Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlenko, a ja byłam wczoraj wieczorem w centrum M1 na Radzymińskiej i na całe szczęście nie chciało mi się wchodzić do Auchaun, bo pojechałam głównie po buty do CCC. Ale gdybym weszła do Auchaun, to bym tylko płakała z bezsilności, bo nie mam już ani jednego miejsca na róże. Nie wiem nawet, gdzie mam wysadzić te, które rosną od wiosny w donicach, a co dopiero mówić o nowych. Fajne odmiany kupiłaś ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co za szczęście że najbliższego Auchana mam na Górczewskiej, wiec skończyło się tylko na szaleństwie w B... Ale różyczki fajne Marlenko - już się nie mogę doczekać ich kwitnienia ;:65
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anna55 Witaj w moim mały raju. Cieszę się, że do mnie zajrzałaś :wit Różaną przygodę dopiero zaczynam, początki są trudne, nie powiem ale róże potrafią się odwdzięczyć jak żadne inne kwiaty. Ja też skusiłam się na Rapsody in Blue, niestety, kwitła słabo, a teraz widzę, że złapała plamistość. Wierzę jednak, że w przyszłym roku pokarze na co ją stać ;:333

Wandziu Ja od wczoraj mam zakaz wchodzenia na dział ogrodniczy ;:224 A wszystko przez to, że wczoraj kupiłam 30 hiacyntów i 40 tulipanów :lol: Ale róż już nie było - widać, rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Może to i lepiej :;230

vimen Robimy zakupy w tym samym Auchan :lol:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Marlenko :wit Czy tu jest mowa o Auchan na Górczewskiej w Wawie czy jakimś innym :roll:
Jeśli o tym w Wawie czy w tym Auchan na Górczewskiej prócz różyczek są już cebulki narcyzów, tulipanów itd.
Bo w moim Auchan jeszcze nic nie ma :(
Cieplutko Pozdrawiam miłego dnia życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dwa dni temu spadł tak upragniony deszcz. Naprawdę, cieszyłam się jak dziecko. Niestety, tych kilka kropli z nieba tylko doraźnie pomogło. Wczoraj jednak trzeba było podlewać.

Wczoraj też poszłam znów do Auchan i wyszłam obładowana cebulkami. Kupiłam 2x po 10 cebulek tulipanów double negtita, 20 szt białych tulipanów i 30 szt hiacyntów. Do tego jeszcze wzięłam 4 malutkie wrzosy i 1 fioletową budleje. Pewnie dokupię jeszcze jakieś tulipanowe cebulki ale nic poza tym :;230

Z miłych rzeczy, to moje różyczki postanawiają powtórnie zakwitnąć, na większości widać malutkie pączki. ;:138 Niestety na dwóch różach widać plamistość - wyglądają one bardzo marnie, czy mam teraz czymś je popsikać, czy poczekać do wiosny i wtedy opryskać miedzianem?

Dalie wciąż się ze mną droczą i kwiaty trzymają w pączkach - wczoraj troszkę je jeszcze zasiliłam, może to je przekona na pokazania się w pełnej krasie :D

A teraz kilka fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek fajny domek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 27 sie 2015, o 10:43 --

Paulii tak, dokładnie ten A i cebulek jest kilka wielkich regałów :)
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Przepiękne Dalie :D
Różyczki piękniutkie
Cudnie wyglądają te wiszące szklane kule w środku ze sieweczką ;:173
Piękne zakupy poczyniłaś w A
Pewnie lada moment i w Auchan Piaseczno pojawią się cebulki
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Widzę Marlenko, że szklane kule się sprawdzają :D
Popryskaj teraz róże, żeby się choróbsko nie rozłaziło na inne. A pozostałe tez popryskaj profilaktycznie.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Paulii na pewno i w Twoim A. będą cebulki niebawem. Myślę, że za chwilę powinna być gazetka z roślinkami :wink:

Kasiu Masz rację, nie ma co czekać z opryskiem. Poczytałam o plamistości i jestem cała w strachu o moje roślinki. Dziś po pracy pędzę na działkę i będę pryskać ile się da. Kule sprawdzają się rewelacyjnie. Jestem z nich bardzo zadowolona. Polecam do każdego ogrodu ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Popryskać możesz, tylko czy teraz to coś da? Trochę za wysoka temperatura i koniec sierpnia...Chociaż ja na mączniaka też będę powtarzała, bo jest go coraz więcej :evil:
Z miedzianem wiosną trzeba się dobrze wstrzelić, żeby nie za późno opryskać. Chociaż sama nim pryskam od trzech sezonów nadal mam wątpliwości, czy on coś daje ;:218 Podam Ci najprostszy przykład. W tym roku nie było zimy, więc wegetacja ruszyła wyjątkowo wcześnie. I tak u mnie niektóre róże zanim zakwitły forsycje miały już liście, inne natomiast zaledwie maleńkie pączki. Po cięciu należałoby zrobić oprysk, ale tylko w fazie pąka. Z wiadomych przyczyn nie mogłam zatem pryskać wszystkich...Wyobraź sobie, że np. taka Tuscany w zeszłym sezonie pryskana wczesną wiosną miedzianem jako pierwsza złapała plamy, a tym ze względu na całkowite ulistnienie, oprysku na niej nie wykonałam. Mimo wszystko w tym roku jest zdrowa jak ryba, bez żadnej plamki i nawet jak na razie mączniak też ją omija...Tak więc, czy ten miedzian tak naprawdę coś daje? Sama nie wiem, ale pryskam każdej wiosny w nadziei, że pomaga :wink:

Bardzo ładnie prezentuje się rabata z różami, widać jak pięknie Ci przyrosły ;:138
PS. Szalejesz z zakupami tulipanów, ja trochę kupiłam w B, a do A się wybieram już wkrótce ;:224
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dorotko, ja również tej wiosny psikałam miedzianem new dawn (tą duża, pod domkiem), bo jak ją dostałam, to chyba nie było listka bez plamki. W tym roku jest śliczna i zdrowa, więc wierzę, że on jednak działa. Chyba jest nam lepiej na ;:167 gdy działamy i robimy wszystko, co w naszej mocy, aby ogród był zdrowy :wink:
wagabunga123 pisze:Bardzo ładnie prezentuje się rabata z różami, widać jak pięknie Ci przyrosły ;:138
Dziękuję ;:196 ale kiedy ona będzie wyglądać, tak jak Twoje cudne, różane rabaty ;:65
Teraz jeszcze panuje na niej taki mały misz-masz - niepotrzebnie wplotłam w nią mieczyki, jakoś nie pasują. W przyszłym roku posadzę je gdzieś indziej (może do donic :wink: ) I na pewno znajdą się ostróżki i naparstnice - bardzo mi się one podobają jako różane towarzystwo ;:108

Ps- dziś planuję wpaść do B i "zobaczyć", co mają ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

"Zobaczyć" hahahaha, już to widzę Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Obrazek

Nooo dobra, masz mnie - pewnie "coś" tam kupię :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Obrazek wiedziałam Obrazek
Ciekawe co przytachasz Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

No więc poczłapałam do B. Obeszłam ją całą, ale cebulek nie widziałam. Stojąc przy kasie zapytałam panią kasjerkę kiedy spodziewają się dostawy, a ona na to, że mają jakieś kwiaty, tylko jeszcze ich nie wystawili i jak chcę, to mogę je przejrzeć, zaraz ktoś je przyniesie. Oczywiście chciałam i to bardzo ;:138 Niestety, wybór był taki sobie, więc wzięła tylko tyle:

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko wzięłaś najładniejsze odmiany,ja swojej B nic nie wybrałam ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”