Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

Jadziu, Tolinko ja sama nie wierzę, oczy przecieram i nie wierzę, musiałam być nieźle wstawiona przy pisaniu zamówienia :;230

Gdyby kiedyś ktoś mi powiedział, że zamówię różowe róże to bym go wyśmiała, a coraz więcej ich w moim ogrodzie. Chyba z wiekiem robimy się coraz bardziej elastyczni i tolerancyjni, przynajmniej widzę to po sobie ;:224
Claude Monet potrzebny mi by łagodnie przejść od koloru żółtego do czerwieni, może się uda a jak nie to i tak będzie pięknie ;:215 :;230

Tolinko super, to śliczna róża.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daysy, Ty która uwielbiasz bladziochy zamówiłaś taki mocny kolorystyczny akcent :?:
Jak widać gusta nam się zmieniają i nie bez wpływu na to są wizyty na forum i w szkółkach, które ciągle kuszą nas jakimiś nowościami ;:173
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesień mamy cudną, tylko nadal bardzo suchą, robi się coraz chłodniej, dni nam się już mocno skróciły i trudno ogarnąć prace w ogrodzie.
Dzięki Wam przybyło mi do ogrodu sporo roślinek, za co wszystkim baaardzo dziękuję ;:196 ;:196 . Niektóre już wsadzone, inne czekają na sobotę.

Dorotko moje serce nadal należy do pasteli, ale czasem trzeba wprowadzić troszkę koloru na rabaty, tym bardziej jak się wcześniej dało uwieźć takim kolorkom jaki ma Novalis :wink: Poza tym na rabacie zwanej przeze mnie "słoneczną" niepotrzebnie wcisnęłam czerwone róże. Nie chcę ich ruszać, więc trzeba czymś te kolorki połączyć :D. Dlatego powstało takie zamieszanie.
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale nawet teraz nie mogłam sobie odmówić jednej cudnej pastelki Chandos Beauty i troszkę ciemniejszej Wildeve. :D , co prawda jeszcze nie wiem gdzie je wcisnę, ale dla nich zawsze miejsce się musi znaleźć ;:224 .

Dorotko dla Ciebie nadal piękna Princess of Infinity w jesiennej scenerii, to aktualnie najpiękniej kwitnąca róża w ogrodzie i nie widać by chciała przestać rozwijać pączki, ale też nie traci kwiatów wcześniej rozwiniętych. Mimo chłodów zdobi ogród swoim wyglądem. ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

ŁaŁ, ale będzie kolorów różanych w przyszłym roku ;:oj Wszystkich wprawiłaś w osłupienie ;:306 Ciekawa jestem w jakich kompozycjach zagoszczą te róże. To będzie spore wyzwanie.

Czy na wiosnę będę się mogła do ciebie uśmiechnąć o patyczki Daisy? znaczy tej ...no wiesz...Princess of Infinity :;230 Jesienią jej kolor jest absolutnie obłędny. Moje ukochane zimne odcienie różu ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April, oczywiście, że dostaniesz, w tym roku była susza, więc sporo patyczków wypadło. Nie mogę poświęcić tyle czasu ile bym chciała moim roślinkom, więc wszystko idzie na żywioł, co przetrwa to jest. A patyczki trzeba kontrolować. Wiosną się przypomnij, po cięciu będzie ich sporo :D

Princess of Infinity też wygląda pięknie latem to są zdjęcia z lipca

Obrazek

Obrazek

Buuurza kwiatów. Piękna dziewczyna :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy jak widzę twoją Princess to normalnie uginają mi się kolana ona powinna być jakaś Queen a nie tylko Princess ;:173
Chandos Beauty kupiłam latem w donicy i powiem ci że póki co bardzo ją lubię szczególnie za zapach ;:170
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aprilko przepraszam ;:196 nie dokończyłam odpowiedzi.
Sama się dziwię ;:oj , ale może nie tak do końca. Chciałam coś do towarzystwa Novalisa i tak jakoś poszło z tymi fioletami :wink: . Te morelowe, brzoskwiniowo złotawe, mają trafić na słoneczną rabatę przy Golden Celebration, Graham Thomas, Geishy. Tam na razie mam jagodę kamczacką, ale one będą eksmitowane. Monet ma być pomostem między żółcią a czerwienią :D , czy się uda to zobaczymy w przyszłym roku ;:173 .

Tolinko a czy ona długo trzyma kwiat :?: , o deszcz nie pytam, bo go w tym roku praktycznie nie było, więc nie ma o co pytać :)
Już niedługo przyjedzie do Ciebie, będziesz się mogła nią cieszyć u siebie, jak chcesz to jeszcze jesienią, wiesz, że są dla Ciebie ;:196 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

SUPER ;:cm Będę się przypominać, wielkie dzięki :tan

To te rabaty różane masz głęboko przemyślane, świetnie się zapowiada ;:180 Będziemy podziwiać.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

No niestety chyba muszę cię troszkę zmartwić bo Chandos Beauty nie trzyma kwiatu zbyt długo i się osypuje.
Czekam cierpliwie do wiosny ;:196
Ciekawa jestem tego twojego Moneta ,osobiście bardzo lubię jego obrazy ;:173 zdarzyło mi się nawet go kopiować :lol: ale róża Monet ;:224 pewnie będzie cudeńko ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Swoją Rose des Cisterciens mam zamiar posadzić obok Alibaby i Maritim też jestem ciekawa jakie z tego wyjdzie trio :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Daysy, tak mnie uwiodłaś fotkami Princess of Infinity, że i ja nieśmiało na wiosnę poprosiłabym jakiś patyczek tej ślicznotki ;:180 Jakbyś miała jakiś na zbyciu to ja bardzo chętnie przygarnę do siebie tę piękność Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aprilko , a tam zaraz głęboko przemyślane:D, za słaba jestem w te klocki. Planować sobie można jak kupujesz róże w realu a jak medialnie to wiesz jak wychodzi, tak jak z butami na wystawie piękne, a chodzić się nie da.
Próbuję coś zrobić, co wyjdzie to zobaczymy.
Taką naprawdę wydawało mi się, że przemyślaną rabatą jest tegoroczna "północna", ale efektów jeszcze nie widać, różyczki małe, nie wszystkie kwitły. Czekam z niecierpliwością na przyszły sezon, który okaże się etapem prawdy co do moich zdolności ;:131
Założeniem była rabata w kolorach od białych na początku przechodząca w róż, aby zakończyć ją ciemnymi tzw, "fioletowymi" różami.
Tył rabaty miał być rozświetlony różą Variegata di Bologna, która jest połączeniem fioletu i bieli. A co z tego wyjdzie to się okaże.

Tolinko na bardzo mnie zmartwiłaś, prawie się rozpłakałam :wink: Miłość Ci wszystko wybaczy, tak śpiewała Hanka Ordonówna, zobaczymy czy ja też jej wybaczę tę słabość :D . Myślę, że to nie był dobry rok dla róż, przynajmniej moich, więc poczekajmy, może w przyszłym sezonie będzie lepiej. Tym bardziej, że to młodziutka róża, dajmy jej czas.

Jadziu, towarzystwo piękne, na pewno będzie wyglądać cudownie, Alibaba ;:oj pasowałaby do niektórych z mojej listy na "słoneczną rabatę", szczególnie do La Villa Cotta i Summer Dream.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Daysy, przeszukałam spis alfabetyczny róż i nie znalazłam róży o nazwie Princess of Infinity , gdzie Ty ją kupiłaś , jest przepiękna.
Pozdrawiam.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, że Princess Infinity robi zawrotną karierę ;:138 , no i dobrze, bo choć to marketowa miniaturka w ogrodzie czuje się wyśmienicie, trudno powiedzieć na dzień dzisiejszy co z ich żywotnością, ale nawet jeśli nie będzie długowieczna, to i tak warto ją mieć w ogrodzie, szczególnie za to 2-gie długie i obfite kwitnienie.

Dorotko, nie ma sprawy, mam nadzieję, że będzie co obcinać w przyszłym roku.Proszę tylko byś się przypamniała, bo moja pamięć ulotna :wink:

Wisiu, to marketowa miniaturka, kupiona w doniczce, przepraszam w dwóch doniczkach :D . Sadzoneczek było w jednej 4 w drugiej 3 .
Zimę przetrwały w domu, jedna nawet zakwitła ponownie a wiosną powędrowały do ogrodu i z miniaturek wyrosły sporej wielkości krzaczki, które cieszą mnie każdego roku do późnej jesieni.http://roses-forever.dk/wp-content/uplo ... 15_low.pdf . Szukaj Wisiu pod tym adresem :)
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Daysy, dziękuję ;:196 , też w tym roku kupiłam i wsadziłam marketowe róże miniaturowe, ciekawe czy przetrwają i może też takie urosną jak u Ciebie.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”