Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Nie chciałaś wybierać to poszły sadzonki z łapanki :wink:
Mam nadzieję, że trafię w Twój gust :) Falbaniastych mam jeszcze mało ale co się dało to podzieliłam ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

A gdzie wcięło Beatkę, zakupuje nowości?
Awatar użytkownika
mirekjm
200p
200p
Od: 20 gru 2011, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Beatko i dzięki za odwiedziny u mnie ,zachwyciły mnie Twoje Irysy,widzę,ze tez lubisz floksy.:)
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Beatko przychodzę Cię przywitać i podziwiać Twoje irysy :wit są przepiękne ;:167
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ze wszystkich pór roku najbardziej nie lubię jesieni :twisted: nie cierpię jej nawet bardziej niż zimy :twisted: Zima to czas kiedy ogród śpi ,a my odpoczywamy i snujemy plany na nowy sezon i chociaż długa to jakoś się z nią pogodziłam ,ale jesień..jesień jest okropna,tyle pracy a dzień coraz krótszy ,tu coś kwitnie i tam coś jeszcze kwitnie ,a wszystko w towarzystwie żółknących liści tylko przypomina o przemijaniu :(
Jacku winna ci jestem przeprosiny ,bo zaglądam do ciebie codziennie ,ale się nie wpisuję :oops: Podziwiam twoje dalie i tak sobie po cichutku kombinuję ,że jak uda mi się przechować przez zimę te ,które mam od ciebie to wiosną poszaleję z zakupami :D
Paw stracił już cały ogon i przestał przychodzić , wstydzioszek taki :wink: Wiosną znów się zacznie u mnie stołować,a mi będzie łobuza brakować :roll:
Edytko troszkę tych nowych irysów mi przybyło,samych TB trzydzieści pięć nowych :D ,ale setki jeszcze nie przekroczyłam,choć niewiele już brakuje :D Kupiłam też kilka maluszków od Izabelli ,a w gratisie do tych zakupów dostałam cebulki zimowitów.Izunia nie napisała co to za odmiana ,ja nie pytałam ,bo jak się nie ma ,to każdy cieszy :D Teraz kwitną ,a ja jestem zdziwiona ,choć w sumie nie powinnam ,bo wiadomo,że Iza same rarytaski ma...tylko nie spodziewałam się dostać takich cudów w prezencie

Obrazek

Obrazek
Iwonko no nie szaleję za bardzo ,bo ciągle nie mogę obrobić się z przygotowaniem miejsca pod nowe nasadzenia ,co prawda trochę popadało i mój kazachstański step się zazielenił ale ciągle zbyt sucho i ciężko wbić szpadel :roll: Czy twoje heptakodium chińskie już kwitnie,bo mój krzaczek po raz pierwszy ma pączki i jakoś nie może się zdecydować rozwijać kwiatki ,czy nie :roll:
Kasiulka nie zaginełam tylko ciężko pracuję ,ryjąc jak krecik,popieczarkowa pod wiąz wożę taczuszką i z pomocą syna przekopuję i mieszam ze swoim piaseczkiem ,może wreszcie uda mi się przesadzić tam róże ,które męczę całe lato w wiadrach :oops:

Obrazek

Obrazek
Jesienne kwitnienie Pilgrima znacznie skromniejsze od tego letniego ,ale też cieszy ,za to Artemis daje popis ;:oj

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu piszesz ,że doskonale zapamiętałam twoje upodobania ,a mi się właśnie przypomniało ,że miałam ci dołożyć jeszcze coś z niebieskich maluchów i całkiem zapomniałam :oops: Cieszę się ,że ci się podobają ,jakoś musiałam się zrewanżować za wiosenną paczkę od ciebie ;:196 Wiem co to brak kompa ,bo całą zimę męczyłam się na tablecie :evil: i cała zabaw z forum ograniczała się tylko do zaglądania po cichu do innych,ale jesteś już na swoim ,wieć pomalutku ogarniesz i ten temat,wiadomo jak się człowiek urządza to są inne priorytety ;:108
Ewuniu piękna ta twoja łapanka ;:oj głupio mi było tak palcem pokazywać ,bo wiem ,że podobnie jak ja masz duzo młodych rośli ,które nie bardzo jeszcze nadają się do dzielenia ,a tak sama wybrałaś i na dodatek to co chciałam :D Poza tą siewką od Emila jest tam kilka takich ,które nie dadzą się przyćmić ,tylko daj im czas :D a Seal of Approwal ,który tak ci się podobał u mnie ma jeszcze zamiar powtórnie zakwitnąć :D
Martuniu mamy teraz tej roboty z przetworami ;:108 pomidorki poszły na sos słodko kwaśny do słoiczków ,a wczoraj zrobiłam jeszcze sos cygański,papryka tez juz przerobiona tylko za marynowanie rodzinnej cebulki jakoś nie mogę się zabrać :oops: Mam tych rozchodników sporo ,ale tak porozrzucane po rabatach muszę je zacząć komponować tak jak u ciebie na nowej białej rabacie ! Cudnie to wygląda ;:333
Sabinko miło mi ,że się podobają i ,że się cieszysz :D Niech ci pięknie rosną i kwitną jak najszybciej ;:196
Witaj Mirku :D Oj lubię floksy ,lubię ,niestety większość moich ściełam przy ziemi ,bo schły mimo podlewania.Ocalały tylko te w cieniu domu i cieszą jeszcze kwiatami

Obrazek
Zaczynają marcinki ,ale bidne ci one w tym roku

Obrazek

Obrazek
Viola nareszcie wróciłaś :D chyba miałaś bardzo pracowite lato ,bo zupełnie nie było cię widać na forum.Widziałam twoje irysowe nasadzenia ,pochwal sie co i gdzie :D
Reniu bebeluszku jak zaglądasz to zobacz jakie cudne listeczki młode po deszczach wypuściły miodunki od ciebie...normalnie nie mogę się nimi nacieszyć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale kawał trawnika przekopałaś ;:oj
Co tam planujesz?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu nie zgadniesz...różankę ;:oj
Trochę wziełam przykład z ciebie i wcześniej opryskałam teren ,inaczej nie dałabym sobie rady z wieloletnimi chwastami ,a trochę tam tego rosło ,zwłaszcza dzikiego szczawiu z korzeniami jak z horroru :shock:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, z tego co tam widać na zdjęciu to szykujesz solidny kawał różanki ;:oj ;:oj masz już jakieś listy różanych zakupów?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Bejka, jakie tam głupio, paluchem pokazywać ;:14 za to łatwiej by mi było. W przyszłym sezonie jeśli coś będziesz chciała to proszę bez krępacji paluchem :)

U mnie marcinki też byle jakie w tym roku. I krzaczki małe i rozkręcić się nie mogą. Ale z drugiej strony dobrze, że jakieś kwiaty mają bo moje wcale nie były podlewane.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko też nie lubię jesieni zwłaszcza jak tak szybko kolory zabiera bo przymrozki szybko przychodzą. ;:223
Cudnie u Ciebie ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale kawal do nasadzeń ;:oj . Czy ja dobrze rozumiem, że wozisz tam kompost popieczarkowy? Jeśli tak, to pamiętaj, że on ma zasadowy odczyn. Róże wolą podłoże lekko kwaśne ;:108 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Beatko, wpadłam do Ciebie z rewizytą i się zawiodłam...Piszesz w tytule wątku, że masz trzy rabatki. Przeszukałam w Twoim ogrodzie każdy zakamarek i zauważyłam wiele pięknych roślin i wiele rabat :lol: . Pas startowy pięknie masz obsadzony,aż mnie zakorciło mój wjazd potraktować lawendowo. A ile masz kosaćców ;:oj Pełna kolekcja. Fajny ogród, fajne dzieciaczki, wszystko fajne ;:138 Będę sobie zachodziła ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, przyleciałam wyciągnąć cię z "jesiennego dołka" ;:224 Zostawiłaś nam niedosyt w postacie nowej różanki i nawet nie pochwaliłaś się co ciekawego masz w planach posadzić.. No.. ja wiem, że róże, ale jakie? Masz już pierwsze faworytki? Upatrzoną kolorystykę?? Wracaj do swojego wątku, bo tęsknimy ;:168
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Beatko, jak się ma twoja paulownia? I pochwal się jakie cudowności irysowe zakupiłaś? Ja nadal uparcie brnę w SDBiaczki :;230 , ale wiosną będę zamawiać też TB.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”