Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Werbena z novalis
duet idealny

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Werbena przypomina mi migające iskierki 

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam werbenę, a nad Novalis myślę
Połączenie piękne, gdybym umiała przypięłabym do mojej tablicy.
Stało sześc kartonów jeden na drugim i wyciągałam wszystko po kolei. Zrobiłam niezły bałagan.

Stało sześc kartonów jeden na drugim i wyciągałam wszystko po kolei. Zrobiłam niezły bałagan.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Też uwielbiam patagonkę ona ma cudne kwiaty i u mnie też mogłaby siać się w każdym zakątku a nie ma zamiaru.Hastata gdzie nie spojrzysz wszędzie ona ma zdrowie do wysiewania się
Cudnie kwitną Twoje róże

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu czytam wasze rozmowy różane i zazdroszczę.
Róże cudnie również umiesz pokazać.
Mam nadzieję, że werbena się wysieje i będziesz mogła sadzić na rabatach. Ostnicę możesz oskubać z części nasion i lekko przysypać ziemią w miejscu, gdzie jej nie wypielisz wiosną. Siewki dość późno się pokazują.

A ja na wstępie nie-różano. Słoneczniczek przepiękny! Werbena mi się marzy od dwóch lat i nigdzie jej nie spotkałam. Muszę się bardziej przyłożyć do szukania. Ten zestaw z Novalisem powala na kolana! Ostnica fajna i taka wąziutka, dobrze się sprawdziłaby na rabatach. Ona zimuje bez problemu? Faktycznie First Lady się rozszalała! Piękna! A ta fotka Pashminy tylko mnie utwierdziła w tym, że dobrze zrobiłam zamawiając ją w końcu 

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu nie wiem co podziwiać najpierw róże ,trawy,czy werbenę
zdjęcia roślin pięknie wykonane.A co to za werbena? W duecie z Novalisem też by i się marzyła 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jak popatrzyłam na Twoją Mariatheresia to szczęka mi opadła
Jaka ona dorodna, jaka ona piękna. Kiedy moja taka będzie?
Dzisiaj w B pokazały się kolejne cebule tulipanów. Kupiłam dwa opakowania Van Ejik, Creme Upstar, Exotic Emperor
Muszę koniecznie w sobotę przeliczyć to co kupiłam już w tym roku i to co wykopałam. Jestem ciekawa ile cebul będę musiała posadzić
Oj, dużo tego będzie...

Dzisiaj w B pokazały się kolejne cebule tulipanów. Kupiłam dwa opakowania Van Ejik, Creme Upstar, Exotic Emperor

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Nenka, masz na myśli Pinteresta? Bo ja przypięłam tę fotkęnena08 pisze:Mam werbenę, a nad Novalis myślęPołączenie piękne, gdybym umiała przypięłabym do mojej tablicy.
![]()

Novalis też mam w planach, od zeszłego roku

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, róże masz zachwycające
Jedna piękniejsza od drugiej.
Widać że bardzo o nie dbasz

Jedna piękniejsza od drugiej.
Widać że bardzo o nie dbasz

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Novalis w duecie z werbeną dla mnie też bomba i widzę że nie tylko dla mnie
Ostnice sadziłam pierwszy raz w tym roku i też mnie zachwyciły, ciekawe czy nam przezimują. Podobno jak zima słaba to dają radę.
Śliczną masz tę rozplenice z białymi kłosami
. Ja w tym roku sadziłam dwie - jedna ma ciemne kłosy, a druga nie zakwitła wcale
a mogła by być taka z białymi...

Ostnice sadziłam pierwszy raz w tym roku i też mnie zachwyciły, ciekawe czy nam przezimują. Podobno jak zima słaba to dają radę.
Śliczną masz tę rozplenice z białymi kłosami

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu szczęka mi opadła na widok Novalisa z werbeną.
To zdjęcie jest jak dzieło sztuki!
Ja mam Lavender Ice posadzoną z werbeną. Jednak Lavender póki co jest malutka. Może w przyszłym roku też będzie choć w połowie tak ładny duet jak Twój.
Poza tym masz cudne zakątki... a to róże...a to hortensje... a to trawy. No kłaniam się nisko.
Pięknie.

Ja mam Lavender Ice posadzoną z werbeną. Jednak Lavender póki co jest malutka. Może w przyszłym roku też będzie choć w połowie tak ładny duet jak Twój.
Poza tym masz cudne zakątki... a to róże...a to hortensje... a to trawy. No kłaniam się nisko.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Sezon cebulowy mną zawładnął...wiele bym chciała,ale rozsądek na koniec zwycięża,choć niestety dziś pognałam do Lidla zobaczyć co mają ciekawego po przeczytaniu w wątku Zuzy
Dobrze,że wózka nie wzięłam,bo wiele bym wpakowała do niego.A tak złapałam dwie paczki tulipanów...przekopałam trzy kartony w poszukiwaniu mieszanki niebieskich hiacyntów,ale nie było.
Stałam się posiadaczką 45 cebul nowych tulipanów i to chyba na razie wystarczy.Napiszę sobie na kartce na czerwono dosyć kupowania cebul
Czy ja doczekam do przecen jak co jestem na zakupach to oczy same lecą na półki z cebulowymi?
Aniu-nena a o co chodzi z przypięciem do tablicy? No ja raczej w temacie jestem,a tu zonk,nie znam czegoś....
Kompozycja sama się zrobiła i nawet fajny duet wyszedł
Lacre ciekawe ma pąki

Jadziu a to ciekawe,bo u Sonii naszej forumowej to werbena sieje się ja szalona,aż musi wyrywać,bo by jej ogród zarosła w mig...może to kwestia gleby?
Ostróżka jeszcze kwitnie

Soniu zrobię tak jak radzisz,dziękuję
I werbena i ostnica to moje faworytki
Ostnica jak włosy blondynki...

jajagna nigdzie nie mogłam zdobyć nasion werbeny i w końcu kochana Sonia mi wysłała i zlitowała się nade mną
Wysłała mi nasionka,długo czekałam na jej wschody,zaczęłam się niecierpliwić,że tak długo,ale ona podobno tak ma.
Miałam okazję zakupić od jednej z forumowiczek dwie sadzonki werbeny i kiedy przyjechały do mnie w moim pojemniku zaczęły kilełkować nasiona ....także miałam dwie sadzonki dorodne i małe siewki.Nagle stałam się bogata
Radości nie było końca.
Teraz z dumą patrzę na wysokie źdźbła werbeny i jej drobne kwiatuszki w moim ulubionym kolorze
Jak uda mi się zebrać nasiona to masz u mnie zaklepane
Novalis cały krzak

Tolinko to werbena patagońska,polecam,daje taki klimacik
Winter Lodge powoli rozwija pąki

Dorotko Mariatheresia od początku mnie zachwyciła i co roku jest bardziej pokaźna i kwitnie cały czas.
Twoja jeszcze młoda,zobaczysz przyjdzie dzień,że nachwalić się jej nie będziesz mogła:)
Sezon cebulowy trwa i ja też dziś wyszłam z Lidla z dwoma paczkami tulipanów...znoszę po trochu do domu...45 cebul jak na razie na stanie....skromnie jak czytam u innych ile mają
Dwa Leonardo

Jolu dobry plan,Novalis warta oj warta:)
Novalis

Witch staram się ile mogę ,ale jak wiesz nie codziennie mam je na oku,tęsknię za ogrodem i myślami jestem tam w moim raju:)
Moje oczko,które potrafi ukoić...

Zuza cieszę się,że i wam podoba się duecik:)
Moje dwie ostnice w gruncie już jedną zimę przezimowały,ale jak wiemy to zimy wcale nie było.Nie wiem jak będzie w tym roku.
Najwyżej wysieję w lutym nasiona w domu,nie odpuszczę tej trawce,jest cudna:)
Rozplenica w słońcu ma jasne kłosy,ale w cieniu lekko ciemniejsze,wyglądają jak lampki nocne:)
Novalis ,gdy słońce porządnie przypali płatki...

Aneczko o jak miło,że i Tobie Novalis z piękną werbeną się podoba
Mam również Lavender Ice i w tej chwili odpoczywa,ale on jest z tych niskich róż,a Novalis to spory krzak jest
Werbena wzrostem pasuje do niego jak ulał
Hot Chocolate z poprzednich dni...smaczną ma nazwę

Stałam się posiadaczką 45 cebul nowych tulipanów i to chyba na razie wystarczy.Napiszę sobie na kartce na czerwono dosyć kupowania cebul

Aniu-nena a o co chodzi z przypięciem do tablicy? No ja raczej w temacie jestem,a tu zonk,nie znam czegoś....

Kompozycja sama się zrobiła i nawet fajny duet wyszedł

Lacre ciekawe ma pąki

Jadziu a to ciekawe,bo u Sonii naszej forumowej to werbena sieje się ja szalona,aż musi wyrywać,bo by jej ogród zarosła w mig...może to kwestia gleby?
Ostróżka jeszcze kwitnie

Soniu zrobię tak jak radzisz,dziękuję

Ostnica jak włosy blondynki...

jajagna nigdzie nie mogłam zdobyć nasion werbeny i w końcu kochana Sonia mi wysłała i zlitowała się nade mną

Wysłała mi nasionka,długo czekałam na jej wschody,zaczęłam się niecierpliwić,że tak długo,ale ona podobno tak ma.
Miałam okazję zakupić od jednej z forumowiczek dwie sadzonki werbeny i kiedy przyjechały do mnie w moim pojemniku zaczęły kilełkować nasiona ....także miałam dwie sadzonki dorodne i małe siewki.Nagle stałam się bogata

Teraz z dumą patrzę na wysokie źdźbła werbeny i jej drobne kwiatuszki w moim ulubionym kolorze

Jak uda mi się zebrać nasiona to masz u mnie zaklepane

Novalis cały krzak

Tolinko to werbena patagońska,polecam,daje taki klimacik

Winter Lodge powoli rozwija pąki

Dorotko Mariatheresia od początku mnie zachwyciła i co roku jest bardziej pokaźna i kwitnie cały czas.
Twoja jeszcze młoda,zobaczysz przyjdzie dzień,że nachwalić się jej nie będziesz mogła:)
Sezon cebulowy trwa i ja też dziś wyszłam z Lidla z dwoma paczkami tulipanów...znoszę po trochu do domu...45 cebul jak na razie na stanie....skromnie jak czytam u innych ile mają

Dwa Leonardo

Jolu dobry plan,Novalis warta oj warta:)
Novalis

Witch staram się ile mogę ,ale jak wiesz nie codziennie mam je na oku,tęsknię za ogrodem i myślami jestem tam w moim raju:)
Moje oczko,które potrafi ukoić...

Zuza cieszę się,że i wam podoba się duecik:)
Moje dwie ostnice w gruncie już jedną zimę przezimowały,ale jak wiemy to zimy wcale nie było.Nie wiem jak będzie w tym roku.
Najwyżej wysieję w lutym nasiona w domu,nie odpuszczę tej trawce,jest cudna:)
Rozplenica w słońcu ma jasne kłosy,ale w cieniu lekko ciemniejsze,wyglądają jak lampki nocne:)
Novalis ,gdy słońce porządnie przypali płatki...

Aneczko o jak miło,że i Tobie Novalis z piękną werbeną się podoba

Mam również Lavender Ice i w tej chwili odpoczywa,ale on jest z tych niskich róż,a Novalis to spory krzak jest

Hot Chocolate z poprzednich dni...smaczną ma nazwę

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, niebieskie hiacynty są w OBI
Nabyłam w sobotę
Zresztą wszystkie kolory dostępne i trudno się oprzeć
Ja do OBI będę miała chyba zakaz wstępu, bo zawsze coś stamtąd przytargam...
Teraz to już po cichu, żeby M nie widział, bo się denerwuje, że przestać nie mogę tylko wciąż znoszę coś nowego do ogrodu...Boi się chyba o te resztki trawnika 

Nabyłam w sobotę

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu na pewno duże znaczenie ma gleba i może nasłonecznienie .Moja patagonka rośnie w półcieniu może dlatego słabo się wysiała ,ale jednak wysiała .Oby po zimie się obudziła.Novalis z patagonką
Aniu sporo cebul nakupiłaś ja tylko 2 woreczki narcyzów i woreczek tulipanów ,bo gdzie to wszystko wysadzić