Co za zimnica za oknem, dobrych kilka dni nie byłam na działce, czekam na ocieplenie.
Raz mi za gorąco, a teraz znów za zimno, nie idzie mi dogodzić. Lubię ciepłą, złotą jesień, schowałam się w domku ?na szczęście ma być więcej słoneczka
Czeka mnie koszenie trawnika?
U mnie w B i innych marketach leżą cebule odłogiem, no nikt nie kupuje?czekam na przeceny i wtedy cokolwiek dokupię, bo jak na razie mam tylko 42 cebulki tulipanowe?
Aniu First Lady rozwinęła kwiaty, a powodem może być brak deszczu, teraz mogę ją podziwiać i powiem Ci ,że podoba mi się mimo,że rzeczywiście łapie plamy ?
Tulipany będą pasować owszem kolorystycznie.
Gosia i pewnie się doczekasz, cierpliwie czekaj?Z deszczu jestem zadowolona, tylko,że teraz nie padało, tylko przejmujący chłód daje się we znaki?
Crocus Rose
Aneczko mi też podobają się inne odmiany co rosną w ogrodach, a ja tylko spoglądam i ich pragnę, jednak jak ostatnio stanęłam na środku to tak stałam i dumałam, nie wiem ile czasu minęło?miejsca braknie na nowe róże? Moja kolekcja chętnie by się powiększyła, kiedyś na pewno coś wykombinuję, aby zaprosić do siebie jeszcze kilka ciekawych odmian?
Leonardo da Vinci
Marlenko pewnie i u Ciebie popadało?deszczu bardzo potrzebowały rośliny wysuszone jak pieprz?Na źródełko wytrwale poczekam, fajnie, że obydwoje macie koncepcję to na pewno coś ciekawego się urodzi
Pashmina
Jolu ja wciąż mam ochotę na nowe chciejstwa, a teraz jest idealna pora, by z każdej półki uśmiechały się do mnie cebulki różnorakie?muszę mieć silną wolę?
Hanstadt Rostock
Artemis
Zuza no ja liczę na piękne tulipany, cebule są mega duże i zdrowe. Oby tylko żadna małpa ich nie podgryzła?
Sophia Renaissance
Ewuniu Biedermeier raczej nadaje się bardziej do donicy niż do gruntu, u mnie rośnie na przodzie rabaty i co roku zakwita jednym lub dwoma kwiatami, raczej trzymam ja dlatego, że szkoda mi jej wydawać, bo sam kwiat jest cudowny?co ważne jest zdrowa, nie ma ani jednej plamki?
Kurfurstin
Małgosiu dzisiaj jadę po tygodniu nieobecności i sprawdzę co się dzieje, jestem bardzo ciekawa jak róże się zachowują, kiedy takie zimne noce.
Leonardo z Red Baron
Filemon tak ?jestem bardzo dumna z tegorocznej Pinky Winky, ładnie się prezentuje i nie pokłada.
Pinky Winky
Dorotko Mariatheresia liczy sobie kilka lat ,praktycznie od początku jest u mnie około 7 lat.
Co roku mnie zachwyca i niezły z niej krzaczor, do tego zdrowa?
Zupełnie nie wiem, dlaczego u Ciebie taka mizerna, ja zaliczam ją do mocarzy.
Trzymam kciuki, by się rozhulała?
Winter Lodge już pewnie rozwinięta dzisiaj ...
East Park w pąku nowość z jesieni 2014
Dieter Muller w kąpieli
Dieter Muller i First Lady