Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Znowu system powiadomień coś szwankuje ;:14
Martuś kocham te Twoje grzybki, dzisiaj chodziłam po moim lesie i szukałam takich ale ;:185
Piękny lasem brzozowy i żadnego porządnego grzyba, chociaż muchomorów pełno. Jak będzie tak zimno to grzyb nie urośnie.
Dzisiaj musnął pierwszy przymrozek, a u Ciebie nie? Dobrej nocy Ci życzę i kolorowych snów ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aniu,rodzice Alana są co tydzień u nas na targu to się dowiem jak sie nazywa,chyba ,że sama się z nim skontaktujesz,napisałam pw,dalie są w dobrej przepuszczalnej ziemi i zasilam Plantofoską ,grzybki uwielbiamy ,ale jutro znowu chyba nie będę miała czasu na nie jechać ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,jastruń taki jesienny i wnosi fajną biel i lekkość ,grzyby to takie nieobliczalne są ,jak jest ich dużo ,to nawet rano zamrożone się zbierało i rosły dalej,a malin mi szkoda bo jeszcze tyle na krzaczkach ,może jakoś u mnie dzisiaj w nocy jeszcze wytrzyma bez mrozu,pozdrawiam ;:168

Gosiu,jasne od czegoś trzeba zacząć,jak są to będzie ich coraz wiecej,ja już ususzyłam na święta półtora słoika litrowego właśnie z ogrodu i 2 razy była pyszna zupka z dodatkiem leśnych,więc uważam ,że dużo i codziennie jakieś nowe się pojawiają ,plan na nowe miejsca mam ,ale nie wszystko jeszcze zrobione ,bo teraz jestem zajęta czymś innym i ogród poszedł trochę w odstawkę dobrze,że chociaż przy ścieżce zdążyłam zrobić ,wczoraj ładnie obkopałam drugą stronę przy ścieżce,jeszcze trzeba dosypać ziemi i coś posadzić ,ale to już bzdura ,ze skalniakiem nie zrobiłam na razie nic ,i nic już teraz nie zamawiam ,bo są grzyby ,może na wiosnę ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,ale to ładnie powiedziałaś ,bo ogrody to obrazy,u mnie dalie jeszcze się trzymają ,ale po dzisiejszej nocy nie wiadomo,pozdrawiam ;:196

Marysiu,a już myślałam ,że nie lubisz mojego ogrodu :uszy u nas też mało grzybków w lesie ,więcej mam w ogrodzie ,ale zaczęły się rydze,tylko jutro znowu nie mogę na nie jechać ,mam tyle papierkowych spraw,że to aż nie możliwe,a mówią ,że firmom ma być lepiej ,wczoraj przez 2 godziny obijałam pieczątką i podpisywałam w biurze rachunkowym dokumenty,a dzisiaj okazało się ,ze coś jest źle i od nowa poprawialiśmy przez godzinę ,jutro się dowiem jak zawiozę te dokumenty ,czy wszystko dobrze i znowu się wysiedzę zamiast w lesie to w urzędach ;:223 nie mogę temu podołać nawet z pomocą biura,ja jak bywałam w świętokrzyskim ,bo noce były z przymrozkami a grzybów było mnóstwo,więc nie wiem jak to jest ,jak one się rozochocą to im nic nie przeszkadza,u mnie po tamtej nocy musnęło tylko troszkę liście dyń,reszta w porządku ,nie wiem co będzie po dzisiejszej nocy ,nawet nie oglądałam prognozy,pozdrawiam i buziaczki ,fajnie ,że jesteś ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam w skromne progi jesiennego ogrodu.

Obrazek

Jastruń
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Floks plamisty Delta nadal kwitnie
Obrazek

hortensja różowa Annabel
Obrazek

kocimiętka
Obrazek

teraz bieda rozkwita jak mrozy nadchodzą
Obrazek

Obrazek

moje selerki
Obrazek

Obrazek

i na dobranoc bukiecik róż
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu nigdy tak nie myśl bo to niemożliwe, zresztą nie tylko przeze mnie. Wszyscy uwielbiamy Twój ogród, nikt nie ma tyle zachwytów co Ty, ale już wiem że jak Ty przestaje do mnie przychodzić to coś jest nie tak. Co prawda zrzuciłam to na karb zabawy na zjeździe ale na drugi dzień zaczęłam szukać :lol: Moje karczochy już wypuszczają nowe pędy ale tylko dwa i co dziwne ten co rośnie dwa lata i jak mu myszy nie przeszkodzą będzie trzyletni :D Selery jeszcze siedzą w ziemi ale w tym roku mam mniejsze, mimo podlewania. Dzisiaj u mnie w polu już trawa chrzęściła więc może dynie już nie mają liści ;:222 Moje Hibiskusy już nie kwitną i nawet nie widzę nasion ;:185 Floks i róże jak w lecie piękne. Powodzenia w urzędach i życzę żeby wszystkie pieczątki były postawione tam gdzie powinny. Całuję mocno ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto jak zawsze wszystko przepiękne .. i ten seler ;:oj
Chryzantemy od Jadzi są wspaniałe . . też mam u siebie kilka kolorków i codziennie zaglądam czy już zakwitły .Napisz mi ta fioletowa róża to niska czy pnąca ?

Pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,już może nie będę tak myśleć :uszy miło,że lubisz troszkę mój ogród,mam jakiś trudny czas,do niczego nie mogę się zebrać ,na niczym skupić ,nic mi się nie chce ,stoję w próżni,ja nie widziałam u karczochów nowych pędów,są po prostu zielone i mają dużo liści,selery porosły mi ogromniaste,kupiłam 10 sadzonek na targu,u mnie jeszcze kwitną hibiskusy i nawet ich nie omroziło,a teraz zaczynają te ciemne ,floksy też nie omroziło,tylko dalie i dynie poszły,chociaż dalie też nie wszystkie,wczoraj pooddawałam już wszystkie dokumenty,wreszcie wyjeździłam do końca ,ale z jakim skutkiem to zobaczymy,może już nigdzie nie będzie brakować podpisów i pieczątek ,a teraz to nawet na grzyby nie chce mi się jechać ,bo podobno wcale nie ma wiele ,w ogrodzie codziennie zbieram po parę sztuk i mam ich już trochę ususzonych ,dzisiaj też sie suszą na piecu,pozdrawiam i buziaczki posyłam gorące ;:196

Wiolu,chryzantemy od Jadzi niektóre olbrzymy ,niektóre mniejsze ,ale zaczynają swoje kwitnienie ,coraz więcej kolorów się pojawia,ta fioletowa róża u mnie do 150 cm,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na parę jesiennych widoczków,chociaż cudna pogoda,ale tak jakoś smutno

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

temu tak trudno się rozwinąć
Obrazek

ostatnie powtarzające floksy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tip Top
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu jest przesilenie wiosenne to może jest też i jesienne :wink: Dużo masz tych spraw na głowie ;:131
Oglądam Twoje zdjęcia i widzę żal na odchodzącym latem. Pewnie to przymrozek sprawił jak ściął część dalii. Krótko w tym roku kwitły, bo dziwne to lato było. Życzę Ci spokojnej nocy i beztroskiej niedzieli i mocno utulam ;:4 ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, są lepsze chwile, i gorsze.... ;:196 Ja swoje cleome wyciągnęłam już.Zebrałam nasionka, więc reszcie podziękowałam :D Ona fajnie rośnie, fajnie kwitnie, ale źle ją posadziłam.Z rok będę mądrzejsza.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O fajne jeszcze kwitnące roślinki. ;:108 ;:108
Karczochy też urokliwie wyglądają.I kleome śliczne.a białe może masz ??
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś witaj ;:196 . Piękny jesienny ogród mam pytanko co do selera jak go trzeba prowadzić ,żeby była duża bulwa :?:
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś jestem i jak zwykle podziwiam.Obrazek Kusisz różami, cudne. ;:oj Zamówiłam na razie sześć. ;:306 Kleome i marcinki ślicznie trzymają kolor. Nikt z nas nie kocha urzędów, ale życzę szybkiego załatwienia spraw i dużo czasu na grzybobranie. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,to moje trudne sprawy powodują ,że opadłam z sił i dobrego humoru,przymrozek niestety zmroził dalie brzydko,tylko kępki małych odmian się uratowały,pogoda taka cudna była dzisiaj ,że aż serce rośnie ,i musiałam podlewać część ogrodu,bo bardzo sucho,ale jeszcze u mnie kolorowo ,bo róże pięknie kwitną i chryzantemy zaczynają ,no i Michałki cudne,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Gosiu,ja mam teraz te gorsze,ale może jakoś przebrnę ,Cleome jest cudna ,ja jeszcze nie wycinam ,bo jeszcze zdobi ogród i nasionka dojrzewają ,chociaż one same tez się wysiewają ,ja w tym roku wszystkie miałam z samosiewu,a ile musiałam wyrzucić ,bo było tego tysiące i rozdawałam kto tylko chciał,pozdrawiam ;:196 dziękuję że wpadłaś ,tak mi jakoś lepiej ;:108

Aneczko,mam białe Cleome ,myślę ,że i nasionka będą ,karczochy tak cudnie kwitną ,uwielbiam je ,moze przetrwają zimę jak ich myszy nie zjedzą ,pozdrawiam ;:168

Aluś,ogród jeszcze troszkę maluje kolorami,a selery na pewno potrzebują lekkiej próchnicznej ziemi ,żeby bulwa łatwo się rozrosła,i dałam trochę obornika do warzywnika,a sadzoneczki kupiłam na targu i sadziłam na głębokość jaka była w maleńkiej doniczce,bulwy urosły ogromne ,aż sama byłam zdziwiona ,jeszcze nigdy nie miałam takich selerów,może to obornik tak pomógł,pozdrawiam ;:196

Soniu,dziękuję ,wykończyły mnie te urzędy i jakby po wszystkim utknęłam ,nie potrafiłam przestawić się ani na ogród ,ani na grzyby,może jutro przejadę się u siebie na rydze,dzisiaj w ogrodzie znalazłam 9 czarnych kozaków i zapomniałam zaglądnąć pod wierzbę ,mąż tam poszedł i przyniósł7 cudownych jak z folderu czerwonych koźlarzy,wiec znowu przerabiam,część suszę ,część dusze na masełku i do zamrażarki na zimę,róże kwitną przepięknie i to ciepło i słoneczko powodują ,że świetnie wyglądają,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Grzybków zazdroszczę ,bardzo lubimy a u nas jak do tej pory -zero grzybów ,zdjęcia piękne,kolorowo u Ciebie jak w środku lata,szybkiego powrotu dobrego humoru,choć mnie też jakoś dopada jesienna nostalgia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,zaczęły się piękne ciepłe dni,więc grzybki rosną u mnie w ogrodzie jak świeże bułeczki ,miałam ich już nie pokazywać ,bo może to nudne ,ale nie wytrzymałam ,bo dzisiaj taki oto zbiór Koźlarzy pod wierzbami smoczymi i i innych szarych i czarnych kozaczków pod brzozami.

Obrazek

Obrazek

cały dzisiejszy zbiór,bez wyjeżdżania do lasu
Obrazek

i ogrodowo

Zimowity białe zadeptane przez robotników robiących placyk pod katalpami ,bo rosły obok zakwitły jakby nigdy nic
Obrazek

Obrazek

chryzantemki zaczynają swój popis
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jesienny widoczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek