Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

Aniu, ale strasznie żałuję, że nie mogłam zobaczyć na żywo Twojego ogrodu ;:173
Artystyczny nieład faktycznie jak nie Twój
Ciekawe jak wygląda na tle całego ogrodu
Czytam, że Ty też masz taką podwójną osobowość.
Tylko, że Ty wprowadzasz nieład, a ja chciałabym wprowadzić ład :wink:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

15 sierpień to dla mnie wyjątkowy dzień, dzień moich urodzin .Porzekadło mówi ,że urodzeni w niedzielę to wyjątkowi lenie.Nie sprawdza mi się to nic a nic wręcz odwrotnie, praca kocha mnie wyjątkowo przez całe życie,a przecież mało że urodziłam się w niedzielę to jeszcze w święto kościelne i państwowe , powinnam więc leżeć i nic nie robić a tu wszystko jakoś odwrotnie.Przez prawie 30 lat mój świętej pamięci M obdarowywał mnie bez okazji kwiatami. Dbał , niezależnie od pory roku , żebym się mogła nimi cieszyć . Po Jego odejściu kupiłam ogród ,który właśnie uprawiam.Mam ciągle wrażenie że każdy świeżo zakwitły kwiat to prezent od Niego . Nie wim tylko ,czym zasłużyłam sobie na tak pięknie kwitnące róże w tym roku w moim ogrodzie ? Kiedyś zapytam Go o to. Ela
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu, moja imienniczko... cóż mogę powiedzieć..? Trzy dni wertowałam ten wątek. Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane stworzyć choć w połowie tak piękny ogród. I obym nauczyła się tak cudnie aranżować rabaty. Brawo! ;:180
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, hortensje masz niesamowite! U mnie nigdy nie kwitną ogrodowe, bo mimo lekkich zim przemarzają - taki klimat :roll: Pogodziłam się z tym, więc sadzę Anabelle, a ogrodowymi zachwycam się w innych ogrodach - Twoje są czarujące ;:333
Kompozycja przegorzanów z jeżówkami i innymi bylinami pięknie wygląda. Moje przegorzany dopiero się rozkręcają. Myślę, że jak solidnie popada, to pokażą więcej jeżowatych kulek ;:224
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu , moje Pastelki przebarwiają się na żółto aż do zielonego,czy może to od temperatury ,bo wcześniej były raczej różowe, czy one tak mają?Jestem za to zachwycona First Lady ,ma piękne długo utrzymujące się kwiaty.Rozwijają się powoli, mają cudną budowę, śliczności :!: Miałaś rację z Lions Rose ,są wyższe niż to podają.Swoje posadziłam za Pastelkami i już są wyższe od nich.Kwiaty mają olbrzymie,z budyniowym środkiem ,myślę że mają coś koło metra.Trzeba będzie je przesadzić bo rosną na brzegu rabaty.Przepraszam za bardzo osobisty wpis powyżej, czasami człowiek musi ,inaczej się ..........POmimo ciężkiej pogody moje róże budują piękne krzaczki,kwitną na potęgę.Podlewam je raz w tegodniu ale bardzo,bardzo obficie ,praktycznie przez sobotę wieczór i niedzielę wieczór stoją w kałużach.Sprawdzałam ostatnio na jaką głębokość jest wilgoć,dokopałam się na jakieś pół metra ,czyli moja metoda z podlewaniem się sprawdza.Czekają na mnie cały tydzień w bardzo dobrej kondycji.Pozdrawiam serdecznie , kłaniam się w pas ;:180 .Ela
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

piękne hortensje a ogrodówki jak ci pięknie kwitną mój klimat im nie sprzyja
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Aniu... :wit
Kolejne ogródek do którego powinnam mieć zakaz wstępu... ;:219
Cudowności pokazujesz Aniu... ;:196

Zdjęcie Larissy i The Fairy... no po prostu pełen zachwyt... ;:138
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Tak Majeczko, na tej fotce jest Roseraie du Chatelet. Zasiliłam ją na początku lipca nawozem działającym 100 dni, bo u mnie przecież rosła w donicy. Zbierz te niebieskie kulki i będzie dobrze ;:108 .
Pomarańczowe jeżówki przecież możesz przekopiować; masz pełno różyczek w słonecznych kolorkach ;:168
A własne ujęcie w obecnych uwarunkowaniach ? bezcenne. Myślimy o wykopaniu studni, ale nie wiemy, czy to się uda, bo u nas jest bardzo niski poziom wód gruntowych.

Gosiu, mam nadzieję, że jeszcze nadarzy się okazja do spotkania :) Ocenisz wtedy sama, czy ten słoneczny bylinowo-różany miszmasz wygląda dobrze czy nie :D
Tak, podobają mi się różne style w ogrodzie. Myślę sobie, że odrobina szaleństwa nie zaszkodzi; zawsze można wykopać... :;230

Ela, wszystkiego dobrego z okazji urodzin ;:168 . Powiem Ci w tajemnicy, że też jestem urodzona w niedzielę :;230 ale chyba wybitnym leniem nie jestem :lol:
Pastellki są zmienne kolorystycznie; raz są bardziej różowe, raz bardziej beżowe. Tego lata jednak wiele róż ma nietypowe kształty i barwy.
Twoje róże mają komfortowe warunki, to i nic dziwnego, że odwdzięczają Ci się pięknymi kwiatami ;:108
Elu, Twój mąż pięknie okazywał uczucia; to bardzo cenne... Nie masz za co przepraszać.

Ania, witam :wit Często mijamy się w znajomych wątkach; cieszę się, że mnie odwiedziłaś :) Dziękuję za miłe słowa i zapraszam.

Monia, bez fałszywej skromności powiem, że hortensje ogrodowe pięknie u mnie rosną; budują ładne krzewy i kwitną co roku. Nie moja to jednak zasługa, a klimatu :D Bardzo je lubię, ale uwielbiam też Anabelle. Na wiosnę, z własnych patyczków zrobiłam z nich mini-szpalerek.
A przegorzanowe kulki są świetne! Owady też mają z nich radochę :)

Anita, rosną Ci inne równie pięknie. Ale są też hortensje ogrodowe kwitnące na jednorocznych pędach. Próbowałaś?

Witaj Gabrysiu ! Dziękuję i zapraszam :wit Mam nadzieję, że nie będziesz dla siebie taka surowa :;230

Cinderella
Obrazek

Sister Elizabeth
Obrazek

Harlow Carr
Obrazek

Widoczek i Wollerton old Hall
Obrazek Obrazek

Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

na razie jakoś nie próbuje z innymi ogrodowymi hortensjami jest tyle pięknych odmian hortensji bukietowych że jest co sadzić :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

AnaAn pisze:Tak Majeczko, na tej fotce jest Roseraie du Chatelet. Zasiliłam ją na początku lipca nawozem działającym 100 dni, bo u mnie przecież rosła w donicy. Zbierz te niebieskie kulki i będzie dobrze ;:108 .
Pomarańczowe jeżówki przecież możesz przekopiować; masz pełno różyczek w słonecznych kolorkach ;:168
A własne ujęcie w obecnych uwarunkowaniach ? bezcenne. Myślimy o wykopaniu studni, ale nie wiemy, czy to się uda, bo u nas jest bardzo niski poziom wód gruntowych.

:wit Aniu nie mogę zebrać tych niebieskich kulek ;:306 , bo się prawie rozpuściły ;:oj
Dostanie jeszcze nawozu jesiennego może nie będzie wariować :;230
No tak... łatwo powiedzieć przekopiuj pomarańczowe jeżówki hihihihi..hihi przeleciałam już ich odmiany i nie wiem które Ty masz.... jak kopiować do dosłownie.... :;230
No powiedz sama jak to ogarnąć ... ciągle mnie na coś nosi....... u Ciebie pomarańczowe jeżówki u Moni - Alania lawendowe ostróżki.... o różach już nie wspomnę ;:170
Cztery łapki obwąchują rabatki.... nie ma to jak piesio przypilnuje obcych przybyszy jak nic.... ;:333 nóżki mu się wydłużyły :D
Ja mam wywiercone dwa ujęcia wody i jestem szczęśliwa, że kiedyś byłam taka mądra... ;:168
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit

Zachorowałam ostatnio (jestem dumnym posiadaczem 6 Pasteli, więc w ogrodzie 100 róż mam co podziwiać) na różyczki i odwiedzam ogrody właśnie z tymi roślinami, ale u Ciebie Aniu jest dużo więcej do zobaczenia ciekawych roślin.
Rabata rozczochrana z pomarańczowa jeżówka jest bardzo udana, jeśli pozwolisz to skopiuję, Właśnie brakowalo mi czegoś do mikołajków ,gipsówki i perowski.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ja rownież zapraszam jeśli byś była w okolicy.
A jak psiun?
Mam nadzieję, że wszystko w porządku
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu piękne widoczki u Ciebie, ogród cudowny jakby nie słyszał, że panuje susza ;:138 . Piesio piękny, tylko miziać i przytulać :D .
Przejrzałam kilka stron, ale ponieważ długo nie odwiedzałam Twojego ogrodu, muszę wiele nadrobić, co uczynię z ogromną przyjemnością.
Masz już taki dojrzały ogród a mój ciągle w budowie i mam wrażenie, że nigdy go nie skończę, bo ciągle coś w nim zmieniam a jedna zmiana pociąga za sobą następną i tak w kółko. U Ciebie zaś widać z jaką konsekwencją jest urządzony. Piękny ogród, a ilość i rozmiary róż oszałamiają ;:oj
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

daysy pisze:Aniu ...Masz już taki dojrzały ogród a mój ciągle w budowie .... U Ciebie zaś widać z jaką konsekwencją jest urządzony. Piękny ogród, a ilość i rozmiary róż oszałamiają ;:oj
Daysy , doskonale opisalas ogrod Ani ;:108 .
Dodam od siebie , ze "rozczochrana" rabata nie jest wcale rozczochrana , swietnie pasuje do tych "uczesanych" ;:138 .
Calosc bomba ;:215 .

Czarny futrzak jest najgrzeczniejszym i najmadrzejszym szczeniaklem jakiego spotkalam !!!
Oby byl przez dlugie lata radoscia dla swoich ludzi i kazde machniecie ogona "rozdmuchiwalo" wszelkie troski ;:108 .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Cudowne kwitnienia hortensji ;:167
U mnie ogrodówki nie dają rady, a bukietówki w tym roku z małymi stożkami bo przespałam nawożenie.
Zachwycam się nimi w tym roku u innych :uszy
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”