Róże u Doroty - mój mały różany raj

Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj

Post »

Jeśli jeszcze nie znudziło was oglądanie różanych zdjęć, to serdecznie zapraszam :)

Chcę przedstawić nową piękność, której poświęcam krótką sesję - Wedgwood Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I trochę widoczków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko Gardenka się do mnie uśmiecha Cream abundance,Paul Bocuse również ,a muszę kupić Amelke renaissance i co ja mam biedna zrobić ;:145 Skąd brać miejsce dla tych wszystkich piękności ;:145 Dorotko widoczki zapierające dech achhhhhhhh ;:167
;:167
http://i58.tinypic.com/b64r2v.jpg mistrzostwo świata
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hej, absolutnie sie nie znudziło :-)) Mam nadzieje, że masz zapasy fotek na zimowe wieczory ;:138
Moja comte ma całe 3 pączki , rozszalała sie :-)
Ascot dostała do towarzystwa Chipka , trawy i kocimiętkę , Red-ki są niedaleko , mam jeszcze troche miejsca , na razie mam tam niebieską trawę i rozchodniki ale chyba miejsce dla lawender tez sie znajdzie :-)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko mocarna babka jesteś. I super! Ktoś musi dbać i mieć siłę na ogród. ;:333
Choć łażenia na czworakach między różanymi potworami nie zazdroszczę. ;:224 I tego się własnie obawiam najbardziej -tej bolesnej pielęgnacji. No i jeszcze całego tego kopczykowania i okrywania róż. :oops: No ale to i tak już za późno... ;:306
Mam miejsce na pnąca różę. Mam chrapkę na Elmshorn lub Sweet Laguna. Choc i kilka innych ślicznotek chodzi po głowie. Ech oszaleć idzie z tymi różami albo raczej przez nie... :D
Też kupiłam w Lidlu te czarne Parroty i te same Narcyzy. Czosnek też mam. Strzępiaste sobie podarowałam. Miałam jedną kępę wiosną i mnie nie zachwyciły. :roll:
Będzie się działo!
Ja z sadzeniem muszę się wstrzymać dopóki nie popada. Szpadla nie idzie wbić na jego głębokość. ;:222
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dorotko ;:196!
Przepiękną różę mi zadedykowałaś, Wedgwood Rose :shock:. Takie lubię. Napakowane, bogate w formie. Piękną też jej zrobiłaś sesję. Niewykluczone, że skusiłabyś mnie, gdyby nie jeden cienki moment. Przyłapałam się, że mam stanowczo za dużo różowych róż ;:218. Aż kilka z nich opuściło zielone pokoje ustępując miejsca fioletom... ;:224.
Nie masz kłopotu z rudbekiami wśród róż? Tak je do tej pory lubiłam, a teraz mi zgrzytają... ;:219.
Z tematami do rozmowy prawda, nawet święta prawda, ot, choćby o betonie i młocie... ;:224.
Biedna ta Elusia 723, dopiero zaczyna przygodę z ogrodem i jak się tak napatrzy na Twoje róże, może dostać zawrotu głowy. Oj, szklaneczka melisy by się przydała. Mnie zresztą też ;:306.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko ale się u Ciebie dzieje...cebulowy szał mógłby już minąć,bo co jestem na zakupach to mam chęć na kolejną paczkę tulipanów.
Wczoraj przeglądałam ofertę F i o mały włos nie złożyłam zamówienia,cuda mają ;:108
Miałam nowe różyczki kupić na wiosnę,ale chyba się złamię i chociaż ze dwie kupię ;:303
Ciekawa jestem na co się skusisz? TWR mam i jest to bardzo fajna róża,choć wypuszcza wielkie pędy ,ale kwiaty ma ogromne i pachnące :D
Paul Bocuse cudna róża,już dawno mam na nią chrapkę ;:224

Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Dorotko ale cudeńka nam tu pokazujesz ;:167 ;:167 zakupy cebulowe mamy takie same :D będziemy wiosną porównywać co nam z tych cebul wyjdzie ;:224
Masz dużo odmian róż których ja nie zaprosiłam do swojego ogrodu ,tym chętniej je oglądam i podziwiam ,a jest co ,bo widać że twoje róże bardzo zadbane i zdrowiutkie ;:215
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Dorotko, to masz dobrze. Moi zamiast tuj, posadzili teraz cisy.
Ilość cebul oszałamiająca, też mam ponad 100 :wink:
Pozdrawiam - Justyna
x-ja-a

Post »

Dorotko, oglądałam portreciki, cudowne. Wedgewood Rose miałam w planach, nie pamiętam dlaczego nie kupiłam, bo przecież to róża Zupełnie w Moim Stylu ;:167 .... Ale jak przeszłam do "widoczków", to obrazek był taki, że gdyby ktoś mnie zobaczył, to pomyślałby, że mi się w głowie do końca pomieszało. Gapiłam się w ekran z tak rozanielonym uśmiechem na twarzy, jakbym objawienie miała :lol: Pięęknie u Ciebie.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Dorotko ;:196 udało Ci się w tak krótkim czasie stworzyć w swoim ogrodzie taki różany raj. ;:oj
Te ogólne zdjęcia są obłędne.
Naprawdę , porządnie się przyłożyliście do założenia tych wszystkich różanych rabat. ;:215
:wit
Bogus45
200p
200p
Od: 13 cze 2009, o 19:25

Post »

Piękne róże dobrze zadbane widać dobrą rękę do kwiatów zdjęcia profesjonalne. Pozdrawiam Boguś45.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18

Post »

Dorotko :tan bardzo ale to bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź, zauroczyła mnie jednak ta żółta róża Goldstern, a te fotki ;:oj , obłędne , wszystkie zreszta nie moge sie na nie wszystkie napatrzeć i zadaje sobie tylko pytanie - jak Ty je odróżniasz ???? Wielkie pokłony z mojej strony za wiedze i doświadczenie, serio, jak pomyslę o sobie to az mi żal że tak mało wiem w tym temacie :oops: , to jeśli mogę jeszcze podpytac to może polecisz mi jakies sprawdzone źródło godne zaufania i będę zamawiac - bo jakoś skróty mi nic nie mówią. Nadal będę obserwować zdjęcia i czuję za na tym się nie skończy. Jestem może w tej lepszej sytuacji ze tak jak pisałam - moja działka jest w całości do zagospodarowania wiec miejsca u mnie pod dostatkiem ;:138 . Kolejną byc może te druga polecana obsadzę przy wejsciu na działkę na pergoli bo tam równiez planuje cos zakupić - ale jak patrze na te fotki to serio nie wiem na co mogła bym sie zdecydować. Bardzo dziekuje za pomoc i porady :tan ;:180
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Dorotko takie widoki nie znudzą się nigdy ;:108 . Już sobie obiecałam, że nie będę nic kupowała no i na swoje nieszczęście weszłam do Ciebie, kusicielko :wink: . Znowu mam dylemat jak zobaczyłam Twoją Wedgwood Rose ;:oj . Do wiosny mam zakaz wchodzenia do Twojego wątku :wink:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Daysy , na wiosne tez mozna kupowac roze... ;:306 .
Kiedys Wanda napisala , ze kupuje sie rosliny , a potem szuka sie miejsca... ;:108 .
Wszystkim , wspanialego rycia w ziemi .

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Dorotko
Jak zwykle i zawsze zachwycam się twoimi dorodnymi różami ;:167
Tyle cudności, co odmian ;:108 ;:108
Brazdzo urzekła mnie Francois Juranville. To jeden krzaczorek tak ładnie kwitnie??
Elmshorm i u mnie prawie cały czas kwitnie .Zadowolona jestem z tej różyczki.I ładnie zbudowała już krzaczorek.
Mocno ja przycinasz na wiosnę ???
Emilien Guillot - piękna, ja też się cieszę,że ją mam :)
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”