Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Nadrobiłam zaległości i jestem zaskoczona jak dużo udało się zrobić mimo tych masakrycznych upałów. Murek z łukiem jest fantastyczny. Domek też wkomponowany ze smakiem. Ciekawa jestem dachu ale znając twoje wyczucie smaku będzie bardzo estetycznie. Gadżety są przesłodkie, gdzie ty takie coś zdobywasz?
No i już wiem skąd u ciebie te rabaty jak z obrazka. Ty jesteś artystka, malowałaś obrazy (czemu już nie malujesz?) Co malowałaś? Jaką techniką? No to teraz będziesz musiała się czymś pochwalić ;:oj
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko wyczytałam u Gosi że masz problem z trawą. Jeśli jest taka jak ją Gosia prezentuje na fotce to współczuję. Ja tez ja mam i niestety rozchodzi się przez podziemne kłącza, takie trochę jak perz. wyrwiesz, zostanie trochę i odrasta. Najgorzej jest gdy mimo obrzeża z.najdujesz ja w środku rabaty. Musisz wyrwać całą z długim kłaczem, bo odrośnie w kilku miejscach.
No a cała reszta - cudnie ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

!

Post »

Moniś... moja Królowo wszelakiej symetrii... ;:180 muszę nieśmiało przyznać, że mnie szalenie podoba się ten murek, taki właśnie niesymetryczny. No bajka! Jednak jak znam życie i Ciebie... to po Twojemu dokończony murek będzie zachwycał podwójnie!
Domek idzie w górę jak burza! No bajka, no!
Już chciałam krzyczeć nie wystawiaj na sprzedaż róż "Fairy", ja kupię! No ale kurna gdzie ja je mam upchnąć?! ;:124
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p
Od: 22 sty 2012, o 19:31

Post »

Olbrzymie podziekowania. Moja wdzięczność nie zna granic :)
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
Awatar użytkownika
Marzena62
500p
500p
Od: 13 lip 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko u Ciebie jak zawsze pięknie, cudnie, .. i ta architektura - miodzio. Ja się cieszę że widzę w dobrej kondycji twoją psiunię ;:3
Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Co tu dużo mówić,cudnie jest:-)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit murek ;:333 super zmiana ;:180 domek też świetnie się zapowiada ;:333
Monika tworzysz piękne miejsce ;:168 ciekawa jestem co nowego chodzi Ci po głowie :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Przepiękny ogród ;:333
widać, że tworzyła go artystyczna dusza ;:138
... spaceruję tu z wielką przyjemnością ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja zastanawiam się nad wywaleniem Larissy. Co roku zrzuca pąki.
A w tym to już w ogóle prawie ich nie ma.
Ale za to bedzie miejsce na nowe róże
Coraz bardziej podobają mi się te z pojedynczymi płatkami lub półpełne.
Taka Heavenly Pink, Degenhard
Architektura wyszła przepięknie. ;:173
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniko każde zdjęcie obejrzane. ;:215 Angielskie rabaty przepiękne, a białe fragmenty cudne, ;:oj kocham biały kolor w ogrodzie. Róże i symetria w założeniach tworzą wyjątkowy klimat twojego ogrodu. ;:138 Domek ogrodnika i przejście do tajemniczego ogrodu wpisują się w ten klimat. Pozdrawiam ciepło. :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Monia no dosyć już czasu minęło od ostatnich Twoich zdjęć. Pokaż nam coś nowego. Obrazek
Murek skończony? Róże już powtarzają?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Marzena2007 pisze:Domek ogrodnika i murek są rewelacyjne. Masz niesamowity dar tworzenia piękna!
Dzięki, Marzenko ;:4 Mam nadzieję, że jak będzie wszystko skończone, to będzie jeszcze lepiej ;:224

AnaAn pisze:Cudnie, cudnie, cudnie ;:63 I domek, i murek prezentują się fantastycznie ;:138
Monia, czyżby to była Minerva na tej fotce z jeżówką? Świetny kolorek !
Moje Crocusy też zaczęły kwitnąć. Poza tym u mnie raczej smętnie. Czekam na większość róż.
A z przegorzanów jestem bardzo zadowolona. Dokupiłam chyba 10 na wiosnę :D
Dzięki, Aniu ;:196 Tak, to Minerva ;:167 Ma niesamowity kolor i zapach ;:333 Właśnie dokupiłam dzisiaj drugą ;:14 Lubię sadzić te same odmiany po kilka sztuk - niestety czasami przesadzam z ilością i później wchodzą na siebie, bo im za ciasno ;:218 W tym roku muszę połowę przenosić ;:224
Crocusy mam 4 ;:131 Uwielbiam tę różę ;:215 Właśnie powtarza kwitnienie - piękna odmiana ;:108
Co do przegorzanów - ja mam tylko 4 i chyba wystarczy, bo rosną duże. Muszę im zmienić miejscówkę ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI pisze:Domek pięknieje z dnia na dzień. Ale Monia. ...ja zachwycam się tym krajobrazem na drugim planie. Mieszkasz w cudnej okolicy.
Co do gadżecików to Ci kochana szepnę, że najfajniejsze znalazłabym nie w sklepach, ale na niektórych podwórkach w okolicy. Ostatnio namierzyłam fajne stare widły. ...ale gospodarz jest jeszcze do nich przywiązany. Pertraktuję...
Dziękuję - to prawda, widok w tle ogrodu jest piękny o każdej porze roku - bardzo lubię się wpatrywać w tę przestrzeń z zielenią w tle ;:173
Jak tam pertraktacje?

Filemon24 pisze:Hortensje przy ławeczce to annabellki czy stron annabell, jeszcze mam pytanie czy nie masz problemów z perwoskią piękna jest u ciebie.
Domek coraz lepiej się prezentuje bardzo pasuje do twojego ogrodu.
Anitko, to Anabelle - właśnie mi je przypiekło przez te ostatnie upały :(
Perovskia u mnie rośnie wspaniale ;:108 Chyba lubi suchą, jałową ziemię :;230

Annes 77 pisze:Moni przepięknie jak zwykle tworzysz cuda ;:333 Murek,domek wszystko współgra ;:215
Liliowce już posadzone i sowicie podlane,będą z nich piękne roślinki ;:333

Miłej niedzieli :wit
Cieszę się, Aniu, że liliowce mają się dobrze - będziesz zadowolona, bo to piękne odmiany ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Nadrobiłam zaległości i jestem zaskoczona jak dużo udało się zrobić mimo tych masakrycznych upałów. Murek z łukiem jest fantastyczny. Domek też wkomponowany ze smakiem. Ciekawa jestem dachu ale znając twoje wyczucie smaku będzie bardzo estetycznie. Gadżety są przesłodkie, gdzie ty takie coś zdobywasz?
No i już wiem skąd u ciebie te rabaty jak z obrazka. Ty jesteś artystka, malowałaś obrazy (czemu już nie malujesz?) Co malowałaś? Jaką techniką? No to teraz będziesz musiała się czymś pochwalić ;:oj
Daszek domku miał być drewniany - chcieliśmy robić gonty, ale niestety czas nie pozwoli na taką zabawę. Jest jeszcze dużo innych rzeczy do zrobienia. Zapadła decyzja, ze położymy deski na całości i na to gont bitumiczny ceglasty lub brązowy. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Gadżety kupuję w różnych miejscach - w sklepach miejscowych, przy okazji wyjazdów, w sklepach internetowych ;:173
Malowałam obrazy olejne, ale teraz już nie mam na to czasu - inne obowiązki wzięły górę, a ogród pochłonął mnie bez reszty ;:224
Zrobię kilka fotek moich obrazów - jak nie zapomnę, to jutro wstawię ;:108

-- Wt 18 sie 2015 21:36 --
jolcia1212 pisze:Moniko wyczytałam u Gosi że masz problem z trawą. Jeśli jest taka jak ją Gosia prezentuje na fotce to współczuję. Ja tez ja mam i niestety rozchodzi się przez podziemne kłącza, takie trochę jak perz. wyrwiesz, zostanie trochę i odrasta. Najgorzej jest gdy mimo obrzeża z.najdujesz ja w środku rabaty. Musisz wyrwać całą z długim kłaczem, bo odrośnie w kilku miejscach.
No a cała reszta - cudnie ;:108
No to mnie pocieszyłaś, Jolu ;:223 Ta trawa jest taka jasnozielona, miękka, kładzie się z lekka. Tworzy jaśniejszą plamę na trawniku. Musimy to rozkopać i sprawdzić :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: !

Post »

aneczka1979 pisze:Moniś... moja Królowo wszelakiej symetrii... ;:180 muszę nieśmiało przyznać, że mnie szalenie podoba się ten murek, taki właśnie niesymetryczny. No bajka! Jednak jak znam życie i Ciebie... to po Twojemu dokończony murek będzie zachwycał podwójnie!
Domek idzie w górę jak burza! No bajka, no!
Już chciałam krzyczeć nie wystawiaj na sprzedaż róż "Fairy", ja kupię! No ale kurna gdzie ja je mam upchnąć?! ;:124
Aniu, symetria musi być ;:333 Na razie murek stoi i czeka w kolejce - najpierw trzeba skończyć dach domku, wylać fundamenty na przedłużenie murku i nowy, kolejny murek, później ten mur z bramą będziemy kończyć ;:204 . Trochę pracy jeszcze z tym będzie ;:224
The Fairy mam piękne krzaki - wielkie w tym roku, bardzo się rozrosły i aż żal, ale mam zabyt ciasno. Na rabatach muszą być też byliny, nie mogę mieć samych róż ;:333

-- Wt 18 sie 2015 21:44 --
aneczka1979 pisze:Monia no dosyć już czasu minęło od ostatnich Twoich zdjęć. Pokaż nam coś nowego. Obrazek
Murek skończony? Róże już powtarzają?
Nie mam co pokazać, bo nie mam czasu na fotki ;:218 Może jutro co nieco nadrobię :wink: Róże zaczynają powtarzać, a te, które przesadzałam w czasie upałów zaczynają się mieć lepiej, bo ulewny deszcz zasilił je wspaniale ;:333
Murek niedokończony, bo pogoda nie sprzyjała pracom - albo był za duży upał, albo ulewa. Teraz najważniejszy daszek, bo w czasie deszczu zalewa domek w środku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”