Minibotanik Jacka cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Minibotanik Jacka cz.10

Post »

Witaj Jacku,mam dużo pracy w ogrodzie ,bo się troszkę oziębiło,ale nie wytrzymałam i oglądam Twój ogród od początku ,jeszcze nie skończyłam ,ale kwiaty masz cudne i nic się nie nudzi w tym ogrodzie,wręcz wciąga jak narkotyk :roll: ,ponieważ teraz dalie na etapie to muszę powiedzieć ,że Red Fubuki mnie też oczarowała,już wszystko zapisuję co ja bym widziała u siebie,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto, bardzo mnie cieszy, jak ktoś zagląda wstecz wątku czy nawet do poprzednich ;:180 Tym bardziej, że wiele roślin rzadko pokazuję, a nadal rosną u mnie.
'Red Fubuki' na zdjęciu blada, bo w rzeczywistości ma jednolity czerwony kolor. Ale w tym roku biedna jest i nic na to nie poradzę :(
To w takim razie dalia, która biedna nie jest i pięknie zdobi ogród już drugi rok:
Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JACKU,a gdzie się podziała Twoja fotka na tle różanej rabaty :?:
Wpis mói i MIŁKI stal sie przez to niezrozumialy :wink:
Powinienes wkleić ja na nowo,co ucieszy panie ;:108
Z tym raperem to byl z mojej strony lichy żart;wygladales swietnie :!:
Podobnie jak kwiaty,które pokazujesz ;:333
Pozdrawiam,
Slawek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kidd's Climax poszedł u mnie na wieczne łąki! Ale miałam go przez kilka sezonów i kupiłam przez przypadek zamiast Cafe au Lait :evil: Canary Fubuki u mnie też pierwsze kwiaty miał całkiem przyzwoite, a teraz są mniejsze, ale jakoś wyglądają :roll: Red Fubuki tez nie przeżyła. Jakoś wycofałam się z serii Fubuki, bo oprócz Canary nic mi nie zostało, a miałam Canary, Myama, Sakura, Red i Red-White ;:218 Takie piękne były! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławek, zdjęcie usunąłem, tak jak zamierzałem i nie ma to nic wspólnego z Twoim wpisem, który spodobał mi się. Serio! Lubię jak ludzie odbierają mnie nieszablonowo, nie szufladkują ale pokazywać się w necie - niekoniecznie. Twój wpis dla mnie zrozumiały, dla Ciebie też i to wystarczy ;:333 A Paniom wystarczą moje kwiaty! Więc dla nich i dla Ciebie tegoroczna nowinka:
Obrazek

Miłko, z daliami to niestety loteria, co przeżyje, co dobrze rośnie i każdy sezon to ta loteria zaczyna się od nowa. Najlepszą praktyką jest dzielenie się daliami, by móc odzyskać to, co straciliśmy. I tak robię od kilku lat z dobrym skutkiem. Dalie, które mi wypadły - wracają do mnie.
Niektóre tzw. pewniaki posadziłem w trudniejszych warunkach (słaba, przepuszczalna gleba), co w tym sezonie okazało się niemal zabójcze dla nich. Normalnie by sobie poradziły. Tak właśnie stało się z 'Red Fubuki' i 'White Fubuki'. Ale kilka dalii dało radę:
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jacku każdy wygląda tak jak go Pan stworzył. Jedni są piękni inni trochę mniej,ale liczy się dusza .To samo jest z kwiatami, dlatego ja wolę fotografować kwiaty i owady niż siebie :wink: Oczywiście wystarczą Twoje cudne kwiaty ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

No i nie załapałem się na fotkę właściciela ogrodu botanicznego... ;:145

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, zgadzam się z Tobą - wystarczą kwiaty! ;:136 A jak jest szansa, to są spotkania i możemy się zobaczyć i ocenić trafniej przez zachowanie, mowę i cały ten kontekst naszego "ja", a nie przez bardziej lub mniej udane zdjęcie.
Kolejna pięknotka niby biała ale z różowym rumieńcem:
Obrazek

Loki, nic nie straciłeś :lol:
A oto gwiazda tego sezonu ale nie jasno świecąca tylko wiodąca prym wśród najciemniejszych dalii! Nic sobie nie robi z suszy:
Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak! Masz rację, to dobra praktyka! Wiele dali poszło do i z Ostródy np. ;:306 Z Ryszardem też mi się udało! ;:224
A twoje zdjęcie, to u naszej wspólnej znajomej? ;:173 Ale ona ma chyba w większości historyczne róże, więc może niekoniecznie... ;:218
Miłka
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Hollyhill Dark Victory klasa ;:215 Ja też czekam na czarną ślicznotkę czyli Black Jacka, ale pączusie maluśkie... ;:185
Autumn Sunburst też niczego sobie. Chyba muszę już zacząć drzeć trawnik, żeby na wiosnę mieć więcej miejsca chciejstwa... ;:31
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko, dzielenie się lub wymienianie daliami to nie altruizm tylko dobra inwestycja ;:333
Róże nie od naszej wspólnej znajomej, u której przedwczoraj podziwiałem Twoje dalie ;:4 Róże tak jak pisałem - z "Zaczarowanego Ogrodu" w Trzciance.
Mówiłem, jak zaskoczyła mnie wielkością jedna dalia od Ciebie ale jeszcze nie miałem okazji jej zaprezentować:
Obrazek

Kasiu, 'Black Jack' zrobił na mnie imponujące wrażenie, pomimo iż jeszcze nie kwitł. Ale u znajomej ma już chyba 2 metry i purpurowe pędy więc wgląda jak drzewko! Ja na inne ciemne muszę jeszcze poczekać więc bardzo jaskrawa w cynobrowym kolorze:
Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Jacku ,ależ pięknie kwitną Twoje dalie ;:333
Moje już zakończyły kwitnienie ,oczywiście ta znakomita dalej kwitnie pięknie ,ale reszta ;:185 marna tak ,że zdjęć nie ma co robić .
Nie miałam tak złego sezonu nigdy .Będę podziwiać Twoje ślicznotki i oczywiście w innych zaprzyjaźnionych watkach .

-- niedziela, 6 wrz 2015, 14:05 --

Wymiana to świetna sprawa ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Biała dalia dla mnie -piękna, czysto biała :lol: oj piękne Ty masz te dalie , piękne , kolory aż się ciepło na sercu robi :)
A w Warszawie była wielka wystawa kwiatów, krzewów--EKSPO , cuda pokazywali, nie byłeś ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Przyszłam odwiedzić twoje piękne dalie ,moje znowu odbijają tak na wiosnę . ciekawe jak przetrwają do jesieni ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A do tej Trzcianki przez Poznań jechałeś? ;:224

Mingus Randy jest jedyna przedstawicielką wielkich potarganych w moim ogrodzie. Fajna jest, pomimo, że nie przepadam za takimi. Choć Twoja Gitts Perfection cały czas mnie intryguje. :wink: Hollyhill Dark Victory też urzekająca!
Miłka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”