Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Maryniu :wit jeszcze widoczki u ciebie piękne. ;:138
U mnie pada już cały tydzień , dziś tylko było jako takie przejaśnienie w którym podgoniliśmy nasze prace brukarskie. Teraz byłam z psem , to niestety znów pada. ;:47 Gdzie ten deszcz był w sierpniu, jak był tak wyczekiwany?
Z drugiej strony podleje mi nowo wsadzone róże , może lepiej się przyjmą i dobrze ułożą swoje korzonki w dołkach... Miłego weekendu ci życzę. ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu nawet jak sfotografujesz jeden listek, to i tak zdjęcie jest niesamowite. ;:63 Ty chcesz zamykać wątek. ;:185 I tak będę w kółko zaglądać do pięknych zdjęć. Pinki Vinki cudna w tym rdzawym kolorze. Cały ogród w słońcu ciekawy, udał nam się dzień na ogródkowanie. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,piękny dzień miałaś ,i są efekty,w postaci ślicznych zdjęć,u mnie długo mgły, ponuractwo i siąpa ,po prostu beznadzieja, a i tak nie mam czasu na ogród to chociaż mi nie żal,że ja nie w ogrodzie ,chyba nie masz zamiaru zamykać wątku na zimę ,bo co będziemy wspominać ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Grażynko niektórzy uważają , że nie ma już czego fotografować ;:oj ja tam zawsze znajdę i jak tylko mam okazję to pstrykam,pstrykam,pstrykam... ;:173 No ale wiadomo, pasja ogrodnicza nie koniecznie idą w parze z fotograficzną...

Miło mi, że dostrzegłaś coś ładnego w moim jesiennym ogródku ;:180 A maty... ? one są stałym elementem mojego ogródka od jakiegoś już czasu . Stanowią osłonę i tło dla roślin a przede wszystkim zapewniają nam naturalną izolację i odrobinę intymności w naszej ROD-owskiej rzeczywistości ... :roll:

Ola2310 wczoraj był cudowny dzień u nas aż nie do wiary, widząc co dzisiaj za oknem :evil: ...Deszcz bardzo potrzebny ale nie w weekend ;:173 ;:145 Przydało by mi się jakieś wsparcie , żeby sprawnie zakończyć sezon ale nic z tego ...

Soniu -dzień był piękny ...zadołowałam resztę tulipanów ,zrobiłam mnóstwo zdjęć ;:oj na to zawsze muszę znaleźć czas, zresztą od nich zaczynam obchód ... Cieszy mnie,że wśród wielu ciekawych fotek na FO i moje znajdują Twoje uznanie! ;:180
Wątku zamykać nie zamierzam tylko go uśpię w odpowiednim momencie, żeby w każdej chwili mieć możliwość powrotu...Jak wielu ... dołączę do tych co to z rozbrajającą szczerością czasem napiszą....ja z tych, co czytają,oglądają ale się nie wpisują... ;:oj Wygodne ...ale jak większość przyjmie taką postawę , to co będziemy czytać i oglądać... ;:131
Niebawem zaczną się tradycyjne wspominki na razie nie mam na nie ochoty ;:173 ... Posezonowe wypalenie nastąpiło...nawet w sklepach niechętnie oglądam m.in.kolorowe lilie na opakowaniach...ani jednej cebulki przez to nie kupiłam , takie wszystkie dla mnie znajome , podobne i wręcz nudne! Chwila oddechu więc wskazana dla mnie ! :)

Marto dzisiaj już i u mnie szaro,buro i pada mam nadzieję,że między deszczem uda mi się wyskoczyć na działkę, dotychczas nawozu jesiennego nie wysypałam,a pora deszczowa nadchodzi więc czas byłby najwyższy !
Co do wspominania to napisałam wyżej Soni ...Byłam w sezonie w miarę aktywna i zasypywałam FO fotkami teraz będę oglądać te wyprodukowane na czas zimy przez innych...Wiele deklaracji padło w tej materii... :D
Ale zapewne wiele jeszcze w tym sezonie aktualnych fotek w swoim wątku pokażę! :D

CDN....

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryniu ten jesienny nawóz sypiesz pod wszystkie rośliny?
Pytam bo nigdy go nie używałam a może błąd z mojej strony?
Zdjęcia piękne robisz ale pewnie dobrym aparatem. Mnie często pod ręką pozostaje tylko telefon a tu już niestety widać różnicę, kiedy robię lustrzanką a kiedy fonem .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu nawóz jesienny rozsypuję na rabaty a jak wiesz u mnie rośliny na gęsto więc korzystają wszystkie ..nie mam czasu bawić się pojedynczymi roślinami.
Zdjęć telefonem nie robię ...mam 3 aparaty więc biorę ten na który mam akurat ochotę. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
deszczowemu berberysowi zrobiłam małą sesyjkę , więc podobne zdjęcie po raz drugi
Obrazek

Obrazek

Obrazek
różyczki jesienne...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Za oknem szaro ,buro i mokro a ja wybrałam sie na przepiękny spacer po cudownym ogrodzie.
Witaj Maryniu moja miła :wit z ogromną przyjemnością spacerowałm po twoim pięknym ogródku podziwiiając roślinki.
Masz dar robienia pięknych zdjęć co jeszcze potęguje efekt ,pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Wszędzie się rozpadało a ziemia chłonie aż miło, napojone towarzystwo może spokojnie wypoczywać do wiosny. ;:19
Lubię deszczowe fotki i te roślinki kłaniające się do ziemi, pijane nadmiarem wypitej wody.Październikowe fotki jeszcze całkiem eleganckie. ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ u Ciebie jeszcze kolorowo, Maryniu! ;:333
Gdyby nie grzyby i owoce jesieni, nie byłoby wiadomo: sierpień to czy październik ... ;:219
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Maryniu rozumiem doskonale, że prywatność musi być chroniona przed niepożądanym wzrokiem.
Maty faktycznie są dobrym rozwiązaniem a zarazem ochroną dla roślin.
U mnie taką rolę spełniają żywopłoty z tui, bo okna blokowe są wysoko.
Na szczęście nie są to wieżowce i moja intymność zostaje zachowana. :D
Twój ogródek ma sporo mocnych kolorów, co sprawia że nie czuje się tak głębokiej jesieni.
Mój ogród już mocno stonowany i powoli pustoszeje, bo rośliny szybko gubią liście.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Też miałam w tym roku maty rozpościerać na ogrodzeniu z tyłu ogrodu, ale stwierdziłam że poczekam z tym do wiosny... Musiałabym jej trochę dokupić a już tyle kasy w tym roku wydalam... Poczekam do wiosny. Tak choćby potem tej kasy miało być więcej... ;:306 ciekawe jakim cudem. Jak już myślę o powojnikach na przyszły rok. ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I ja Ciebie witam dawno nie spotkana sympatyczna Ewciu! ;:196
Miło, że zechciałaś zajrzeć do mnie i obdarzyć ciepłym słowem! ;:180

stasia_ogrod dzisiaj mam nadzieję na poprawę pogody i że uda się popracować w ogródku . Trzeba "łapać" sprzyjające chwile o które tak ciężko ostatnio ! ;:131 Od jutra znowu szarówa i chlapa...

plocczanka Lucynko jakoś jeszcze mój ogród nie wybiera się na zimowanie . Rośliny obroniły się z moją ;:oj pomocą zarówno przed upałami ale i pierwszym przymrozkom w miarę skutecznie się oparły. Zostało jeszcze co nieco aby było czym pocieszyć się w barwach jesieni !

kogra Grażynko maty u mnie się ;:333 sprawdzają ! Jesiennych widoków z każdym dniem przybywa u mnie ,oczekuję jeszcze na kwitnienia miskantów ,które się ociągają !

Ola2310 W ogrodzie powinny następować zmiany bo inaczej ...wieje nudą! :) Dobrze jest snuć plany ogrodowe ale ja na ogół działam spontanicznie!
Za chwile wybieram się na działkę! ;:3 ładnie już przyświeca . ;:108

W jesiennym słońcu...

Obrazek

the fairy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Maryniu a co robisz z hakonechloą, przykrywasz czymś na zimę ?
Moje na razie w doniczkach, ale to maluchy, więc muszą trochę urosnąć zanim pójdą do gruntu.
Czy ona rośnie w piaszczystej glebie ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko hako jest bezproblemowa ,nigdy jej ani żadnych innych traw nie okrywam i rosną u mnie od lat.Nie przypominam sobie aby mi jakaś "wypadła" po zimie. Trawy różne mam od kilku lat i wbrew temu co wieszczą na FO osobiście nie widzę przeszkód w ich sadzeniu jesiennym . ;:oj U mnie gleba ani piaszczysta ani gliniasta taka jakaś pomiędzy, lekka i przepuszczalna.Sama przesadzałam wczoraj do gruntu niewielkie sadzonki traw,które tu i ówdzie się pokazały w różnych niepowołanych miejscach ...

Dzisiaj kolejne przymusowe siedzenie w domu ...leje! Cebulki posadziłam wszystkie ...wreszcie mam z głowy ;:173 ,zadołowane lub przesadzone rośliny z doniczek również mnie cieszą...
Ale robót innych jeszcze wiele.

Wczoraj już zaznaczyła się wyraźnie pani jesień w moim ogródku..przybyło żółtych barw ,szczególnie hosty zareagowały . ;:173

wreszcie zebrinus zaczyna kwiatostany produkować... ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
hosty pożółkły z godnością , cudnie!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moje hosty już dawno pożółkły, już je ścięłam...
U mnie też dziś mglisto , szaro , ponuro i zimno. Mnie łapie jakieś choróbsko. ;:147 Na urlopie.... ;:222
Napaliłam w piecu i się grzeję. Herbatka , witaminki i te sprawy... ;:304
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”