iwona0042 Iwonko

, lubimy kolorki bo kolorki są
wanda7 hortensja o która pytasz to PW

to nie nowicjuszka , ona seniorką raczej jest bo kilka latek sobie liczy ...stąd już i rozmiarek swój ma...A i właścicielka o nią zabiega

w sezonie... kręgosłupa nie oszczędzając wiaderkiem wody wzmocnionej od czasu do czasu odżyweczką stosowną nieustannie wzmacnia... No to i ona się odwdzięcza i wygląda...

Obawiam się czasem , żeby uroków jej kto nie zadał

... podoba się ona i koleżanka "vanilka" i w okolicy już wszyscy się zarazili zwabieni ich kolorkiem ale nie wszystkim się udało na nie trafić ...Chcieli różową a limonka się najczęściej trafiła a ta już się nie wszystkim tak podoba

.Dopiero jak zakwitły to widząc różnicę zatrzymują się i pytają o odmianę robiąc wielkie oczy ...
Ja mówiłam,że chcę taką różową...a sprzedawcy jak to sprzedawcy, będzie okazja kupić drugą... Najpopularniejsze dotychczas były "ogrodówki" i te wszystkim są znane .
Przesadzam rośliny i owszem ale nie wszystko co bym chciała tylko wybieram te, które w tej chwili nie ucierpią... Najwięcej "doniczkowych" wysadzam na miejsce stałe w cieniste miejsca.Sucho i u mnie oczywiście jest a na południu więcej najwyższych temperatur i najmniej opadów dotychczas było.

Mam "swoje "metody i nie podlewam wszystkiego
jak lecitak dla czystości sumienia tylko to co najbardziej wymagające...Inne rośliny nie rozpieszczane dostosowują się do warunków

Kiedyś ktoś mnie nauczył , że jak już się
zacznie podlewać rośliny to już później się
musi... Przestrzegam tej zasady i podlewam te rośliny o których wiem, że tego ode mnie oczekują ...
Czy wcześniej rozchodniki zakwitają w tym sezonie ???

zaglądałam do ub.rocznych kwitnień i o tej porze też już kwitły częściowo.Natomiast rok temu kwitły już zimowity , świecznice a w tym roku jeszcze nie ...
christinkrysia Krysiu
oj tam,oj tam... u Ciebie
żyjątek mnóstwo , często je pokazujesz

i rośliny u Ciebie mają się dobrze ...ale dzięki za dobre słowo!

Hosty 'babkowate" w tym roku dały z siebie wszystko...kwitną i pachną aż miło! Dzisiaj byłam " na podlewaniu ' po 6 rano to zapach w ich okolicy był cudowny,myślałam nawet,że to pluskiwca już zakwitła ale to one.W ciągu dnia aż tak nie pachną!

Stella nadal kwitnie ale i ja jej "dogadzam" i nigdy nie zapominam o dawce wody dla niej.
cyma2704 Soniu dziękuję za miłe słowa!

Jakoś tam wszystko się u mnie ma nie najgorzej , nic mi nie uschło ..najgorsze odmianowe jeżówki , które są beznadziejne z wyjątkiem odmiany coconout lime .Po prostu uwsteczniły się ...muszę zajrzeć do mojego Pana od bylin ale nie sądzę ,że cokolwiek wskóram ale przynajmniej się poskarżę...
Kochana ,to nie trzmielina tylko wiciokrzew japoński 'Aureoreticulata'.Trzmieliny też mam ale nie usychają ...
plocczanka Lucynko uważam ,że nawet te najzwyklejsze kwiatki i w realu są piękne ...nawet chwaściki bywają urocze / niektóre przynajmniej...
A już róże to...

Za ciepłe słowa serdeczności dla Ciebie ślę!
stasia_ogrodStasiu miła,

Niektóre rośliny się ociągają z kwitnieniem dzisiaj szukałam m.in.zimowitów i ani śladu, aż do sąsiadki
poleciałam zobaczyć ale u niej też ich nie ma czyli
spoko ...Fragrant Bouquet już przekwitła u mnie ale szału nie było,2 pędy kwiatowe tylko pokazała..Jeszcze pachniała u mnie So Sweet i Guacamole .Deszcz to u mnie dopiero około czwartku i piątku możliwy ale symboliczny,jutro jeszcze kolejne 36 st.na termometrze a później ok.20 st - złapiemy oddech!
MÓJ OGRODOWY MIX CD...

venrosa

chelone

Monika

są plony

w mieszance na poplon słonecznik całkiem ładny się pokazał