Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Witaj Martuś ;:196 śliczne dalie ;:333 wszystkie miałam kiedyś w swoim ogrodzie .Gladiator jest piękna ;:333 .
Opisz te nieznajome tz wielkość kwiatu i wysokość rośliny i wstaw zdjęcia do wątku ''dalie Stanisława '' może przy pomocy innych uda się je zidentyfikować .
Piękny ogród masz kochana .Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Martuniu! u mnie chyba w nocy lekko podlało, bo mokro rano było. Dziękuję za wstawienie Piano i Elmshorn a co kwitnie na biało pod nimi? No! a daliami czaruj cały czas dopóki będą kwitnąć, bo są już w niewielu wątkach. Wszystkie są piękne i te nn i te podpisane ;:333 Dzisiaj ogród, bo nigdzie nie jadę i pogoda jak na razie przyjazna, chociaż jakieś upały mają być :wink: Dobrego i spokojnego dnia ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto ja nawet jak by furtka była chwilowo nie otwarta to i tak bym wtargnęła do ciebie,bo jak bym miała cię nie odwiedzić ;:196 Ślicznie :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie Martusiu, ja przez płot, a i tak bym weszła ;:108 , u Ciebie jest tak ładnie, dalie cudownie kwitną, zresztą całe łany różnych kwiatów, pięknie ;:138
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne kwiaty kłosowca! Biały mi kiedyś wyleciał a fioletowego już nie chciałem na rabatach więc rośnie sobie półdziko osobno :lol: Ale nadal lubię jego zapach ;:333
Super, że masz dojście do takich pożytecznych składników gleby!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Czytając ile "dobra" dostarczasz swoim roślinom Marto , nic dziwnego że masz takie obfite kwitnienia i tak bujne rośliny... ;:63
Moim dostarczam zaledwie namiastkę toteż i okazy niezbyt imponujące... ;:306 Ale nie mam wymogów wielkich i zadowalają mnie takie jakie urosnąć raczą... ;:306
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marta .
Ty szalona ogrodniczka jesteś ;:108 Wielki szacunek dla tego co robisz i jak dogadzasz roślinom. ;:138 Za to one Ci się odwdzięczają pięknym kwitnieniem. Szczerze podziwiam. A jak zdrówko po tej pracy? A z skąd wzięłaś wóz? ;:7
Czy ty w ogóle masz chwilę na odpoczynek? Odpoczniesz na grzybach. ;:108 Pozdrawiam. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martuś ;:196
Przepiękne masz dalie ;:333 ;:333 moje nie wszystkie zdążą zakwitnąć chyba że zima przyjdzie na wiosnę :D
Pozdrawiam i życzę deszczyku obfitego ;:168
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Dalie wprowadzają dużo kolorów o tej porze roku,warto je mieć ,staram się swoje utrzymać ,chociaż cały czas mało miejsca na rabatach,
podziwiam i inne Twoje kwitnienia.Słoneczka i ciepełka życzę ;:3
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Tak spaceruje po forum i widzę ze furtka otwarta do Martusi. ;:138
Spacer odbyty i widzę kolory jakich mi trzeba było na wieczór by mieć kolorowe sny. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie tak mnie pochłonęło ogrodowanie ,że coś mi brakuje czasu,obsadzam rabatę wzdłuż wejścia pod katalpy,troszkę jedną poszerzyłam ,drugiej nie mogę ,bo mnie już nie puści teren ,ale pracy mam przy tym sporo ,bo znowu ziemi trzeba nawieść ,już posadzone częściowo,potem będzie robiona druga strona ścieżki,będzie mniej nasadzeń ,ale też trzeba dołożyć ziemi ,jestem niepoprawna z tym wymyślaniem .

Aluś.może w zimie tak zrobię ,bo teraz na nic nie mam czasu ,nawet siedzieć przy laptopie,dziękuję za miłe słowa ,daleko mu do perfekcji ,ale to taki mój wymyślony i to bardzo cieszy jak się podoba,pozdrawiam ;:196

Marysiu,u mnie sucho ,dzisiaj podlewałam ,bo wszystko więdnie ,tyle czasu sie przy tym straci,pod różami jest ostrogowiec biały,dalie cudownie kwitną i tyle koloru wnoszą do ogrodu,już wiem ,ze te jeżyki mam 3 kępki ,a pomponiki 2 kępki ,ja wczoraj ponad pół dnia sraciłam na załatwieniach ,potem obierałam maliny i trochę w ogrodzie ,w nocy robione soki i konfitury malinowe ,już wszystko dopełnia spiżarnię ,ale jeszcze są luki :uszy dzisiaj cały dzień w ogrodzie ,dalej nasadzenia wzdłuż chodniczka pod katalpy,nowa ziemia z kompostownika ,jutro obiorę derenie i może też maliny ,bo ciągle dojrzewają ,u mnie wieje gorący halny i w dzień też był upał,a deszczu dalej zero,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Beatko,jak się bardzo chce to się wszystko zrobi,miło,że ogród się podoba i chętnie mnie odwiedzasz,pozdrawiam ;:196

Iwonko,następna chętna do przeskakiwania ,przychodź przez furtkę będzie bezpieczniej :uszy ,dużo jeszcze kwitnie kwiatów i dzisiaj tak siedząc pod katalpami stwierdziłam,że mam bardzo kolorowo,pozdrawiam ;:168

Jacku,kłosowiec może i piękny ,ale zawojował w tym miejscu wszystko,nie może mi tak robić ,całe róże krasnoludki zawalił,i teraz będę je naprawiać,mam takie dojście i już pierwsza partia liści przyjechała na rabatę daliową ,a ja sie cieszę ,bo i ziemia jest bardzo droga ,a tak będzie darmowa :uszy ,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Maryniu,gdybym nie miała takich możliwości ,to też by tego nie miały i trudno,i nie opowiadaj,że okazy masz niezbyt imponujące,bo rośliny masz piękne i nic im nie brakuje ;:173 ,pozdrawiam ;:168

Ala,jestem szalona mówię Ci ,dogadzam roślinkom,bo mam sposobność zdobycia tych liści,a widać rośliny to lubią ,nie miałabym z czego robić ziemi to musiałabym kupić gotową ,a nie jest tania zwłaszcza jak potrzeba dużo ,chodzę po tej pracy trochę rozklekotana ,ale da się wytrzymać :uszy ale jeszcze dużo pracy przede mną ,wóz przywiózł sąsiad ,który ma traktor ,zostawił nam do ładowania ,a sam odjechał traktorem,na telefon przyjechał wywiózł i znowu zostawił wóz,a na drugi dzień wywiózł,nie ma jak dobry sąsiad :tan ja odpoczywam w ogrodzie ,chyba ,ze muszę wozić ziemię na taczkach to już gorzej z odpoczynkiem,ale sie zrobi i będzie ,grzybów na razie nie ma ,ale tam dopiero harówka ,samo zbierania to wielka przyjemność,ale potem przerobić te grzyby to dopiero robota ,którą praktycznie trzeba zrobić w nocy ,jak się dużo nazbiera,a rano znowu wyrusza się w las na cały dzień,ale ja to lubię ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,moje też nie wszystkie zakwitną ,ale trudno,może drugi rok będzie łaskawszy ,deszczyku dalej u mnie nie ma i dzisiaj podlewałam ,bo nawet róże zwisły,pozdrawiam ;:196

Grażynko,masz rację dalie dają teraz tyle koloru i ogród wcale nie wygląda jesiennie,przynajmniej z daleka,ja też nie mam specjalnie miejsca na dalie tak je trochę w 3 miejsca rozrzuciłam ,ale teraz robię większą rabatę właśnie pod dalie,dziękuję ,że wpadłaś do mojego ogrodu ,pozdrawiam ;:196

Kasiu,miło,że jesteś i,że skręciłaś do mojego ogrodu,zawsze miło Ciebie widzieć ,i życzę pięknych kolorowych snów ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na jeszcze letni ciepły spacerek ,ścieżkami mojego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

liliowiec niski ,kwitnie cały rok
Obrazek

Obrazek

jabłonka przy ścieżce zawaliła ścieżkę
Obrazek

Obrazki włoskie owoce
Obrazek

nad ścieżką wiszą pyszne gruszeczki
Obrazek

rozplenica o jasnych kwiatach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w brzozowym lasku wyschło na pieprz nie było jeszcze ani jednego grzybka ,a nieraz to 40 szt dziennie sie zbierało
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ścieżka do placyku do katalpami,obie strony ścieżki teraz poprawiam nawożę ziemi i obsadzam wokół iglakówpo lewo jest wiecej cienia to może będą funkie ,jeszcze pomyślę ,a po prawej nasadzenia są w białym kolorze,na razie posadzone są bratki ,rozchodnik biały i białe wrzosy ,będą białe tulipany ,krokusy i jeszcze jakieś białe letnie ,zobaczę co i ile się zmieści.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

gdzieś mi się zgubiło zdjęcie całości nasadzeń ,jutro muszę zrobić nowe ,bo było i nie mam .

ogród widoczny dzisiaj spod katalp
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu przyszłam oglądać białe roślinki a Ty je zgubiłaś :;230 ale bratki i wrzosy są ;:333 Ogród wydaje się uporządkowany przez te ścieżki :D Mogę Ci dodać do wiosennych białe pierwiosnki :D . Śliczne te pstre pomponiki! Ogród jednak już bardziej jesienny, taki dojrzały :D Dobrego dnia i buziaczki zostawiam ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Martuś ale pięknie wyszła ta ścieżka do katalp, już widzę te nasadzenia, choć zdjęcie Tobie zginęło ;:306 . Świetnie się prezentuje, a masz zdjęcie z tej strony, jak wyglądało przed ścieżką?. Ciekawa jestem. Pięknie, dużo roślin jeszcze kwitnie, ale czuć jesień, niestety też cierpię, że bez grzybków. ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martunia chodniczek i tarasik pod katalpami wyszedł cudnie.
Wielka rewolucja się odbyła, ale moim zdaniem warto było. ;:215
Jak obsadzisz jeszcze go roślinami to nie będzie się chciało wyjść z niego.
Nowe rabaty to potężne zmiany, ale trawnika jeszcze sporo zostało...... :;230
No to będzie w przyszłym sezonie jak w parku. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”