Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Kochani witajcie serdecznie. NIe macie pojęcia jak bardzo się cieszę z waszych wizyt chociaż strasznie zaniedbałam wątek :oops:

Olu, majreg jeśli jeszcze do tej pory nie byłam zakochana we floksach (chociaż ich ilość świadczy zupełnie o czymś innym ;:306 ) to w tym roku zdecydowanie mną zawładnęły ;:172 Zwłaszcza biały, który zakwitł jako pierwszy i kwitnie do tej pory (zdjęcie z wczoraj)
Obrazek
i Bright Eye, co prawda długo kazał na siebie czekać, ale kwitnie nieprzerwanie już grubo ponad miesiąc i wcale nie zamierza już przestać :wink: Obrazek

Eluniu elissa bardzo mi miło gościć u siebie taką śliczną biedroneczkę :wink: . Dziękuję za tyle pochwał ;:196 , chyba aż od nich urosłam kilka centymetrów :wink: Polonistką nie jestem, ale miałam bardzo wymagającą polonistkę ;:306 Mnie jeżówki dopadły w tym roku ;:223 , jeszcze w tamtym miałam tylko jedną, patrzyłam na inne i sobie myślałam "ładne, ale d... nie urywają" :wink: , a teraz mam już kilka kolorków i kolejny zamówiony ;:306 Budleję też kocham właśnie za te wszystkie motylki wokół niej :roll: Zazdroszczę trzech budlei, ja mam tylko jedną, ale chyba muszę znaleźć jeszcze miejsce chociaż na taką bardzo ciemną, strasznie mi się podoba ;:167

agnieszko będzie mi bardzo miło gościć cię częściej ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu floksy ślicznie kwitną i jakie zdrowe. ;:oj Jakoś nie mogę się do nich przekonać, bo u znajomych stale mają grzyba. ;:131 Choroba jeżówkowa się szerzy na forum. ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ach te wirusy :wink: Floksy u mnie faktycznie dają radę, chociaż pogoda je w tym roku nie rozpieszczała wszystkie jeszcze mniej lub bardziej obficie kwitną ;:oj
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu, jesteś nareszcie, już zaczęłam zastanawiać się, gdzie się podziewasz ;:224
Floksy masz naprawdę śliczne. Ja zaczynam się do nich przekonywać i muszę przyznać się, że białe mnie powalają, muszę takie mieć :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko z czasem ostatnio u mnie coraz bardziej kiepsko :( Floksy ostatecznie zdobyły moje serce, gdy po powrocie zastałam przyschnięty (mimo podlewania) ogród, panoszące się w nim chwasty i górujące nad wszystkim floksy :wink: To był jedyny miły dla oka element ogrodu ;:167 Oczywiście poza nieśmiertelnymi nachyłkami i słoneczniczkiem :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Floksy przede wszystkim mają całą gamę kolorów, ostatnio nabyłam w kolorze lawendowo-zielonym.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś o :shock: to śliczny musi być. Wstawisz zdjęcie? Proszę...
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Nie zdąży zakwitnąć, zobaczymy.
W następnym roku na pewno.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Floksy i u mnie nie dały się suszy.
Pięknie kwitną i pachną.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Małgoś, nadrabiałam dzisiaj zaległości na forum i okazuje się, że jeszcze nie znałam twojego zakątka cudów. Jestem u ciebie pierwszy raz i przeczytałam wątek od A do Z. Lubię twoją lekkość pisania i do tego te rośliny ;:oj ;:oj Piękności! Będę tutaj bardzo chętnie zaglądała ;:108
Możesz mi zdradzić coś więcej o róży Paris Chanel? Czy choruje? Czy wymaga od ciebie jakiegoś specjalnego traktowania, czy to tzw "bezproblemówka"?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

No właśnie to takie niesprawiedliwe - ukochane roślinki ledwo zipią a chwasty rosną w najlepsze :evil: Ja w ten weekend muszę wpaść na rabaty z gracką, bo strasznie dużo wylazło chwastów a biorąc pod uwagę podający deszcz, to do soboty będzie ich jeszcze więcej!
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewarm szkoda, w takim razie czekamy na przyszły sezon :wink:
Aguś widzę, że grono fanek floksów rośnie :D
Sabinko witaj serdecznie, z przyjemnością będę cię gościć ;:196 Paris Chanel posadziłam zaledwie w tamtym roku, więc nie mam z nią wielkiego doświadczenia... Przetrwała zimę zupełnie nie okryta, trochę obsiadły ją mszyce (ale w tym roku było ich mnóstwo, oprysk z Róża 2w1 bez problemu załatwił sprawę), poza tym nic jej się nie działo. Jak na takiego malucha i ekstremalną pogodę spisała się na medal powtarzając kwitnienie trzy lub cztery razy, nawet obecnie ma kwiatek. Wiosną podlałam ją nawozem, potem opryskałam, obcięłam przekwitłe kwiaty i tyle moich zabiegów przy niej... Zobaczymy jak się spisze w następnym roku :wink:
Marlenko nawet mi nie mów o chwastach :twisted: Po moim powrocie panoszyły się wszędzie, a jakie dorodne :wink: Mąż ma absolutny zakaz zbliżania się do rabat, po tym jak haplocarphę nazwał mleczem, a kłosowca pokrzywą i w ostatniej chwili powstrzymałam go przed wyrwaniem "chwastów" ;:306
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Małgosiu twoje floksy nadal cudne a po moich to tylko suche badyle zostały ;:223 Susza je wykończyła,ale mam nadzieję,że za rok będzie lepiej:)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ja również pielę sama, ale tylko "moją rabatkę". W tuje i maliny nie zaglądam, bo to "rabata eMa" i sam musi sobie o nie dbać. No i tuj nie da się pomylić z chwastami :;230
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

beacia z moich tylko jeden jest przyschnięty, pozostałe dzielnie się trzymają. Ale pogoda w tym roku przeszła samą siebie, więc nie dziwię się, że niektóre rośliny "wymiękły" :wink: Floksy to raczej twardziele, więc jestem pewna, że w następnym roku wszystko ci wynagrodzą ;:108
Marlenko fakt, twój em ma bardzo ułatwione zadanie ;:306 Mój też pomaga, ale pod nadzorem :wink: Samodzielna "pomoc" nie zawsze kończy się dobrze dla roślinek ;:124 Ostatnio przysypałam pęd powojnika, żeby się rozkrzewił (tak radzi p. Maczyński), po powrocie patrzę, a powojnik podniesiony i skrzętnie owinięty wokół podpory :shock: Po wnikliwym wywiadzie okazało się, że to mój "pomocnik" ratował go tak dzielnie ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”