Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Pomidorki jak widać są warzywem wytrzymałym na wysokie temperatury :D
A co do Twojego narzekania :wink: to Ci powiem, że w każdym ogrodzie jest jakiś bajzel, jakieś niedokończone prace, składowiska...ale żeby było ładnie najpierw musi być chaos. Powoli sobie wszystko zrobicie, spoko, jesień długa, zima ciepła będzie to i czasu dużo. Ja dzisiaj też mnóstwo spraw zepchnęłam na dalszy plan w kalendarzu.
Oczko fajne ;:333 ma potencjał i jak skończysz to zapomnisz o trudach i znojach budowy. Będzie super. Mogę mnóstwo irysów podrzucić.
A ja Ci szepnę, że S zamienił bieg listopadowy z Gdyni na Warszawę z myślą właśnie o Was :D Więc może zobaczę oczko na własne ślipia ;:65
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Warzywnik widzę pełen! Upał i susza nie zaszkodziły!

Dudki odlatują i pewnie już odleciały (od sierpnia zaczynają się odloty, w zależności kiedy wyprowadzą ostatni lęg)!
Fajne masz to drewniane korytko!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, ode mnie te fioletowe kulki. To czarcikęsik Kluka.
Dzięki za fotki ogólne! Taki domek na palach - super sprawa! Mogłem tylko pomarzyć o takim w dzieciństwie 8-)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu już się cieszę, mam nadzieję, że się zatrzymacie na noc i zrobimy wielkie ognisko (drzewa mam duuuuuużo do palenia) ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłeczko warzywnik pełen, pęka w szwach, zobacz jakie zbiory miałam w niedzielę, jestem dumna ;:170.
Obrazek

Obrazek
Trochę borówki ptaki nam zostawiły( 4 sztuki ;:306 )
Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Jacku ten czarcikęsik Kluka jest śliczny ;:180 , to ja dziękuję, a o domku też mogłam sobie pomarzyć , choć mieliśmy też dużą działkę z potencjałem ;:224 .
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Może i ci się niektóre rośliny przerzedziły przez suszę, zresztą jak u wielu z nas. Ale warzywnik masz imponujący ;:oj Wyślę mojego M. na naukę ;:333
Oczko to świetny pomysł ;:215 Szkoda że ja nie mam miejsca na coś takiego. Wiele roślin lepiej zniesie upały. Będziesz miała pompę i wodospad z wymuszonym obiegiem? Czy masz gdzieś naturalne zasilanie wodą? Już wygląda fajnie ;:63
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

11 jest w środku tygodnia ale....ja mam urlop w tym czasie :tan Więc ognisko już sobie zanotowałam, jedzonko widzę zdrowe posiadasz ( super zbiory ;:215 ), a S mojego w ramach rozgrzewki możesz zagonić do porządkowania drewna. O irysy pytałam, czy chcesz? Będę kępy przerzedzała.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu :wit jak to nie masz miejsca, trochę sosenek aut i miejce po kaprach jest :D . Zasilania naturalnego nie ma, na razie to nic nie mam, kranówa poszła i oczko jest :;230 . Teraz dopiero trzeba myśleć na wykończeniem, tak chcę zamontować pompę z obiegiem, żeby woda nie stała , bo zaczyna się robić zielono ;:306 , wodospad trzeba jeszcze ukształtować, ziemi dosypać( już jest), rośliny wysadzić co rosną wkoło i wsadzić z powrotem na ukształtowany teren. Mi też się zaczyna podobać, lepsze to niż jak wcześniej siedziałam przy pustym dole i mówiłam do M. ' słyszysz ten szum wody, a jaki mikroklimat od tego oczka", mówił że wariatka ze mnie.(przecież tam pokrzywy w dole). Warzywniak , sama jeszcze dużo muszę się nauczyć, za wiele to ja nie wiem, samo jakoś rośnie. :wink:

Gosiu środek tygodnia ;:202 , dopiero sprawdziłam , poczekaj z tym kalendarzem . My pracujemy , a w środku tygodnia nie jeździmy, ale może coś wykombinuję :D , daj mi chwilkę. A S. przydałby mi się do tego drewna, a robotny to widzę jest ;:108 ;:108 .Iryski zapomniałam , a jakie masz, jak inne to chętnie?, ja mam dużo żółtych, niebieskie, zaraz wstawię, zobaczysz czy takie same, bo jak tak to dziękuję za chęci, ale ja swoje kosaćce też będę dzieliła te niebieskie drobne i żółty.

Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aktualnie kwitnące róże
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję! I Ty narzekasz??? ;:202 Moje róże kwitną tylko 2 szt. Reszta mizerna, poschła, nie kwitnie, kilka zrzuciło liście... nawet Bonica ma focha. A u Ciebie - piękna!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka właśnie byłam u Ciebie co tam moje kilka róż, pojedyńcze kwitnienia, Twoja kolekcja dalii mnie powaliła ;:215 .
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Dorotko, jeszcze co nieco kwitnie u Ciebie. ;:138
Ogród pokazałaś niczego sobie, mimo wszystko, sporo roślin dało sobie radę. Oczko z kaskadą będzie cudne, już je widzę.
Liście już lecą, jesiennie się robi. A ja bym jeszcze lato chciała, choć takie gorące było.
Buziaki zostawiam. ;:196 ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ależ ta biała różyczka piękna ;:oj - ta 5 od końca. Tak wg mnie wygląda klasyczna róża - najpiękniejsza.... taką nawet bym mogła mieć u siebie :wink:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Dorotko, ta trawa, to Rozplenica japońska (Pennisetum alopecuroides). Ale nie jestem w stanie odmiany rozpoznać. Może też być tak, że jest to tylko Rozplenica japońska. :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jak pokazałaś piękne maliny na krzaku, to przyszło mi do głowy jedno stwierdzenie: nie masz co narzekać na suszę! U większości moich znajomych maliny wyschły. A i fasolka rześka i jędrna ;:333 Zbiory warzyw i owoców rekompensują choć trochę straty w kwiatach. A może nawet nie straty tylko skróconą wegetację :roll:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko ale ja nie mam takiej róży Bonica?, ale owszem wszystkie pięknie kwitną, choć to tylko pojedyńcze kwiaty na krzaku.
Jedna z komór warzywnika ;:oj kosmosy dominują ;:215
Obrazek

Obrazek

Dorotko
liści to już miałam w pierwszym tygodniu sierpnia pełno ;:306 , uschły to spadały. Oczko na razie stanęło, brak czasu, teraz tylko weekendy będziemy jeździć, koniec wakacji ;:145 , a jeszcze sama wiesz, że inne problemy są na głowie. ;:196. Co do trawy tak to rozplenica japońska Piórkówka-nie wiem czy to odmiana piórkówka? tak mam zapisane. Pisałaś u siebie, że nie wiesz co wsadzić przy iglakach , może moje "śmierdziuchy" Ciebie przekonają, to drugi kwiat po kosmosach, który w takie upały nie zawiódł
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kasiu ta róża to Schneewitchen zachwyca kwiatami w pąkach, są lekko zielnokawe, później białe i jako jedyna wsadzona w tym roku tak pięknie powtarza kwitnienie.
Ponieważ było żółto dla Ciebie żółty Nachyłek okółkowy 'Zagreb'
Obrazek Obrazek

Jacku to malinki jesienne dopiero zaczynają i do mrozów będą. Masz rację na warzywniak nie mam co narzekać, to jedno się udało w tym sezonie.
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”