No i już wiem skąd u ciebie te rabaty jak z obrazka. Ty jesteś artystka, malowałaś obrazy (czemu już nie malujesz?) Co malowałaś? Jaką techniką? No to teraz będziesz musiała się czymś pochwalić

Dzięki, MarzenkoMarzena2007 pisze:Domek ogrodnika i murek są rewelacyjne. Masz niesamowity dar tworzenia piękna!
Dzięki, AniuAnaAn pisze:Cudnie, cudnie, cudnieI domek, i murek prezentują się fantastycznie
![]()
Monia, czyżby to była Minerva na tej fotce z jeżówką? Świetny kolorek !
Moje Crocusy też zaczęły kwitnąć. Poza tym u mnie raczej smętnie. Czekam na większość róż.
A z przegorzanów jestem bardzo zadowolona. Dokupiłam chyba 10 na wiosnę
Dziękuję - to prawda, widok w tle ogrodu jest piękny o każdej porze roku - bardzo lubię się wpatrywać w tę przestrzeń z zielenią w tlePEPSI pisze:Domek pięknieje z dnia na dzień. Ale Monia. ...ja zachwycam się tym krajobrazem na drugim planie. Mieszkasz w cudnej okolicy.
Co do gadżecików to Ci kochana szepnę, że najfajniejsze znalazłabym nie w sklepach, ale na niektórych podwórkach w okolicy. Ostatnio namierzyłam fajne stare widły. ...ale gospodarz jest jeszcze do nich przywiązany. Pertraktuję...
Anitko, to Anabelle - właśnie mi je przypiekło przez te ostatnie upałyFilemon24 pisze:Hortensje przy ławeczce to annabellki czy stron annabell, jeszcze mam pytanie czy nie masz problemów z perwoskią piękna jest u ciebie.
Domek coraz lepiej się prezentuje bardzo pasuje do twojego ogrodu.
Cieszę się, Aniu, że liliowce mają się dobrze - będziesz zadowolona, bo to piękne odmianyAnnes 77 pisze:Moni przepięknie jak zwykle tworzysz cudaMurek,domek wszystko współgra
![]()
Liliowce już posadzone i sowicie podlane,będą z nich piękne roślinki![]()
Miłej niedzieli
Daszek domku miał być drewniany - chcieliśmy robić gonty, ale niestety czas nie pozwoli na taką zabawę. Jest jeszcze dużo innych rzeczy do zrobienia. Zapadła decyzja, ze położymy deski na całości i na to gont bitumiczny ceglasty lub brązowy. Mam nadzieję, że będzie dobrze.April pisze:Nadrobiłam zaległości i jestem zaskoczona jak dużo udało się zrobić mimo tych masakrycznych upałów. Murek z łukiem jest fantastyczny. Domek też wkomponowany ze smakiem. Ciekawa jestem dachu ale znając twoje wyczucie smaku będzie bardzo estetycznie. Gadżety są przesłodkie, gdzie ty takie coś zdobywasz?
No i już wiem skąd u ciebie te rabaty jak z obrazka. Ty jesteś artystka, malowałaś obrazy (czemu już nie malujesz?) Co malowałaś? Jaką techniką? No to teraz będziesz musiała się czymś pochwalić
No to mnie pocieszyłaś, Jolujolcia1212 pisze:Moniko wyczytałam u Gosi że masz problem z trawą. Jeśli jest taka jak ją Gosia prezentuje na fotce to współczuję. Ja tez ja mam i niestety rozchodzi się przez podziemne kłącza, takie trochę jak perz. wyrwiesz, zostanie trochę i odrasta. Najgorzej jest gdy mimo obrzeża z.najdujesz ja w środku rabaty. Musisz wyrwać całą z długim kłaczem, bo odrośnie w kilku miejscach.
No a cała reszta - cudnie
Aniu, symetria musi byćaneczka1979 pisze:Moniś... moja Królowo wszelakiej symetrii...muszę nieśmiało przyznać, że mnie szalenie podoba się ten murek, taki właśnie niesymetryczny. No bajka! Jednak jak znam życie i Ciebie... to po Twojemu dokończony murek będzie zachwycał podwójnie!
Domek idzie w górę jak burza! No bajka, no!
Już chciałam krzyczeć nie wystawiaj na sprzedaż róż "Fairy", ja kupię! No ale kurna gdzie ja je mam upchnąć?!
Nie mam co pokazać, bo nie mam czasu na fotki