Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Werbena z novalis ;:167 duet idealny
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Werbena przypomina mi migające iskierki ;:224
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam werbenę, a nad Novalis myślę ;:138 Połączenie piękne, gdybym umiała przypięłabym do mojej tablicy. ;:224
Stało sześc kartonów jeden na drugim i wyciągałam wszystko po kolei. Zrobiłam niezły bałagan. ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też uwielbiam patagonkę ona ma cudne kwiaty i u mnie też mogłaby siać się w każdym zakątku a nie ma zamiaru.Hastata gdzie nie spojrzysz wszędzie ona ma zdrowie do wysiewania się :wink: Cudnie kwitną Twoje róże
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu czytam wasze rozmowy różane i zazdroszczę. ;:oj Róże cudnie również umiesz pokazać. ;:138 Mam nadzieję, że werbena się wysieje i będziesz mogła sadzić na rabatach. Ostnicę możesz oskubać z części nasion i lekko przysypać ziemią w miejscu, gdzie jej nie wypielisz wiosną. Siewki dość późno się pokazują.
x-ja-a

Post »

A ja na wstępie nie-różano. Słoneczniczek przepiękny! Werbena mi się marzy od dwóch lat i nigdzie jej nie spotkałam. Muszę się bardziej przyłożyć do szukania. Ten zestaw z Novalisem powala na kolana! Ostnica fajna i taka wąziutka, dobrze się sprawdziłaby na rabatach. Ona zimuje bez problemu? Faktycznie First Lady się rozszalała! Piękna! A ta fotka Pashminy tylko mnie utwierdziła w tym, że dobrze zrobiłam zamawiając ją w końcu ;:65
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu nie wiem co podziwiać najpierw róże ,trawy,czy werbenę ;:173 zdjęcia roślin pięknie wykonane.A co to za werbena? W duecie z Novalisem też by i się marzyła ;:170
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jak popatrzyłam na Twoją Mariatheresia to szczęka mi opadła ;:oj Jaka ona dorodna, jaka ona piękna. Kiedy moja taka będzie?
Dzisiaj w B pokazały się kolejne cebule tulipanów. Kupiłam dwa opakowania Van Ejik, Creme Upstar, Exotic Emperor :D Muszę koniecznie w sobotę przeliczyć to co kupiłam już w tym roku i to co wykopałam. Jestem ciekawa ile cebul będę musiała posadzić ;:219 Oj, dużo tego będzie...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

nena08 pisze:Mam werbenę, a nad Novalis myślę ;:138 Połączenie piękne, gdybym umiała przypięłabym do mojej tablicy. ;:224
;:306
Nenka, masz na myśli Pinteresta? Bo ja przypięłam tę fotkę :;230 Niech wszyscy podziwiają

Novalis też mam w planach, od zeszłego roku :;230
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, róże masz zachwycające ;:oj
Jedna piękniejsza od drugiej.
Widać że bardzo o nie dbasz :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Novalis w duecie z werbeną dla mnie też bomba i widzę że nie tylko dla mnie ;:215
Ostnice sadziłam pierwszy raz w tym roku i też mnie zachwyciły, ciekawe czy nam przezimują. Podobno jak zima słaba to dają radę.
Śliczną masz tę rozplenice z białymi kłosami Obrazek. Ja w tym roku sadziłam dwie - jedna ma ciemne kłosy, a druga nie zakwitła wcale :? a mogła by być taka z białymi... ;:224 Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu szczęka mi opadła na widok Novalisa z werbeną. ;:oj ;:oj ;:oj To zdjęcie jest jak dzieło sztuki!
Ja mam Lavender Ice posadzoną z werbeną. Jednak Lavender póki co jest malutka. Może w przyszłym roku też będzie choć w połowie tak ładny duet jak Twój.

Poza tym masz cudne zakątki... a to róże...a to hortensje... a to trawy. No kłaniam się nisko. ;:180 Pięknie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sezon cebulowy mną zawładnął...wiele bym chciała,ale rozsądek na koniec zwycięża,choć niestety dziś pognałam do Lidla zobaczyć co mają ciekawego po przeczytaniu w wątku Zuzy ;:oj Dobrze,że wózka nie wzięłam,bo wiele bym wpakowała do niego.A tak złapałam dwie paczki tulipanów...przekopałam trzy kartony w poszukiwaniu mieszanki niebieskich hiacyntów,ale nie było.
Stałam się posiadaczką 45 cebul nowych tulipanów i to chyba na razie wystarczy.Napiszę sobie na kartce na czerwono dosyć kupowania cebul ;:303 Czy ja doczekam do przecen jak co jestem na zakupach to oczy same lecą na półki z cebulowymi?

Aniu-nena a o co chodzi z przypięciem do tablicy? No ja raczej w temacie jestem,a tu zonk,nie znam czegoś.... ;:224
Kompozycja sama się zrobiła i nawet fajny duet wyszedł ;:333

Lacre ciekawe ma pąki

Obrazek

Jadziu a to ciekawe,bo u Sonii naszej forumowej to werbena sieje się ja szalona,aż musi wyrywać,bo by jej ogród zarosła w mig...może to kwestia gleby?

Ostróżka jeszcze kwitnie

Obrazek

Soniu zrobię tak jak radzisz,dziękuję ;:108 I werbena i ostnica to moje faworytki ;:215

Ostnica jak włosy blondynki...

Obrazek

jajagna nigdzie nie mogłam zdobyć nasion werbeny i w końcu kochana Sonia mi wysłała i zlitowała się nade mną ;:215
Wysłała mi nasionka,długo czekałam na jej wschody,zaczęłam się niecierpliwić,że tak długo,ale ona podobno tak ma.
Miałam okazję zakupić od jednej z forumowiczek dwie sadzonki werbeny i kiedy przyjechały do mnie w moim pojemniku zaczęły kilełkować nasiona ....także miałam dwie sadzonki dorodne i małe siewki.Nagle stałam się bogata ;:215 Radości nie było końca.
Teraz z dumą patrzę na wysokie źdźbła werbeny i jej drobne kwiatuszki w moim ulubionym kolorze ;:108
Jak uda mi się zebrać nasiona to masz u mnie zaklepane ;:333

Novalis cały krzak

Obrazek

Tolinko to werbena patagońska,polecam,daje taki klimacik ;:170

Winter Lodge powoli rozwija pąki

Obrazek

Dorotko Mariatheresia od początku mnie zachwyciła i co roku jest bardziej pokaźna i kwitnie cały czas.
Twoja jeszcze młoda,zobaczysz przyjdzie dzień,że nachwalić się jej nie będziesz mogła:)
Sezon cebulowy trwa i ja też dziś wyszłam z Lidla z dwoma paczkami tulipanów...znoszę po trochu do domu...45 cebul jak na razie na stanie....skromnie jak czytam u innych ile mają :D

Dwa Leonardo

Obrazek

Jolu dobry plan,Novalis warta oj warta:)

Novalis

Obrazek

Witch staram się ile mogę ,ale jak wiesz nie codziennie mam je na oku,tęsknię za ogrodem i myślami jestem tam w moim raju:)

Moje oczko,które potrafi ukoić...

Obrazek

Zuza cieszę się,że i wam podoba się duecik:)
Moje dwie ostnice w gruncie już jedną zimę przezimowały,ale jak wiemy to zimy wcale nie było.Nie wiem jak będzie w tym roku.
Najwyżej wysieję w lutym nasiona w domu,nie odpuszczę tej trawce,jest cudna:)
Rozplenica w słońcu ma jasne kłosy,ale w cieniu lekko ciemniejsze,wyglądają jak lampki nocne:)

Novalis ,gdy słońce porządnie przypali płatki...

Obrazek

Aneczko o jak miło,że i Tobie Novalis z piękną werbeną się podoba ;:303
Mam również Lavender Ice i w tej chwili odpoczywa,ale on jest z tych niskich róż,a Novalis to spory krzak jest ;:215 Werbena wzrostem pasuje do niego jak ulał ;:333

Hot Chocolate z poprzednich dni...smaczną ma nazwę ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, niebieskie hiacynty są w OBI ;:108
Nabyłam w sobotę :) Zresztą wszystkie kolory dostępne i trudno się oprzeć :wink: Ja do OBI będę miała chyba zakaz wstępu, bo zawsze coś stamtąd przytargam... ;:306 Teraz to już po cichu, żeby M nie widział, bo się denerwuje, że przestać nie mogę tylko wciąż znoszę coś nowego do ogrodu...Boi się chyba o te resztki trawnika :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu na pewno duże znaczenie ma gleba i może nasłonecznienie .Moja patagonka rośnie w półcieniu może dlatego słabo się wysiała ,ale jednak wysiała .Oby po zimie się obudziła.Novalis z patagonką ;:215 Aniu sporo cebul nakupiłaś ja tylko 2 woreczki narcyzów i woreczek tulipanów ,bo gdzie to wszystko wysadzić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”