Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Ależ było pysznie-nasyciłam oczy ;:138
Wim"s Red po przesadzeniu jesienią zrobiła się"talerzowa",a u Ciebie widzę "kity/kiście" ;:224
Hmmm-czyżby jej miejsce nie pasowało :roll:

Do miłego Alicjo i Elu ;:4 :heja
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki za dedykowaną fotkę. Mega Mindy mam właśnie w planach zakupu. A może masz także Mega Pearl? Bo nie mogę się zdecydować, którą Mega kupić...
Niedawno byłam blisko ciebie, a mianowicie w ogrodach Dobrzycy. Pojechaliśmy tam z mężem specjalnie. No i nie jestem zawiedziona. Ty z pewnością tam byłaś nie raz. Cudne miejsce. Dla mnie wśród trzech najpiękniejszych w Polsce.
Teraz się jeszcze cofnę i powtórnie obejrzę nader przyjemne zakątki Twojego ogrodu.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alu :wit
Dla mnie jest bardzo ładnie u ciebie o każdej porze roku ;:108 ;:108
A te lilie żółte, taki szpaler robią niesamowite wrażenie ;:215 ;:215
I te cudne hortensje i hosty oczywiście.Pięknie, ze smakiem ;:173
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu phygelius ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hejka, pamiętam że to właśnie twój liliowy żywopłot mnie do ciebie zwabił ;:215 I choć te ogniste kolory to ciągle nie moje ulubione, to z przyjemnością oglądam je u innych. A twoje płomienne rabaty są do tego fantastycznie skomponowane. Trudno sobie odmówić radości podziwiania ich.

p.s. mój rower kurzy się od trzech lat w garażu. Jakoś nie mogę się przemóc. Wolę stacjonarny, w domku. Aż żal bo mam gdzie jeździć i podziwiać widoki ;:224
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Alicjo kochana, wielkie dzięki za fotki z dziecięcymi akcesoriami do zabawy ;:196 Chętnie podrzucę osobie zainteresowanej ;:224 do podejrzenia i skopiowania świetnych pomysłów ;:173

Nie było mnie u Ciebie przez chwilkę a tu takie wspaniałe zdjęcia kwitnącego ogrodu pokazałaś ;:oj
Chociaż to nie do końca moje kolory, to zachwyciły mnie i zauroczyły bez reszty ! Muszę szczerze przyznać, że pięknie je komponujesz i efekt osiągnęłaś wspaniały ;:138
Twój ogród jest jednym z moich ulubionych, który odwiedzam z prawdziwą przyjemnością.
Ściskam ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alicjo :wit
O ile pamiętam masz u siebie w ogrodzie jeżówkę Marmelade ?
Możesz pokazać jej zdjęcie ?
Moja z ostatniego zakupu w BR okazała się pomyłką. :?
Jednak na ten czas Twoje wpływy rozszerzają się w moim ogrodzie. ;:108 :;230
Mam coraz więcej roślin w Twoich ulubionych kolorach i nawet mi to się podoba. ;:304
Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Alicjo czarodziejko, a może Alicjo w krainie czarów ;:198 piękne widoki serwujesz ;:215
Mi oczywiście serducho zabiło mocniej przy tej pięknej Anabelce. Dostałam w tym roku od Ewki piękne karpy, które już się u mnie aklimatyzują. Jedna zaszczyciła mnie nawet kwiatem. Mam nadzieję w przyszłym roku u siebie na takie Anabelkowe widoki jak u Ciebie. Na razie podpatruję i napawam się jej rozrośniętym widokiem w zaprzyjaźnionych ogródkach ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Przywitam się dziś jeżówkami. Nie tylko owady je uwielbiają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Asma Wim's Red talerzowa? No w porównaniu z Pinky Winky jest bardziej płaska, ale nawet głębokiego talerza nie przypomina, no może miseczki. :;230. U mnie główny jej atut, że kwitnie najszybciej. Obecnie już się przebarwia. Na zdjęciu Wim's Red trzecia po Pinky Winky i Mega Mindy.

Obrazek

Wanda7 Wandzi, niestety nie mieszkam tak blisko Dobrzycy (ok. 3 godz. jazdy samochodem) i byłam tam tylko raz gdy kwitły tulipany. Muszę wybrać się jeszcze kiedyś w pełni lata. Ty byłaś blisko mnie, a ja blisko Ciebie. W upalnej Warszawie najlepiej zwiedzało się nowoczesne klimatyzowane muzea. W ogrodach Wilanowa hosty strasznie popalone.
Mega Mindy u mnie kwitnie jako ostatnia, a że i tak wszystko u mnie zawsze jest spóźnione to jej duży minus. Na pewno jest bardziej delikatna, spójrz u góry to ta środkowa. Obecnie zachwycam się ubiegłorocznym prezentem od mamy (elam) hortensją Great Star

Obrazek

Anabuko1 Aniu ja tez bardzo lubię zaglądać do Twojego ogródka.

Obrazek

Izaziem Dzięki, za nazwę już zapisałam. Dla Ciebie jeżówki, która Ci się spodobały.

Obrazek

Obrazek

April U nas też na wyprawy rowerowe ciągle brak czasu, a bardzo je lubię. Gdy tylko znajdziemy wolny dzień, dopnę swego i wyruszymy na nadmorskie ścieżki rowerowe. Wolisz takie kolorki to proszę:

Obrazek

Mufka Marysiu, wiem że nie Twoje kolorki ale swojej pięknej rabaty z dzierżanami, jeżówkami, liliami nikomu nie oddawaj :!: Miej ją w ramach kontrastu.
Obrazek

No, ale Twój znak rozpoznawczy to łany kocimiętki, szałwii, traw i róż, którym się zachwycam. U mnie w ogrodzie też nie wszystko takie ogniste, coś bardziej ku Tobie:

Obrazek

Ignis05 Marysiu, prosisz o Marmelade moja wygląda tak:

Obrazek

Pomylili się w BR? Napisz na pewno Ci przyślą. Tam miła obsługa. Piękna jest też SECRET LUST

Obrazek

Seria secret bardzo mi przypadłą do gustu np. SECRET AFFAIR

Obrazek

Prawda, że ciepłe kolorki można w ogrodzie pokochać :tan , ;:138 . Za przykładem słynnej róży Peace

Obrazek

postanowiłam trochę poeksperymentować i połączyć różowe z żółtymi, pomarańczowymi. Tak powstała nowa rabata różano-jeżówkowo-liliowcowa.

Obrazek

sweetdaisy To jeszcze raz dla Twego serca Anabelle

Obrazek

Ileż tu pięknych tytułów już dostałam. Byłam królową ptaków, ale Alicja w krainie czarów bardzo mi się podoba, bo w ogrodzie NAPRAWDĘ dzieją się czar. Ta plejada barw i zapachów, która nagle pojawia się znikąd, to MAGIA.

Obrazek

Hortensje podbiły też moje serce. Chcę mieć ich w ogrodzie coraz więcej. Podzieliłam więc patyczki Vanille fraise i ukorzenione wsadziłam do ziemi. W tym roku tak zrobię z Pinky Winky

Obrazek

i Diamond Rouge które są na razie numer jeden w moim rankingu.

Obrazek

Dla wszystkich skrytoczytaczy lilie,... oczywiście w ciepłych kolorach.

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Jak widać,są jeszcze ładne ogrody,których nie dosięgła susza :!:
I tak ładnie pokazane ;:108
Brawo,ALU :wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu a zakwitła Ci może jakaś siewka? U mnie się na to nie zanosi ale przyjęły sie ładnie.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Słoneczko na niebie, słoneczko w ogrodzie.

Obrazek

Wakacje w tym roku były takie, że z ogrodnika zamieniłam się w letnika. Moje działania ogrodowe ograniczyłam do minimum, czyli podlewania i usuwania przekwitłych kwiatów no i do podziwiania np. zakupionej dzięki forum Pastelli.

Obrazek
Obrazek

Slanka-flora Na szczęście mam własną studnię, więc płacę tylko za prąd dla pompy i mogę sobie pozwolić na podlewanie. Po za tym na północy temperatury były ok. 10 °C niższe niż na południu to roślinom było łatwiej.

Obrazek

Izaziem Też jestem ciekawa tych siewek od NN czerwonej. Mówią ze nie powtarzają cech matecznych, zobaczymy. Na razie nie zabierają się do kwitnienia. Może to dobrze bo lepiej się ukorzenią.
Dziś pokaże moje tegoroczne zakupione w BR - RASPBERRY TRUFFLE i COCONUT LIME

Obrazek

PS. Lisico Dopięłam swego ;:138. Ścieżka rowerowa na Mierzei Helskiej przejechana, no może nie w pełni, ale i tak jestem dumna z mojej najmłodszej- z Władysławowa do Jastarni i z powrotem to 40 km.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Łiiiii ja też chcę mieć taką anabelkę w przyszłym roku (a nawet dwie) ;:215 :tan
Śliczna, śliczniasta Obrazek Moja jedna tegoroczna kulka już cała zzieleniała.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Alu :wit
Jeżówki z serii secret są prześliczne. Mam SECRET AFFAIR i SECRET ROMANCE. Obydwie kwitną bujnie i cieszą oczy :D
Ciekawa jestem jak przezimują, bo moje tegoroczne.
Hortensje są na mojej żelaznej liście roślin - bez nich nie wyobrażam sobie rabat !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

a_nie pisze:Prawda, że ciepłe kolorki można w ogrodzie pokochać :tan , ;:138 . Za przykładem słynnej róży Peace

Obrazek
Oj, prawda, można.. A w Twoich zdjęciach jest coś takiego, że się można od razu zakochać.. Niezwykłe jak pięknie uchwycasz barwę swoich kwiatów ;:180 Podziwiam!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”