanek Zuzi. Ja się nie dotykam, bo jak wiesz koni się boję. A fryzura to dla szpanu :;230 Koniowi to raczej obojętnie w jakiej biega po padoku. Przynajmniej nie słyszałam, żeby składał jakieś skargi :lol:

Marysiu - Moje koty dzielnie asystują swojemu pańciowi, który uwielbia z nimi polegiwać popołudniami. A popatrz te fiolety. Nawet nie zauważyłam, że tak fajnie się zgrało.

Miłeczko - I u mnie z zestawieniami różnie, raczej idę na żywioł. Nie umiem jakoś sensownie zaplanować, czasami się udaje, czasami sama się dziwię, że aż taką głupotę popełniłam. Może jednak poczytam o zestawieniach, może mi się kiedyś przyda ;:224 Austina katalog powiadasz....oj chyba nie powinnam go mieć. :;230

Od dłuższego czasu nie zrobiłam żadnego zdjęcia w ogrodzie. Z bardzo prostego powodu. Nie mam dobrego światła. :lol: Wracam z pracy o zachodzie słońca. Weekend był cudnie słoneczny, ale zastrajkowałam i wybrałam się z rodzinka nad morze nasze polskie. Pooddychać zajodowanym powietrzem. Spędziłam tam cudne chwile, pogoda była wprost wymarzona. Naładowałam akumulatory na maxa i jakoś dam radę. Przede mną sprzątanie liści ( robię kompost z liści), korekta drzew owocowych, skopanie warzywniaczka. I chyba już koniec? A jeszcze róże muszę okopczykować. I zapadnę w zimowy sen...jak moje jeże ogrodowe.

Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu no życzę Ci byś wszystkie prace wykonała zgodnie z planem ale ja Cię bardzo proszę nie zapadaj po nich w sen zimowy... ;:185 bo aż korci mnie by życzyć Ci, byś jednak nie zrobiła wszystkiego.... ;:224
Super, że masz akumulatorki naładowane. Też uwielbiam wypady nad nasze morze, nawet jak tylko weekendowe. ;:215
To w weekend czekamy na fotki. ;:183
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

beatrix+ pisze:A juści...zaraz Andrzejki,potem MIKOŁAJKI i się dopiero zacznie!

Kabelek kupię zawtra,skompletuję dokumentację i będę wykonywać PO WYBORCZY program...
:)
No to Małgosi postawimy ;:304 ;:304
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Becia - Ja czekam ;:33

Aniu- Wiem, że mi dobrze życzysz, ale sen dłuższy....marzenie. :D

Marysiu - Napijemy się razem ;:304

Od wczoraj mgła zasnuła świat. Jest paskudnie. Zimno, szaro, buro i ponuro. Uciekłam do ogrodu zaraz po powrocie z pracy, ale szybko zrezygnowałam, bo zrobiło mi się zimno. I dlatego zdążyłam ustrzelić ciut jesiennego ogrodu. Tak teraz mam i cóż....aby do wiosny.
W ogrodzie dominują żółcie, czasami przeplatane z praniem niebieskim schnącym w oddali i workami w kolorze brązowym.Jesienny pies uciekł do domu....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękny wianek uwiłaś. Twoja brama nawet we mgle pięknie wygląda.

U nas w dzień słońce ładnie świeciło, ale jak zaszło pojawiła się taka mgła, że moja córka idąc na lekcje gitary pobłądziła :roll:

Zamów katalog Austina na zimę, nie ma na co czekać - darmo dają, aż grzech nie zamówić :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”