Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Pięknie ujęłaś Maryniu jesienne widoki :D
Złote trawy i nawłoć kuszą by zanurzyć się w ten gąszcz z rozwianymi włosami ;:173
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo miło mi było Was gościć i cieszyć się sympatcznymi wpisami ;:196
Serdeczności dla Iwonki,Marii,Soni,Agi ;:97

Z lekka popadało ale symbolicznie nadal siedzenie w domu bo ziąb :twisted:

jeszcze mój MIX OGRODOWY...

Obrazek
Queen Elisabeth
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj ziąb Maryniu, na szczęście roślinkom jak widać to nie przeszkadza :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, mnóstwo kolorów w Twoim ogrodzie. ;:333
Po deszczach wszędzie roślinki stają się jeszcze piękniejsze. Czyżby zwiastowały długą i słoneczną jesień?
Ponoć górale wieszczą srogą i śnieżną zimę ... W sumie nie miałabym nic przeciwko temu, lubię zimę, bo już nie muszę wychodzić z cieplutkiego mieszkani, jeśli nie mam na to ochoty. :;230 :;230 Chociaż tak naprawdę to ja zawsze zimę lubiłam - taką prawdziwą: z mrozem i kopnym bielutkim śniegiem. ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu witaj po przerwie. ;:196
Widzę, że masz kipiący życiem, cudny ogród. Wszystkie kwiaty kwitną w najlepsze. U nas prawdziwego deszczu od maja nie było.
Floksy wyschły całkowicie, kwiaty na hortensjach zbrązowiały, zaczęły wysychać iglaki i krzewy. Gruszki na drzewie wiszą, a nie ma ani jednego listka. Mówię Ci, jak śmiesznie wyglądają, jak na choince. Ostatnio pada co dziennie i trochę humorek mi powrócił. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rewolucja to za dużo powiedziane
małe przetasowanie ;:306
Ja nie umiem tworzyć rabat ;:145
Niby mamy podobne ogrody, też masz pełno roślin i mieszasz wszystko, a jednak wygląda to zupełnie inaczej niż u mnie.
I chyba wiem dlaczego
Mimo wszystko zostawiasz roślinkom więcej miejsca niż ja
Ale nadal nie umiem nie zapchać ostatniego wolnego miejsca ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwona0042 rośliny mają się dobrze tzn. miały się dobrze widziałam je jeszcze w sobotę. Co zastanę dzisiaj jeżeli ewentualnie tam dotrę ;:7 ...oto jest pytanie... ;:7

Lucynko niestety nie doświadczyłam w ostatnich tygodniach nadmiaru opadów..przeciwnie wszędzie padało a u mnie deszczu jak na lekarstwo w kroplach dozowane... :roll: A co do zimy to ja słyszałam , że ma jej prawie nie być... ;:306

Tajka Tereniu miło Ciebie gościć! ;:196 W ogródku coś tam kwitnie jeszcze , stosownie raczej do pory roku.U mnie w międzyczasie coś tam podlewało ale ostatnio wszędzie padało obficie a u nas pokropiło tylko chwilami...Ale nie uskarżam się ,nic to mi nie daje jest jak jest... a może być gorzej... ;:7
Podlewałam podczas upałów ale z umiarem tylko to co konieczne ...roślin nie można "rozleniwiać" bo wtedy już trzeba regularnie to robić , to stara prawda ,której się trzymam... ;:173 Nie mam działki w zasięgu ręki i węża na co dzień a bawię się w ogrodnika od kilku dziesiątek lat ;:oj więc trochę doświadczenia już zdobyłam...Nie zawsze się wszystko udaje ...i nie jedno trzeba przeboleć no ale tak to już jest.

Margo2 Gosiu widziałam,widziałam Twoje ogródkowe zmagania choćby z jukką ;:173 Ale , żeby coś przerobić trzeba oczyścić przedpole. ;:108 Piszesz,że mam pełno roślin i mieszam wszystko...no nie zgadzam się do końca z tym mieszaniem ...Mam swoją wypracowaną wizję i sposób uprawiania ogródka i żadne trendy mnie nie biorą...Moda na roślinne plamy i powielanie ilości tych samych roślin mnie nie dotyczy...Niech sobie sadzi tak kto chce i ma na to ochotę i nic mi do tego.. Ja sadzę po swojemu i grupuję rośliny w/g swojego klucza... A że czasem przesadzam to wtedy rozsadzam... ;:306
Ale nie sadzę wszystkich roślin wszędzie i wszystkiego ze wszystkim ...mam rabaty i zakątki w których sadzę tylko określone rośliny i inne nie mają tam racji bytu...
Na zdjęciach rabaty się zlewają i może powstawać wrażenie chaosu ale u mnie brak miejsca na ujęcia z perspektywy . Sama to niejednokrotnie zauważam , że nie widać że rośliny dzieli trawiasta ścieżka /na szerokość kosiarki/i sąsiednia roślina to już inna rabata... ;:oj W realu to inaczej wygląda ! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu nieodmiennie podziwiam zdjęcia ogrodu. ;:180 Dziś pozachwycam się specjalnie ostnicą z bodziszkiem. ;:oj Też przesadziłam z ilością lilii na czerwonej rabacie i dziś rozsadziłam. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ;:196 dobrze,że jesteś mam okazję się odezwać! ;:180
Forumowy marazm daje o sobie znać , upał się skończył ...nie ma tematu do wszechobecnego biadolenia :roll:
więc na ogół cicho i nadal smętnie ;:223
Dotarłam wreszcie na swoje włości ... obrazków świeżutkich jak poranne bułeczki nie zabraknie więc nie tylko moje stałe gremium ;:204 ;:201 zapraszam!

wreszcie zaczynam się dopatrywać w tej mojej debiutantce pink... :)
Obrazek

nie może się wykazać urodą bo już 3 miejscówkę dostała...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

'Obrazki' śliczne, kolorów pełno, jesieni na szczęście jeszcze nie widać ;:63 . Nie mam ani jednej hortensji, a one tak fajnie zmieniają kolory, czym dłużej kwitną. Pokombinuję przez zimę, może znajdę jakieś miejsca ;:224 .
Efektywnego przesadzania życzę, choć teraz znowu... za zimno :;230 .
;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Przepiękne zdjęcie z rozplenicą Rubrum,a wcześniej zauroczyła mnie karłowa brzózka ;:333
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu jak uważasz moją rozplenicę Rubrum przesadzić do większej doniczki niż rośnie teraz w jakiej ją mi sprzedali. .Teraz czy wiosną? Nie będzie w tym roku zimy? To też nie dobrze. ;:108
A w ogrodzie masz jak zawsze przepiękne nasadzenia. Jeszcze bardzo kolorowo. ;:138
To miłego przesadzania i rozsadzania. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z pewnym zadowoleniem dostrzegłam od dawna nie notowane tak liczne odwiedziny ;:201 cichych wędrowców ...

Natomiast z przyjemnością i podziękowaniem przyjmuję odwiedziny moich forumowych wiernych Przyjaciół ; ;:196

Wczorajszy działkowy dzień poświęciłam na przedogródek dzień wcześniej zasilony obficie wodą z węża idealnie poddał się moim zabiegom pielęgnacyjnym ;:306 Parę worków zielska nie tyle chwastów co wyciętych przekwitłych /c/habazi ;:131 zebrałam w rezultacie tych prac. Na przesadzanie zabrakło już czasu ,sił i ochoty...Ale pojawiło się troszkę nowego miejsca więc będzie okazja.. Kilka kęp szczególnie liliowców,bergenii,tawułek ktoś mi uszczuplił przez podział...Widocznie uznano,że za duże okazy... ;:306
Ale dobrze ,że i dla mnie jeszcze zostało... ;:306

Aniu,Dorciu,Alu, ;:196 dla Was serdeczności ;:97 i moje pierwsze zimowity.... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu czy ja dobrze zrozumiałam,że ktoś Ci odkopał rośliny? Polak wszystko potrafi. ;:108 To i tak,że Ci coś zostawił. Jednym słowem się podzielił. :;230 Złodziej z dobrym sercem. :;230 Przeszedł przez ogrodzenie? Zgłoś to. Może kiedyś wpadnie .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,super czuję się w tym ogrodzie pełnym jakiejś tajemniczości,lubię takie zakamarki,coś schowanego, przytulonego do tego drugiego,a Ty to wszystko tak pięknie odkrywasz i nic się przed Tobą nie schowa ,a my mamy po prostu spektakl,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”