Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Masko, cykoria podróżniczka jak malowana, uchwyciłaś pięknie ten cudny kolor, który tak trudno opisać :D
Robię dżem z jeżyn, które mimo suszy bardzo obrodziły :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dario tak to cykoria kwiat mojego znalu zodiaku :D
Pomidory nareszcie dojrzewają, bo mimo upałów bardzo długo na nie czekałam ;:oj

Aguś ja nie jem innych pomidorów tylko własne, bo inne mi nie smakują ;:185 Więc teraz nie jem tylko żrę ;:306 Wiesz nie szaleję z podlewaniem, jedynie tunel, grządkę z ogórkami i nowe nasadzenia. Czasem mi deszcz podleje ale rzadko i niewiele ;:222

Irminko a wiesz, że to podobno nie podróżniczka tylko jadalna. O ile coś nie pokręciłam, bo dostałam ją od Lidzi ;:173
Uwielbiam dżem z jeżyn tylko ja przecieram, bo pesteczek nie lubię ;:224 W tym roku zamówiłam u M wino z jeżyn, bo podobno za komuny któreś zakłady przetwórcze go robiły, ale wszystko szło na eksport :uszy
No to dla Ciebie moje jeżyny ;:168

Obrazek

To jeszcze Wam pokażę moją Redlove!

Obrazek

Dobrej nocy!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, śliczna ta 'Remy Martin'. ;:215
Nowy nabytek, znaczy : podarek - ciekawy. Wydaje się być biały, ale zapewne jest raczej bardzo jasnoróżowy. Czy tak?
Mam nadzieję, że już się 'odpętliłaś' ... ;:109
Widzę Twoje jeżyny - takie duże! Moje w tym roku malutkie mimo podlewania. Cóż, susza swoje zrobiła. ;:222
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

O, jak ładnie owocuje ta jabłonka. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ten floks to Younique Bicolor,tysiąc spraw dzisiaj załatwiałam i przyjechałam do domu o 18 ,więc obiad i poszłam na borówkę i malinę do łóżeczka ,bo uwielbiam jeść w nocy :uszy to zamiast ciasteczek pyszne owoce,jutro pewnie będę podlewać i piec jakieś mięsa na sobotę bo mam gości ,ale jakoś muszę dać radę tylko znowu nie będzie czasu na ogród,ta jabłonka Redlove ma świetny kolor tych jabłuszek i w środku też czerwone,powiedz jeszcze jakie dobre,z jeżyn już zrobiłam dużo kompocików jak byłam w lesie,więc mam luz jeżynowy,ale znajoma przyniosła wielką siatkę mirabelek i muszę jeszcze zrobić kompociki,bo one mają świetny smak,pozdrawiam ,jeszcze raz dziękuję za wszystko ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu jeżynę maśz całkiem inną niż moja ;:oj po liściach widać różnicę bo owocki takie same :) :)
Też robię dżem ale całiem sprytnie bo mam jeszcze sporo soku.
Owoce zasypuję cukrem zagotowuję, sok oddzielam ,dopiero resztę przecieram mam mniej przecierania :;230
Chandra mnie dopadła, stawy znów wysiadły mimo ciepła ;:223 cała jestem sztywna aj eszcze tyle zmian mnie czeka do zrobienia przed jesienią. ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam o poranku!

Obrazek

Lucynko moje jeżyny co roku są wielkie, a w polu mam jeżynę co ma ogromne owoce ;:oj
Floks Younique Bicolor od Marty jest właściwie biały z lekko różowym maźnięciem w środeczku :D Kocham floksy i pochylam się nam każdym kwiatuszkiem żeby mu zajrzeć do środka. Remy Martin powtarza kwitnienie dość wysoko bo na wiosnę kwitła jakby w parterze ;:306 Dobrego dnia ;:196

Dario Redlove jest niesamowita co roku jest tak obsypana owocami :D nie wiem jakbym je przerywała czy byłyby większe?

Martuniu ja na szczęście w nocy już nie jem, ale za to w dzień nadrabiam ;:223 szczególnie jak siądę przy laptopie, to rączki na gumce ;:131 Redlove jest w środku czerwona a smak słodko winny i mocno soczyste. Pyszne są suszone na chipsy. Twojej drugie owocowanie obfitsze więc nie przechowywałam długo jabłek i nie wiem jak długo zachowują świeżość? Robiłam z obierzyn ocet i wychodzi mocno kwaśny. Ma wszechstronne zastosowanie ;:333 Nie żałuje wydanych pieniędzy ;:185 Posadziłam w ogrodzie mirabelkę tą żółtoczerwoną od Starkla i miałam pierwsze parę śliweczek, więc za rok, dwa będę miała własne przetwory z nich. Życzę dużo sił i dobrej organizacji w kuchni i buziaki przesyłam ;:196

Julciu mam kilka jeżyn a ta jest najoryginalniejsza, bo jest bezkolcowa a liście ma jak ta z kolcami i co najważniejsze odrosty ma mocno kolcowe i wychodzące na parę metrów dalej ;:224 Długi czas nie spotykałam takiej a ostatnio widziałam w LM :D Ja też tak robię przetwory z jeżyn od lat, ale tym razem zamówiłam sobie winko ;:304
Życzę Ci dużo zdrowia, a nie sforsowałaś się za bardzo ostatnio? bo nieraz pracując nie czuje się że za dużo a potem są konsekwencje, więc zwolnij tempo bo nikt Cię nie goni ;:196 Stawy nie tylko z wilgoci wysiadają ;:108

Dobrego dnia wszystkim zaglądającym!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Poranek śliczny u Ciebie, ale pewnie wolała byś taki jak u nas, z deszczem, u nas popadało, teraz nie pada ale pochmurnie jest i nie gorąco, pozdrawiam Marysiu :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu nie, nie sforsowałam się zawsz jestem w biegu i zawsze mnie boli ale teraz bardziej :evil:
A , winko zrobiłabym tylko... no właśnie . Dlatego robię tylko nalewki , bo twierdzi ,ze za słodkie i nie do użytku ;:224
A schować nie ma gdzie, bo na działce za zimno zimą, a w domu znajdzie ;:7
Mam w tym roku dużo aronii i właśnie jeżyn, z obu winko wychodzi pyszne. Mam w tym roku również sporo winogron , nie damy rady zjeść świeżych, a soku nigdy nie robiłam zresztą nalewki też nie.
Na razie jeszcze winogrona kwaśne , teraz muszę się skupić na aronii i jeżynach.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Jeżynki pyszne mniam mniam, szkoda tylko, że wędrowniczki,
Moją całą aronię szpaki zdżarły ;:145 ( więc nalewki nie będzie) i do borówek zaczęły się dobierać
Jutro zobaczę, które moje pomidorki dojrzały :tan
Ciekawe czy popadało w okolicach gdzie mam działkę, bo dwumiesięczna susza już mnie mocno umęczyła
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Marysiu, czego Ty tam nie masz ;:oj cudne kwiaty, owoce, pomidorki....no nie mogę wyjść z podziwu :shock: jeszcze pieczesz karpatkę , robisz ser......no po prostu szacun dziewczyno ;:180 jak dajesz radę ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Piękny dziś ujęłaś poranek, Marysiu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko skąd wiesz że wolałabym :?: jak Ty mnie znasz :;230 U mnie nawet nie ma szans na deszcz, a to co podleję to wysuszy gorący wiatr ;:oj Młode przyrosty róż z pączkami wiszą przez dzień ;:145

Julciu sok jeżynowy też jest pyszny. Aronia pod każdą postacią jest dobra na ciśnienie... reguluje! Nawet suszę na herbatkę :D Sok winogronowy gdzieś czytałam dziewczyny robią, ja nie robiłam bo nie mam dużo a i nie są takie słodkie :? Poza tym na bieżąco blenderem miksuję jeżyny z cukrem i polewam lody ....jakie to pyszne. Postawiłam trochę mleka na kwaśne to będzie koktajl ;:215 A może wina też nie wypije? :oops:

Ewuniu w domu nie wieszam firanek bo okna mam na ogród i pola, więc firanki wieszam to na borówkach to na aronii, teraz M powiesił na winogronach ;:306 Co prawda one pod spód też wejdą ale zjedzą tylko trochę, inaczej nie zostawiłyby nic. Ten rok jest najgorszy bo owady, muchy i różne takie zjadają wszystkie jagodowe żeby się napić. Nigdy tak nie było. Moja córka ma maliny oblepione muchami ;:oj
To jutro jedziesz na działkę więc życzę obfitych zbiorów i dobrego wypoczynku ;:196

Karolinko kobieta, która całe życie prowadziła dom, wychowała troje dzieci i pracowała na cały etat nie może tak po prostu przestać. Zapomniałaś dodać FO ;:306 na wszystko mam czas ;:333 Niestety wiele mi do szczęścia brakuje, ale to dlatego że nie mam takiego Stasia jak Ty ;:4

Aguś dziękuję ;:168 czy ze zdrowiem już lepiej?

Obrazek

Dobrze, że rano zrobiłam zdjęcia bo obu piękności już nie ma ;:185 (tych poniżej)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i Remy Martin w rozkwicie!

Obrazek

O coś co może zjem!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to sobie poszalałam ;:306 Więc dobranoc pewien śpioch!

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, nie za bardzo. Chyba organizm odreagowuje watahy dzieci w wakacje (było nawet pięć sztuk).
A może to coś innego. Jak będę miała wolne to pójdę do lekarza.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu w ten 'cieplutki' wieczór. Taki on cieplutki (u mnie) jak i miniony dzień. Miało być 33 stopnie na plusie, było 23, chmury, a nawet delikatny deszczyk poleciał. Krótko mówiąc: dzień był całkiem przyjemny.
Ładna fotka budzącego się poranka. ;:433
I znowu śliczne różyczki. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”