Tak
Majeczko, na tej fotce jest Roseraie du Chatelet. Zasiliłam ją na początku lipca nawozem działającym 100 dni, bo u mnie przecież rosła w donicy. Zbierz te niebieskie kulki i będzie dobrze

.
Pomarańczowe jeżówki przecież możesz przekopiować; masz pełno różyczek w słonecznych kolorkach
A własne ujęcie w obecnych uwarunkowaniach ? bezcenne. Myślimy o wykopaniu studni, ale nie wiemy, czy to się uda, bo u nas jest bardzo niski poziom wód gruntowych.
Gosiu, mam nadzieję, że jeszcze nadarzy się okazja do spotkania

Ocenisz wtedy sama, czy ten słoneczny bylinowo-różany miszmasz wygląda dobrze czy nie
Tak, podobają mi się różne style w ogrodzie. Myślę sobie, że odrobina szaleństwa nie zaszkodzi; zawsze można wykopać...
Ela, wszystkiego dobrego z okazji urodzin

. Powiem Ci w tajemnicy, że też jestem urodzona w niedzielę

ale chyba wybitnym leniem nie jestem
Pastellki są zmienne kolorystycznie; raz są bardziej różowe, raz bardziej beżowe. Tego lata jednak wiele róż ma nietypowe kształty i barwy.
Twoje róże mają komfortowe warunki, to i nic dziwnego, że odwdzięczają Ci się pięknymi kwiatami
Elu, Twój mąż pięknie okazywał uczucia; to bardzo cenne... Nie masz za co przepraszać.
Ania, witam

Często mijamy się w znajomych wątkach; cieszę się, że mnie odwiedziłaś

Dziękuję za miłe słowa i zapraszam.
Monia, bez fałszywej skromności powiem, że hortensje ogrodowe pięknie u mnie rosną; budują ładne krzewy i kwitną co roku. Nie moja to jednak zasługa, a klimatu

Bardzo je lubię, ale uwielbiam też Anabelle. Na wiosnę, z własnych patyczków zrobiłam z nich mini-szpalerek.
A przegorzanowe kulki są świetne! Owady też mają z nich radochę
Anita, rosną Ci inne równie pięknie. Ale są też hortensje ogrodowe kwitnące na jednorocznych pędach. Próbowałaś?
Witaj
Gabrysiu ! Dziękuję i zapraszam

Mam nadzieję, że nie będziesz dla siebie taka surowa
Cinderella
Sister Elizabeth
Harlow Carr
Widoczek i Wollerton old Hall