Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
Marlenko, a ja byłam wczoraj wieczorem w centrum M1 na Radzymińskiej i na całe szczęście nie chciało mi się wchodzić do Auchaun, bo pojechałam głównie po buty do CCC. Ale gdybym weszła do Auchaun, to bym tylko płakała z bezsilności, bo nie mam już ani jednego miejsca na róże. Nie wiem nawet, gdzie mam wysadzić te, które rosną od wiosny w donicach, a co dopiero mówić o nowych. Fajne odmiany kupiłaś 

Co za szczęście że najbliższego Auchana mam na Górczewskiej, wiec skończyło się tylko na szaleństwie w B... Ale różyczki fajne Marlenko - już się nie mogę doczekać ich kwitnienia 

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anna55 Witaj w moim mały raju. Cieszę się, że do mnie zajrzałaś
Różaną przygodę dopiero zaczynam, początki są trudne, nie powiem ale róże potrafią się odwdzięczyć jak żadne inne kwiaty. Ja też skusiłam się na Rapsody in Blue, niestety, kwitła słabo, a teraz widzę, że złapała plamistość. Wierzę jednak, że w przyszłym roku pokarze na co ją stać
Wandziu Ja od wczoraj mam zakaz wchodzenia na dział ogrodniczy
A wszystko przez to, że wczoraj kupiłam 30 hiacyntów i 40 tulipanów
Ale róż już nie było - widać, rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Może to i lepiej
vimen Robimy zakupy w tym samym Auchan

Wandziu Ja od wczoraj mam zakaz wchodzenia na dział ogrodniczy

vimen Robimy zakupy w tym samym Auchan

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marlenko
Czy tu jest mowa o Auchan na Górczewskiej w Wawie czy jakimś innym
Jeśli o tym w Wawie czy w tym Auchan na Górczewskiej prócz różyczek są już cebulki narcyzów, tulipanów itd.
Bo w moim Auchan jeszcze nic nie ma
Cieplutko Pozdrawiam miłego dnia życzę

Jeśli o tym w Wawie czy w tym Auchan na Górczewskiej prócz różyczek są już cebulki narcyzów, tulipanów itd.
Bo w moim Auchan jeszcze nic nie ma

Cieplutko Pozdrawiam miłego dnia życzę

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- wagabunga123
- 1000p
Dwa dni temu spadł tak upragniony deszcz. Naprawdę, cieszyłam się jak dziecko. Niestety, tych kilka kropli z nieba tylko doraźnie pomogło. Wczoraj jednak trzeba było podlewać.
Wczoraj też poszłam znów do Auchan i wyszłam obładowana cebulkami. Kupiłam 2x po 10 cebulek tulipanów double negtita, 20 szt białych tulipanów i 30 szt hiacyntów. Do tego jeszcze wzięłam 4 malutkie wrzosy i 1 fioletową budleje. Pewnie dokupię jeszcze jakieś tulipanowe cebulki ale nic poza tym
Z miłych rzeczy, to moje różyczki postanawiają powtórnie zakwitnąć, na większości widać malutkie pączki.
Niestety na dwóch różach widać plamistość - wyglądają one bardzo marnie, czy mam teraz czymś je popsikać, czy poczekać do wiosny i wtedy opryskać miedzianem?
Dalie wciąż się ze mną droczą i kwiaty trzymają w pączkach - wczoraj troszkę je jeszcze zasiliłam, może to je przekona na pokazania się w pełnej krasie
A teraz kilka fotek:

fajny domek 

-- 27 sie 2015, o 10:43 --
Paulii tak, dokładnie ten A i cebulek jest kilka wielkich regałów
Wczoraj też poszłam znów do Auchan i wyszłam obładowana cebulkami. Kupiłam 2x po 10 cebulek tulipanów double negtita, 20 szt białych tulipanów i 30 szt hiacyntów. Do tego jeszcze wzięłam 4 malutkie wrzosy i 1 fioletową budleje. Pewnie dokupię jeszcze jakieś tulipanowe cebulki ale nic poza tym

Z miłych rzeczy, to moje różyczki postanawiają powtórnie zakwitnąć, na większości widać malutkie pączki.

Dalie wciąż się ze mną droczą i kwiaty trzymają w pączkach - wczoraj troszkę je jeszcze zasiliłam, może to je przekona na pokazania się w pełnej krasie

A teraz kilka fotek:

-- 27 sie 2015, o 10:43 --
Paulii tak, dokładnie ten A i cebulek jest kilka wielkich regałów

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne Dalie
Różyczki piękniutkie
Cudnie wyglądają te wiszące szklane kule w środku ze sieweczką
Piękne zakupy poczyniłaś w A
Pewnie lada moment i w Auchan Piaseczno pojawią się cebulki

Różyczki piękniutkie
Cudnie wyglądają te wiszące szklane kule w środku ze sieweczką

Piękne zakupy poczyniłaś w A
Pewnie lada moment i w Auchan Piaseczno pojawią się cebulki
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Widzę Marlenko, że szklane kule się sprawdzają
Popryskaj teraz róże, żeby się choróbsko nie rozłaziło na inne. A pozostałe tez popryskaj profilaktycznie.

Popryskaj teraz róże, żeby się choróbsko nie rozłaziło na inne. A pozostałe tez popryskaj profilaktycznie.
- wagabunga123
- 1000p
Paulii na pewno i w Twoim A. będą cebulki niebawem. Myślę, że za chwilę powinna być gazetka z roślinkami
Kasiu Masz rację, nie ma co czekać z opryskiem. Poczytałam o plamistości i jestem cała w strachu o moje roślinki. Dziś po pracy pędzę na działkę i będę pryskać ile się da. Kule sprawdzają się rewelacyjnie. Jestem z nich bardzo zadowolona. Polecam do każdego ogrodu

Kasiu Masz rację, nie ma co czekać z opryskiem. Poczytałam o plamistości i jestem cała w strachu o moje roślinki. Dziś po pracy pędzę na działkę i będę pryskać ile się da. Kule sprawdzają się rewelacyjnie. Jestem z nich bardzo zadowolona. Polecam do każdego ogrodu

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Popryskać możesz, tylko czy teraz to coś da? Trochę za wysoka temperatura i koniec sierpnia...Chociaż ja na mączniaka też będę powtarzała, bo jest go coraz więcej
Z miedzianem wiosną trzeba się dobrze wstrzelić, żeby nie za późno opryskać. Chociaż sama nim pryskam od trzech sezonów nadal mam wątpliwości, czy on coś daje
Podam Ci najprostszy przykład. W tym roku nie było zimy, więc wegetacja ruszyła wyjątkowo wcześnie. I tak u mnie niektóre róże zanim zakwitły forsycje miały już liście, inne natomiast zaledwie maleńkie pączki. Po cięciu należałoby zrobić oprysk, ale tylko w fazie pąka. Z wiadomych przyczyn nie mogłam zatem pryskać wszystkich...Wyobraź sobie, że np. taka Tuscany w zeszłym sezonie pryskana wczesną wiosną miedzianem jako pierwsza złapała plamy, a tym ze względu na całkowite ulistnienie, oprysku na niej nie wykonałam. Mimo wszystko w tym roku jest zdrowa jak ryba, bez żadnej plamki i nawet jak na razie mączniak też ją omija...Tak więc, czy ten miedzian tak naprawdę coś daje? Sama nie wiem, ale pryskam każdej wiosny w nadziei, że pomaga
Bardzo ładnie prezentuje się rabata z różami, widać jak pięknie Ci przyrosły
PS. Szalejesz z zakupami tulipanów, ja trochę kupiłam w B, a do A się wybieram już wkrótce

Z miedzianem wiosną trzeba się dobrze wstrzelić, żeby nie za późno opryskać. Chociaż sama nim pryskam od trzech sezonów nadal mam wątpliwości, czy on coś daje

Bardzo ładnie prezentuje się rabata z różami, widać jak pięknie Ci przyrosły

PS. Szalejesz z zakupami tulipanów, ja trochę kupiłam w B, a do A się wybieram już wkrótce

- wagabunga123
- 1000p
Dorotko, ja również tej wiosny psikałam miedzianem new dawn (tą duża, pod domkiem), bo jak ją dostałam, to chyba nie było listka bez plamki. W tym roku jest śliczna i zdrowa, więc wierzę, że on jednak działa. Chyba jest nam lepiej na
gdy działamy i robimy wszystko, co w naszej mocy, aby ogród był zdrowy
ale kiedy ona będzie wyglądać, tak jak Twoje cudne, różane rabaty
Teraz jeszcze panuje na niej taki mały misz-masz - niepotrzebnie wplotłam w nią mieczyki, jakoś nie pasują. W przyszłym roku posadzę je gdzieś indziej (może do donic
) I na pewno znajdą się ostróżki i naparstnice - bardzo mi się one podobają jako różane towarzystwo 
Ps- dziś planuję wpaść do B i "zobaczyć", co mają

Dziękujęwagabunga123 pisze:Bardzo ładnie prezentuje się rabata z różami, widać jak pięknie Ci przyrosły

Teraz jeszcze panuje na niej taki mały misz-masz - niepotrzebnie wplotłam w nią mieczyki, jakoś nie pasują. W przyszłym roku posadzę je gdzieś indziej (może do donic

Ps- dziś planuję wpaść do B i "zobaczyć", co mają

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
"Zobaczyć" hahahaha, już to widzę

- wagabunga123
- 1000p

Nooo dobra, masz mnie - pewnie "coś" tam kupię

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21

Ciekawe co przytachasz

- wagabunga123
- 1000p
No więc poczłapałam do B. Obeszłam ją całą, ale cebulek nie widziałam. Stojąc przy kasie zapytałam panią kasjerkę kiedy spodziewają się dostawy, a ona na to, że mają jakieś kwiaty, tylko jeszcze ich nie wystawili i jak chcę, to mogę je przejrzeć, zaraz ktoś je przyniesie. Oczywiście chciałam i to bardzo
Niestety, wybór był taki sobie, więc wzięła tylko tyle:

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko wzięłaś najładniejsze odmiany,ja swojej B nic nie wybrałam