Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu, zazdroszczę Ci deszczu, u mnie spadło kilka kropelek i od nowa świeci ;:3
Różyczki masz prześliczne ;:63 i pinki winki jaka fajna. Źródełko moje musi poczekać - w tej chwili w tym miejscu rośnie winogron, więc musimy najpierw troszkę poprzesadzać i na wiosnę ruszymy z tworzeniem. Na razie mamy wojnę na argumenty, bo niestety, ja i emuś mamy zupełnie inne wyobrażenie wody w ogrodzie :wink:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cebulki z serii Diamonds śliczne. Moje ulubione kolorki. Muszę się wybrać na zakupy bo tak kusisz tymi fociami.

Rosenfaszination bardzo mi się podoba z tym liliowym rumieńcem.

Hortensję Polar Bear, też podwiązywałam. Ale to jej pierwszy sezon u mnie, pewnie była mocno pędzona w szkółce. Ciekawa jestem czy po moim cięciu się wzmocni na następny rok.

Obrazki róż jak zwykle urocze :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Cebule z serii Diamonds śliczne ;:167 Ja też kupiłam z tej serii cebule. Zobaczymy czy tak pięknie jak diamenciki nam zakwitną na wiosnę ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Aniu czy możesz coś więcej napisać o różyczce Biedermeier
Tulipany strzępiaste też uwielbiam ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, masz śliczne i zdrowe róże. Podziwiam je i nabieram ochoty na niektóre z nich. ;:333
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ale masz dorodną pinky vinky i jakie ma wielkie kwiaty ;:138
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jak długo masz Mariatheresia? Jest zachwycająca, a moja zupełnie mnie do siebie nie przekonuje ;:185 Przez cały sezon zaledwie kilka kwiatów, które ledwo zauważyłam. Nawet nie pamiętam czy zrobiłam jej jakieś zdjęcie. Jest jeszcze młoda, więc poczekam, może się rozbuja?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Co za zimnica za oknem, dobrych kilka dni nie byłam na działce, czekam na ocieplenie.
Raz mi za gorąco, a teraz znów za zimno, nie idzie mi dogodzić. Lubię ciepłą, złotą jesień, schowałam się w domku ?na szczęście ma być więcej słoneczka ;:3
Czeka mnie koszenie trawnika?
U mnie w B i innych marketach leżą cebule odłogiem, no nikt nie kupuje?czekam na przeceny i wtedy cokolwiek dokupię, bo jak na razie mam tylko 42 cebulki tulipanowe?

Aniu First Lady rozwinęła kwiaty, a powodem może być brak deszczu, teraz mogę ją podziwiać i powiem Ci ,że podoba mi się mimo,że rzeczywiście łapie plamy ?
Tulipany będą pasować owszem kolorystycznie.

Obrazek

Gosia i pewnie się doczekasz, cierpliwie czekaj?Z deszczu jestem zadowolona, tylko,że teraz nie padało, tylko przejmujący chłód daje się we znaki?

Crocus Rose

Obrazek

Aneczko mi też podobają się inne odmiany co rosną w ogrodach, a ja tylko spoglądam i ich pragnę, jednak jak ostatnio stanęłam na środku to tak stałam i dumałam, nie wiem ile czasu minęło?miejsca braknie na nowe róże? Moja kolekcja chętnie by się powiększyła, kiedyś na pewno coś wykombinuję, aby zaprosić do siebie jeszcze kilka ciekawych odmian?

Leonardo da Vinci

Obrazek

Marlenko pewnie i u Ciebie popadało?deszczu bardzo potrzebowały rośliny wysuszone jak pieprz?Na źródełko wytrwale poczekam, fajnie, że obydwoje macie koncepcję to na pewno coś ciekawego się urodzi ;:224

Pashmina

Obrazek

Jolu ja wciąż mam ochotę na nowe chciejstwa, a teraz jest idealna pora, by z każdej półki uśmiechały się do mnie cebulki różnorakie?muszę mieć silną wolę?

Hanstadt Rostock

Obrazek

Artemis

Obrazek

Zuza no ja liczę na piękne tulipany, cebule są mega duże i zdrowe. Oby tylko żadna małpa ich nie podgryzła?

Sophia Renaissance

Obrazek

Ewuniu Biedermeier raczej nadaje się bardziej do donicy niż do gruntu, u mnie rośnie na przodzie rabaty i co roku zakwita jednym lub dwoma kwiatami, raczej trzymam ja dlatego, że szkoda mi jej wydawać, bo sam kwiat jest cudowny?co ważne jest zdrowa, nie ma ani jednej plamki?

Kurfurstin

Obrazek

Małgosiu dzisiaj jadę po tygodniu nieobecności i sprawdzę co się dzieje, jestem bardzo ciekawa jak róże się zachowują, kiedy takie zimne noce.

Leonardo z Red Baron

Obrazek

Filemon tak ?jestem bardzo dumna z tegorocznej Pinky Winky, ładnie się prezentuje i nie pokłada.

Pinky Winky

Obrazek

Dorotko Mariatheresia liczy sobie kilka lat ,praktycznie od początku jest u mnie około 7 lat.
Co roku mnie zachwyca i niezły z niej krzaczor, do tego zdrowa?
Zupełnie nie wiem, dlaczego u Ciebie taka mizerna, ja zaliczam ją do mocarzy.
Trzymam kciuki, by się rozhulała?

Obrazek

Winter Lodge już pewnie rozwinięta dzisiaj ...

Obrazek

East Park w pąku nowość z jesieni 2014

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dieter Muller w kąpieli

Obrazek

Dieter Muller i First Lady

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Hej, powiem Ci, że ja też dziś zmarzłam - bryyy, rano było tylko 9 stopni ;:oj Szok, jak drastyczny spadek temperatury odnotowaliśmy. Ale ponoć weekend będzie ciepły i ;:3
W tym tygodniu również nie byłam na działce i wybiorę się zapewne dopiero w sobotę, zobaczyć co słychać.
Cebulek troszkę zakupiłam i też już czekam na przeceny, mam nadzieję, że doczekam się ...

Róże kwitną Ci ślicznie ;:63 Moje delikatnie powtarzają, ale to zapewne dlatego, że to ich pierwszy rok u mnie, więc póki co, nacieszę oczy Twoimi widoczkami
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, piękne i dorodne masz już te różane krzaczory ;:167 ;:333
Mam nadzieję, że moje młodziaki też przetrwają zimę i w przyszłym roku bardziej pokażą swoje walory ;:224
Na Artemisa ostrzę sobie ząbki, ale i Twoja Mariatheresia wpadła mi w oko. Do tego piszesz że mocarna i nie choruje, hmmmm... ;:183
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko jak myślisz kiedy można oglądać się za przecenami?
Róże po trzech latach budują spore krzaki,zobaczysz i Ty się doczekasz ;:333
Weekend ciepły? O tak tego mi trzeba ...ciepły wrzesień,kwitnące trawy i hortensje ech ;:224

Zuza Mariatheresia godna polecenia,to jedna z tych żelaznych,co nic jej nie ruszy ;:333
Artemisa w ciemno możesz zamwiać ;:215
Widziałaś jakie piękne nowości mają we Flo?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

W zeszłym roku wyprzedaże ruszyły już z początkiem października. W tym roku cebulki pojawiły się w sklepach znaczniej wcześniej więc może już pod koniec września będzie taniej ... Mam upatrzonych kilka odmian, niestety jak się policzy te wszystkie złotówki, to wychodzi niezła sumka, więc czekam na promocje ;:65
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :wink: po Twoich różach wcale nie widać suszy. ;:138
Może rzeczywiście i te rabatowe potrzebują czasu, żeby dorosnąć i nabrać ciała w ogrodzie.
Wiele z tych , co pokazujesz posadziłam jesienią 2014 i wiosną tego roku. Owszem zakwitły,
niektóre nawet zdążyły powtórzyć kwitnienie ale nie tak dostatnio jak u Ciebie. :lol:
Jeżówkę "Marmalade" dokupiłam sobie ostatnio w nowo odkrytym przez siebie sklepie
internetowym i nawet po okazyjnych cenach. Przybyła bez kwiatka ale widać, że kwitła , więc
może tym razem nie będzie pomyłki. Dam Ci namiary na PW.
:wit
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Biedermeier u mnie oblepiona kwiatami, ale i czarnych plamek jej nie brakuje. W jesiennej odsłonie kwiaty miała całkowicie białe.
Przekopałam dziś cebulki w B... i wyciągnęłam Flaming Flag :heja
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś była dużo lepsza pogoda niż wczoraj i przedwczoraj,słonko to zachodziło,a to wychodziło...wizyta na działce krótka...
Poobcinałam przekwitnięte róże i popodziwiałam te kwitnące.Nawet nieźle im idzie,wiele kwitnie i ma się dobrze.
Trawy wspaniale się kołyszą,kłosy rozplenicy w promieniach słońca wyglądają bajecznie...mogłabym tak bez końca wpatrywać się w te obrazy ;:170

Jedynie szerszenie,które zbudowały sobie gniazdo pod sklepieniem na dachu i niestety nowy przybysz zamieszkał w naszym domku,a mianowicie mysz psują mój idealny obraz działki ;:202
Dziewczyny i chłopaki...jeszcze nigdy nie miałam do czynienia z szerszeniami na działce...co mam zrobić? ;:145

Marlenka na pewno coś się uda upolować,byleby nie przegapić ;:218

A tymczasem słoneczniczek niski sobie zakwitł i strasznie mi się podoba:) Dziękuję Andziu za nasionka:)

Obrazek

Krysiu może i po różach nie widać,ale byliny i wszelkie jeżówki już zasychają,susze im w tym pomogły.
Ja też mam kilka nowych nasadzeń różanych,które w tym roku zakwitły kilkoma kwiatami,ale i tak się cieszę,bo można zobaczyć, czy się zgadzają odmianowo.
Dziękuję za info o sklepie ;:108

Chippendale z dzisiaj w tonacji orange...

Obrazek

Aniu oblepiony kwiatami? Ja chyba mam jakiegoś karzełka ;:306 Marzy mi się większy,ale co roku jest to samo i już się przyzwyczaiłam ;:224 Dobrze kopałaś i bardzo szczegółowo,bo ja oprócz jednej paczki Flaming więcej nie znalazłam :D
Teraz czaję się na przeceny,coby jeszcze kilka cebul złapać do koszyka ;:303

Novalis w duecie z werbeną to dla mnie bomba ;:215

Obrazek

Trawki rządzą ;:215

Obrazek

Dużo ostnicy zamierzam posadzić wiosną...uwielbiam ta trawę włochatą ;:333

Obrazek

Rosarium Uetersen na pniu dalej się trzyma...

Obrazek

Prawdopodobnie to różowa lilia od Kasi mi zakwitnie po raz pierwszy...czekam ;:65

Obrazek

First Lady zaskakuje w tym roku...jaka ona ładna ;:333

Obrazek

Werbena niech rośnie gdzie chce...co za cudna roślinka ;:167

Obrazek

Dzisiejszy pąk Hot Chocolate ...zakwitnie po raz trzeci

Obrazek

Pozdrawiam miło wszystkich gości ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”