Dario Daria_Eliza biały zimowit w tym roku zaszalał i zakwitł całym bukiecikiem, trudno byłoby zliczyć jego wszystkie kwiaty.
Prawdopodobnie mam świecznicę prostą 'Brunette', naprawdę warto ją zaprosić do ogrodu.
Sierpówka sprawdza zawartość karmnika, bo często wysypuję tam okruszki dla wróbli. Jeszcze w ubiegłym roku spotykałam na działce tylko mazurki, teraz mam pokaźne stadko wróbelków i bardzo się z tego cieszę.
Marysiu Maska aster nowobelgijski 'Boningale White' ma piękne kwiaty, bardzo jestem z niego zadowolona.
Ja też drżałam o swoje świecznice, jedna z zielono listnych chyba całkiem zginęła, druga podeschła i nie zakwitła, a ciemno listna (prawdopodobnie 'Brunette') najpierw uschła, a potem nagle wypuściła kwiatostan. Myślę, że Twoja odrodzi się wiosną, natomiast moreli naprawdę szkoda.
Kilka lat temu wsadziłam jedną cebulę zimowita 'Alba'. Na początku zakwitał tylko jednym kwiatem, potem było ich kilka, a w tym roku dał istny popis.
Żanko Michasia1 rośliny dziękują za pochwały.
Piękny i kwitnący akant rósł u mnie jeszcze kilka lat temu, ale jak zaczęło się zalewanie działki, to zginął. Zostało kilka siewek, które słabo rosną.
Stasiu stasia_ogrod rośliny trochę odżyły, ale jest nadal bardzo sucho.
Zgadzam się z Tobą, świecznica 'Brunette' jest cudowna, a przy okazji dziękuję Ci za podanie jej nazwy.
A wiesz, że wcale mi nie przeszkadza, że hibiskus Variegata nie całkiem rozwija kwiaty. Są bordowe i pięknie kontrastują z białozielonymi liśćmi.
Gołąbek sprawdza karmnik, bo jak już napisałam powyżej wysypuję tam czasem okruszyny.
Ewuniu jolifleur serdecznie Cię witam i dziękuję za miłe słowa o moich roślinach i zdjęciach. Bardzo lubię obserwować, jak rośliny się rozwijają, zaczynając od liści, poprzez kwiatostany, aż do nasienników.
Świetnych faworytów spośród roślin wybrałaś sobie do nowego ogrodu.
Olu Bufo-bufo dziękuję. Czosnek górski, to roślina ozdobna. Do potraw używam czosnku bulwiastego, potocznie nazywanego szczypiorkiem czosnkowym.
Dzisiaj trochę wrześniowych zdjęć.

czosnek bulwiasty

gaura

prawoślaz lekarski

powojnik bylinowy 'Olgae'

dziwaczek peruwiański

szałwia omszona

mięta wonna 'Variegata'

kosmos podwójnie pierzasty, onętek

nachyłek lancetowaty

ostnica włosowata

liriope szafirkowata