Witam o poranku!
Lucynko moje jeżyny co roku są wielkie, a w polu mam jeżynę co ma ogromne owoce
Floks Younique Bicolor od Marty jest właściwie biały z lekko różowym maźnięciem w środeczku

Kocham floksy i pochylam się nam każdym kwiatuszkiem żeby mu zajrzeć do środka. Remy Martin powtarza kwitnienie dość wysoko bo na wiosnę kwitła jakby w parterze

Dobrego dnia
Dario Redlove jest niesamowita co roku jest tak obsypana owocami

nie wiem jakbym je przerywała czy byłyby większe?
Martuniu ja na szczęście w nocy już nie jem, ale za to w dzień nadrabiam

szczególnie jak siądę przy laptopie, to rączki na gumce

Redlove jest w środku czerwona a smak słodko winny i mocno soczyste. Pyszne są suszone na chipsy. Twojej drugie owocowanie obfitsze więc nie przechowywałam długo jabłek i nie wiem jak długo zachowują świeżość? Robiłam z obierzyn ocet i wychodzi mocno kwaśny. Ma wszechstronne zastosowanie

Nie żałuje wydanych pieniędzy

Posadziłam w ogrodzie mirabelkę tą żółtoczerwoną od Starkla i miałam pierwsze parę śliweczek, więc za rok, dwa będę miała własne przetwory z nich. Życzę dużo sił i dobrej organizacji w kuchni i buziaki przesyłam
Julciu mam kilka jeżyn a ta jest najoryginalniejsza, bo jest bezkolcowa a liście ma jak ta z kolcami i co najważniejsze odrosty ma mocno kolcowe i wychodzące na parę metrów dalej

Długi czas nie spotykałam takiej a ostatnio widziałam w LM

Ja też tak robię przetwory z jeżyn od lat, ale tym razem zamówiłam sobie winko
Życzę Ci dużo zdrowia, a nie sforsowałaś się za bardzo ostatnio? bo nieraz pracując nie czuje się że za dużo a potem są konsekwencje, więc zwolnij tempo bo nikt Cię nie goni

Stawy nie tylko z wilgoci wysiadają
Dobrego dnia wszystkim zaglądającym!